1a divisió

Insults racistes a Getafe i Sestao

Doble episodi de racisme en els camps de futbol espanyol. En el Getafe-Sevilla, el partit es va haver d’interrompre en el minut 69 per insults racistes al jugador del Sevilla Marcos Acuña. Li van dir mico, segons reflectia l’acta arbitral. Seguint el protocol, el partit es va aturar, es va anunciar el motiu per megafonia i es va reprendre al cap d’uns minuts. A la sala de premsa, el tècnic visitant, Quique Sánchez Flores (exentrenador del Getafe), va denunciar que ell també havia rebut insults: “No vull que utilitzin gitano com un insult racista. Hi ha part del públic que pensa que pot venir a futbol a dir el que vulgui”.

A primera federació, els incidents van ser en un Sestao River-Rayo Majadahonda. En la recta final, quan l’equip local celebrava el 2-1, el porter visitant Cheik Sarr va saltar a la graderia del darrere de la porteria i va agafar de la bufanda un seguidor. El van haver de separar, i l’àrbitre el va expulsar. No s’havia adonat que la reacció del porter era per insults racistes, segons van denunciar després els seus companys. De fet, l’equip visitant va deixar el camp en suport al seu porter i es va negar a tornar a entrar.