Més futbol

Leila Ouahabi

FUTBOLISTA DE LA SELECCIÓ CATALANA I DEL MANCHESTER CITY

“Duels així donen visibilitat a moltes jugadores”

“Estic contenta de tornar a jugar amb la selecció catalana i retrobar-me amb les companyes. També tinc ganes d’estar amb la família i les amigues”

“Li tinc molt d’afecte. Em va donar l’oportunitat de jugar en el Barça i li estic agraïda. Coneix molt bé el futbol femení, és una figura important. És un entrenador molt exigent”

M’hauria agradat acomiadar-me de l’afició del Barça al Johan Cruyff
A Anglaterra s’estan fent molt bé les coses. Espero que la lliga espanyola continuï creixent

El retorn de la selecció catalana significa també el retorn de jugadores que van deixar la terra i que l’aficionat no ha pogut tornar a veure. Una d’elles és Leila Ouahabi (Mataró, 1993). Lateral titular del Barça durant molts anys, el 2022 va posar rumb a Manchester per jugar amb el City. Vuit anys després tornarà a vestir a samarreta de Catalunya sota les ordres d’un tècnic especial.

Fa gairebé dos anys, el 15 de maig del 2022, va jugar un Barça-Atlético al Johan Cruyff. Va ser el seu últim partit a Catalunya i demà torna a casa. En té ganes?
Moltes. Tinc ganes d’estar amb la família i les amigues, i també de tornar a compartir vestidor amb jugadores com la Vicky Losada i la Marta Torrejón.
Que vinguin a Manchester deu ser més complicat.
Sí [riu]. És cert que han vingut algun cop, però sempre va bé poder jugar a casa i que puguin veure’m aquí.
També és el seu retorn amb la selecció. Des del 22 de desembre del 2016 que no jugava.
Sí, ja fa molts anys. Estic contenta de tornar a jugar amb la selecció catalana i retrobar-me amb les companyes. Ens agradaria que l’estadi s’omplís.
En què ha canviat i evolucionat Leila Ouahabi en aquests vuit anys?
En moltes coses. Sempre he sigut una jugadora molt ofensiva, però és veritat que el futbol a Anglaterra és diferent, i això m’ha permès millorar també molts conceptes defensius. També he après a jugar per dins. La veritat és que he millorat bastantes coses des que vaig arribar a Manchester fa dos anys.
Han passat cinc anys de l’últim partit de Catalunya. Seria bo per al futbol català que tornés a jugar-se cada any malgrat que per dates i disponibilitat de jugadores sigui complicat?
Sí. Com més partits es juguin és sempre millor, perquè això et permet donar visibilitat a la selecció i a les jugadores, que tenen molt bon nivell.
Xavi Llorens és el seleccionador. És especial retrobar-se amb ell després de l’etapa en el Barça?
Sí. Al Xavi li tinc molt d’afecte. Ell em va donar l’oportunitat de jugar en el Barça i li estic molt agraïda. Va ser el meu entrenador durant molts anys i és especial, i tant!
És la persona idònia per assumir aquest càrrec?
Sí. Ell coneix molt bé el futbol femení, també el català. Porta molts anys dins aquest món i és una figura molt important.
Què en destacaria, d’ell?
És molt exigent. Estar en el Barça t’exigeix competitivitat i voler guanyar-ho tot. Tenir un entrenador així és molt positiu perquè fa que treguis el millor de tu i que tinguis aquesta mentalitat de voler aconseguir-ho tot, i fer-ho amb l’ADN Barça.
L’altre dia deia que amb totes les jugadores catalanes es podria guanyar la selecció espanyola. Ho comparteix?
Hi ha grans jugadores i una molt bona selecció catalana.
El futbol català genera molt talent.
S’està treballant molt bé. En el meu cas, venint del Barça i havent jugat allà, sé la feina que s’ha anat fent des de fa molts anys. Es treballa bé la base, s’aposta molt i és un mirall on la resta poden mirar-se.
Es retroba amb Llorens, però també amb excompanyes en el Barça. Li vindran molts records?
Sí [somriu]. Guardo molt bons records de la meva època en el Barça. En el cas de la Vicky, sempre he tingut molt bona relació amb ella. Vaig coincidir-hi també a Manchester i em va ajudar molt durant els primers mesos. I de Torre, què dir-te? És una persona molt graciosa, i tinc moltes ganes de veure-les.
Va marxar després de molts anys en el club i després de molts èxits. També deixant enrere una temporada especial amb tot el que van viure al Camp Nou o a Torí. Li hauria agradat marxar d’una altra manera?
Sí, potser sí. És cert que vaig fer un vídeo acomiadant-me, però m’hauria agradat poder fer-ho al Johan Cruyff i acomiadar-me de l’afició en viu i en directe. Al final, el Barça va ser casa meva durant molts anys.
Com veu el Barça?
És un equipàs. Està fent una molt bona temporada. Els quatre títols? Té moltes possibilitats de guanyar-ho tot, sí.
Aquests dies s’ha parlat de la reunió de les capitanes del Barça amb la Lliga per mostrar la seva preocupació per la poca competitivitat. Vostè ara s’ho mira des d’una lliga que està creixent.
A Anglaterra s’està invertint molt i s’està donant molta visibilitat. La gent s’anima a venir als estadis i s’omplen. S’estan fent molt bé les coses per tal d’aconseguir que la lliga creixi. En el meu cas, estic contenta de jugar en un club com el Manchester City perquè s’aposta molt. Espero que en el futbol espanyol també pugui reproduir-se això i fer una lliga encara més competitiva i que continuï creixent.
Va renovar fa poc amb el City fins al 2026.
L’estil de joc del City s’identifica molt amb el meu, i estic contenta de poder estar més anys aquí. Està sent una temporada molt bona, també en l’aspecte personal. Em trobo molt bé i estic creixent com a jugadora. He millorat molt.
Són líders i es troben en una bona ratxa. Aquest City, més enllà de guanyar la Premier, pot plantar cara a Europa el curs que ve?
Sí. Penso que tenim un equipàs. La temporada està sent molt bona, som primeres amb el Chelsea i volem guanyar-ho tot. És cert que hem de guanyar tots els partits que queden per aspirar al títol, però estem molt contentes. Tenim ganes de competir en la Champions perquè crec que l’equip mereix estar a Europa i competir contra els millors.
El Chelsea és el proper rival del Barça en la Champions.
Sempre ha estat un equip molt competitiu. Té jugadores de molt nivell, ràpides i eficients. Serà un partit molt disputat.
I per acabar. Vostè va ser una de “les 15”, va quedar fora del mundial i ha continuat donant suport a les jugadores i les seves reivindicacions. Com ho està vivint?
No he tornat a la selecció espanyola, però tinc entès que s’han fet canvis i que es continuen fent per tal de millorar molt. En el meu cas, em trobo en molt bon nivell i estic contenta amb el que estic fent. Espero poder tenir l’oportunitat de tornar-hi algun dia, però no és decisió meva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)