Champions

El mur groc

Champions. El Dortmund torna a guanyar el PSG, aquest cop al Parc dels Prínceps, fent un descomunal exercici defensiu durant tot el partit i es classifica per a la final de la màxima competició continental

PSG 0 Borussia Dortmund 1

PSG:Donnarumma; Achraf Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Nuno Mendes, Zaïre-Emery (Kang-In Lee, 76’), Fabián (Asensio, 63’), Vitinha; Mbappé, Démbéle i Gonçalo Ramos (Barcola, 63’).BORUSSIA DORTMUND:Kobel; Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen; Can, Sabitzer; Sancho (Süle, 67’), Brandt (Nmecha, 85’), Adeyemi (Reus, 56’) i Füllkrug.GOLS:0-1 (50’) Hummels.ÀRBITRE:Daniele Orsato (italià).T.G.:als locals Achraf Hakimi i Dembélé; i al visitant Sabitzer.T.V.:cap.

El Gelbe Wand, conegut com el mur groc, és la tribuna vertical situada al gol sud del Westfalenstadion, l’estadi del Borussia Dortmund, on 25.000 persones es congreguen, dretes, en cada partit. És impressionant i un tret distintiu del feu i, irremeiablement també, del club borusser en tota la seva essència. Ahir, al Parc dels Prínceps, l’equip de la conca Ruhr no va tenir-lo a prop, no va sentir-ne l’escalf, però va reproduir-lo sobre la gespa per acabar assolint la gesta que és guanyar (0-1) una altra vegada contra el PSG i classificar-se per a la final de la Champions League. I és que l’equip entrenat per Edin Terzic, que tenia l’avantatge (1-0) de l’anada, va construir una resistència al davant de la seva àrea, un autèntic mur defensiu, que els parisencs, tot i la tralla que tenen al davant, liderada per Kylian Mbappé, no van aconseguir superar. Els grocs-i-negres, doncs, van donar la sorpresa i tornaran a una final de la màxima competició continental 11 anys després. Aleshores, com en aquesta edició, va ser a Wembley, on van perdre (1-2) contra el Bayern, contra qui podrien enfrontar-se també ara.

Mentrestant, el PSG haurà d’esperar un altre any i entomar un nou desencís a Europa, el seu principal objectiu. El conjunt orientat per Luis Enrique va intentar-ho, però, tot i faltar-li joc en diversos trams, va estar molt de pega, ja que va rematar fins a quatre pilotes al pal. A Alemanya, en l’anada, ja n’hi va estavellar dues; són sis xuts al pal en una eliminatòria en què no ha aconseguit fer cap diana. En la primera part no va estar a prop de marcar, incapaç de fer mal a l’endreçat grup borusser, que va dedicar-se a esperar el moment en contraatacs –gairebé marca Adeyemi en un– i a pilota aturada. Li va arribar a la segona meitat, quan Hummels (50’), en el llançament d’un córner en què van estar molt malament Beraldo en la marca i Donnarumma sense sortir, la va encertar de cap per obrir escletxa.

I ja, és clar, fins al final, el PSG va collar, afegint atacants sobre la gespa, mentre el Dortmund treia aigua a dojo, ja amb cinc al darrere i sense possibilitat d’amenaçar a dalt amb tothom enfonsat. Els alemanys van sobreviure, aferrats a Kobel, que va treure diverses mans de mèrit, i també als pals amb els quals van estavellar-se Zaire-Emery, Nuno Mendes, Mbappé i Vitinha. Ahir, el mur groc va traslladar-se a París.

LA DADA

PSG-Dortmund
Tornada: 0-1 Resultat global: 0-2
Real Madrid - Bayern
Anada: 2-2 Tornada: demà (21 h)
6
pals
ha acumulat el PSG durant l’eliminatòria. En l’anada en va fer dos i ahir, en la tornada, quatre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció