Territorial

El Figueres guanya el primer partit de play-off in extremis (2-1)

El Figueres ha pogut celebrar la primera victòria de les semifinals de la promoció d’ascens a Vilatenim. Els locals s’han avançat al minut 10’ amb un gol de Moha, però abans del descans l’Horta ha empatat el partit. A la segona meitat, el joc ha estat molt igualat fins que, al descompte, amb paper de salvador, ha aparegut Teixidor per donar avantatge als altempordanesos al minut 94’.

La Unió ha començat de la millor manera. Després de dominar el partit durant els primers minuts, ha arribat el gol. Centrada des de mig camp de Bech que aixeca el camp i astut veu la doble desmarcada dels seus companys. Khalid no ha arribat, però Moha sí, i saltant més que el defensa d’Horta ha obert la llauna.

Els altempordanesos han continuat dominant, però l’Horta s’ha adaptat bé a aquest context i al 25’ han acabat empatant. Kevin ha refusat cap a Ricki que ha connectat amb Otman amb una passada llarga. El davanter supera el porter figuerenc i amb calma i sang freda l’ha enviat al fons de la xarxa.

A partir de l’empat partit ha continuat molt igualat. Tot i que el Figueres dominava el partit, l’Horta s’ha sentit molt còmode aprofitant les contres, i els visitants han arribat tant com els locals a la porteria rival. Però el partit ha anat al descans amb l’1 a 1 al marcador.

A la represa, el guió no ha patit grans canvis. Els dos conjunts volien trencar l’empat per tenir un pèl d’aire pel partit de tornada al Feliu Codina, on si el resultat torna a ser d’empat, s’haurà d’anar a pròrroga i penals.

El ritme ha anat baixant i tot i les ganes d’ambdós conjunts de marcar, cap ha estat efectiu ni ha tingut ocasions clares de celebrar cap gol.

Als últims minuts de joc, el Figueres hi ha posat tota la intensitat que el quedava a les cames als jugadors altempordanesos i han creat múltiples ocasions que han marxat totes desviades o han acabat a les mans de León.

Semblava que aquí acabava tot, que tot es decidiria al partit de tornada, però els locals han fet valer els sis minuts de descompte. Al minut 94’, quan ja en feia més de 10 que el Figueres avisava, ha acabat arribant el gol del desempat. Vilatenim, que gaudia d’un bon ambient per animar al seu equip, ha acabat amb un final feliç. Teixidor tot sol, des de la banda esquerra ha superat a tres rivals fins a plantar-se davant l’àrea per acabar fent el gol de la victòria amb un xut amb l’esquerra molt ben creuat.

El Figueres s’endú la victòria en el partit a Vilatenim, però els caldrà fer un bon paper al Feliu Codina per poder passar a les finals de la promoció d’ascens.