Més futbol

Rocha dimiteix i convoca eleccions

FEF. La comissió gestora fixa el 6 de maig com a data de les eleccions a la presidència de la Federació Espanyola de Futbol i Rafael del Amo serà el cap visible durant el procés electoral. Galán impugna la convocatòria i el TAD haurà de resoldre

Coincidint amb el mediàtic retorn de Luis Rubiales a territori espanyol, la comissió gestora de la Federació Espanyola de Futbol va aprovar ahir per unanimitat la convocatòria d’eleccions. La data: el dia 6 de maig. Segons el calendari elaborat per la junta electoral, la convocatòria serà oficialitzada demà, dia 5 d’abril, i publicada dissabte, dia 6. A partir del dia 7 hi haurà un termini de cinc dies naturals per a la presentació de candidatures, cadascuna de les quals hauran de tenir almenys 21 avals. Aquestes primeres eleccions donaran pas a un segon procés electoral que s’ha de fer abans de final d’any per triar la nova assemblea. Serà aquesta la que votarà un president per als pròxims quatre anys.

Pedro Rocha, que ha estat al capdavant de la gestora des que Rubiales va dimitir com a president de la FEF, deixa el càrrec després de set mesos i no presidirà la final de copa de dissabte a La Cartuja entre l’Athletic i el Mallorca. Rocha, tot i que ahir no ho va comunicar en la reunió de la gestora, es presentarà com a candidat a la presidència federativa.

Durant tot el procés electoral la gestora serà presidida per Rafael del Amo (Tafalla, 1960), president de la federació navarresa des del 2016.

La impugnació de Galán

Poques hores després de fer-se pública la data, Miguel Galán va decidir impugnar la convocatòria de les eleccions. El president de Cenafe considera que, dels 143 membres que formen l’assemblea, a una quarantena els ha caducat la seva condició, entre aquests casos com els de Luis Enrique i Jorge Vilda, i que l’assemblea ha de ser actualitzada abans d’iniciar el procés electoral. Demana que siguin substituïts perquè aquesta anomalia origina una situació de desigualtat per a possibles candidatures opositores a Rocha pel que fa a la recopilació dels avals. Galán també demana al CSD que rectifiqui la decisió de fer les eleccions a la presidència amb la nova ordre ministerial, ja que és impossible complir el mínim de representació femenina. El Tribunal de l’Arbitratge haurà ara de resoldre la impugnació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)