Més futbol

L’Audiència Nacional envia a judici a Rubiales pel petó no consentit a Jenni Hermoso

El magistrat de l’Audiència Nacional Francisco de Jorge ha enviat a judici l’expresident de la Federació Espanyola de Futbol Luis Rubiales pels delictes d’agressió sexual i coaccions pel petó no consentit que va fer la jugadora Jenni Hermoso després de la final del Mundial a Sydney l’agost passat.

Després de gairebé vuit mesos de recerca, el jutge ha acordat l’obertura de judici per a Rubiales i els altres tres investigats per coaccionar Jenni Hermoso perquè justifiqués l’actuació de l’expresident de la RFEF: l’exdirector esportiu de la selecció masculina Albert Luque, a l’exentrenador de la femenina Jorge Vilda i el que fos responsable de Màrqueting de la Federació, Rubén Rivera.

Tots quatre s’asseuran a la banqueta dels acusats davant el Jutjat Central Penal de l’Audiència Nacional en un judici la data del qual encara està per determinar i en què Rubiales s’enfronta a una petició de la Fiscalia de dos anys i mig de presó , un més que el dels altres tres processats.

En espera de saber quan se celebrarà el judici, de moment Rubiales té un termini de 24 hores per prestar una fiança de 65.000 euros per fer front a les eventuals responsabilitats civils a què pogués ser condemnat pel delicte d’agressió sexual, segons ha determinat el jutge a la seva interlocutòria d’aquest dimecres.

Pel segon delicte pel qual està acusat -coaccions- haurà d’aportar 65.000 euros més, però aquesta vegada de forma conjunta amb els altres tres encausats.

A més de la Fiscalia, també figuren com a acusacions la mateixa Jenni Hermoso i l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), que sol·liciten les mateixes condemnes de presó que el ministeri públic.

La internacional demana a més que s’imposi a Rubiales la prohibició d’acostar-s’hi a menys de 500 metres o comunicar-s’hi durant vuit anys i una indemnització de 50.000 euros en concepte de responsabilitat civil, i 50.000 més a pagar amb la resta d’acusats .

La resolució del jutge De Jorge posa rumb a judici un episodi que va desencadenar una onada de protestes i que, al marge de l’àmbit penal, va acabar amb la inhabilitació de Rubiales per part de la FIFA durant tres anys.

Va passar el 20 d’agost passat, a l’Estadi Austràlia de Sydney, després de la victòria de la selecció femenina del Mundial.

El ministeri públic descriu en el seu escrit de conclusions una conducta de Rubiales “sorprenent i sense consentiment ni acceptació” de Jenni Hermoso quan, durant l’entrega de medalles del Mundial, la “va subjectar el cap” amb les dues mans i li va “propinar un petó a els llavis”.

I l’acusa també de pressionar de manera “constant” i reiterada la futbolista i el seu entorn perquè “justifiqués i aprovara” el petó que li va fer “contra la seva voluntat” davant “les conseqüències personals i professionals” a què aquest podria enfrontar-se .

Una “situació de fustigació” de la qual també responsabilitza els altres tres acusats, “persones de confiança” de Rubiales que van accedir als seus càrrecs “sota el seu mandat” i la “privilegiada situació de la qual a la RFEF” depenia de la “sort” que aquest corregués.

Al marge d’aquest procediment, Rubiales està investigat en un jutjat de Majadahonda (Madrid) pels delictes de corrupció als negocis i administració deslleial per presumptes irregularitats en contractes de la Federació quan aquest estava al capdavant

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció