Copa

La sisena serà la bona per a l’Athletic?

Final de copa. Els bascos han perdut cinc finals en els últims 15 anys i ara són favorits. La pressió de l’Athletic contra la fe del Mallorca

La Gabarra espera ansiosa. Fa massa temps que no surt a navegar per la ria de Bilbao. L’Athletic ha perdut cinc finals de copa en els últims 15 anys, quatre de les quals, contra el Barça (4-1 a Mestalla el 2009, 3-0 al Calderón el 2012, 3-1 al Camp Nou el 2015 i 4-0 a La Cartuja el 2021), i una altra contra la Real Sociedad (1-0 a La Cartuja en l’edició del 2020). Fa 40 anys que no guanya el títol. Ara busca la redempció. La sisena serà la bona?

Després del Barça, l’Athletic Club és l’equip que més títols de copa té a les seves vitrines i ara veu en la final d’avui a Sevilla (22 h, La 1 i Movistar Plus+) una oportunitat única de tornar a abraçar la glòria després dels últims cinc desencisos. És el favorit. Pel camí s’ha carregat el Barça en els quarts de final i l’Atlético en les semifinals. Yeray és l’únic dubte. Valverde se l’ha endut a Sevilla, a ell i a tota la plantilla, però la parella de centrals és clara: Vivian-Paredes. L’Athletic jugarà amb l’equip de gala, amb els germans Williams, Guruzeta en atac i Sancet com a enllaç.

La pressió de l’Athletic contra la il·lusió d’un Mallorca que és quinzè en la lliga però que en la copa ha fet un gran torneig, eliminant el Girona en els quarts i la Real en les semifinals. Javier Aguirre no té baixes. Jugarà amb línia de cinc al darrere i amb Muriqi-Larin en atac. Mascarell arriba justet, però estarà disponible. Cordialitat i humor en la prèvia entre Valverde i Aguirre. La felicitat només serà per a un dels dos.

16 Partits guanyats 6

8 Partits empatats 13

6 Partits perduts 11

50 Gols a favor 25

28 Gols en contra 35

LA PRÈVIA

Favorits? No m’importa que la gent digui que som favorits si ens regalen un gol
Ernesto Valverde
ENTRENADOR DE L’ATHLETIC
La meva família va amb l’Athletic, tinc 16 cognoms bascos. Firmo els penals, però si guanyem
Javier Aguirre
ENTRENADOR DEL MALLORCA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)