Nàstic

La primera volta del Nàstic: un suspès recuperable

L'equip tarragoní arriba a la meitat de la lliga a 3 punts dels llocs de salvació, antepenúltim

La falta de gol ha estat el gran problema dels grana, un altre cop fluixos a casa

Luis César no va poder reconduir un mal inici i va acabar sent destituït

Amb Oliva i l'arribada de cares noves, l'equip creix i afronta la segona volta amb optimisme

SOLIDESA DEFENSIVA
El Nàstic ha acabat la primera volta amb bons números en defensa. Ha encaixat un gol en els 5 últims partits i, en total, n'ha rebut 23. Rubén, absent a Granada (6-1), és un dels porters menys golejats de segona A.
POCS GOLS
El Nàstic és, empatat amb l'Osca, l'equip menys golejador de segona A. Només ha marcat 15 gols en les 21 jornades de la primera volta. Li ha costat crear ocasions i definir quan n'ha tingut.

Els últims partits de la primera volta han servit per millorar el panorama del Nàstic, que va protagonitzar quatre mesos molt dolents que el duien pel camí del descens –13 punts en 18 jornades, a 6 dels llocs de permanència i amb només dues victòries–, amb la destitució de Luis César inclosa. En les tres últimes jornades, però, i amb Joan Carles Oliva a la banqueta, el Nàstic ha reaccionat i ha obtingut 7 punts que l'han apropat a la zona de permanència, que ara està a tres punts. L'equip ha millorat en el joc, té més presència ofensiva i les incorporacions del mercat d'hivern –Viguera i Álex Bergantiños han debutat amb bon peu i acaba d'arribar l'experimentat Tuni– estan cridats a ser importants. Tot plegat permet que el Nàstic iniciï la segona volta amb un optimisme renovat i pensant que la permanència a segona A és factible.

Derbi i primera victòria.

Després de debutar amb derrota al camp de Las Palmas –amb molts gols (3-2), una circumstància gens habitual aquesta temporada–, el Nàstic va aconseguir la primera victòria del curs en la segona jornada, en el derbi contra el Girona. Li va costar i va haver d'esperar que el Girona es quedés amb nou futbolistes per marcar els dos gols del triomf, obra de Berry Powel, l'actual màxim golejador del Nàstic, amb quatre dianes. Els quatre partits següents, però, van marcar la primera línia clarament descendent dels grana, incapaços de marcar i de puntuar en aquest tram de campionat. Va millorar la imatge amb dos empats meritoris contra a Cartagena i a casa contra el Barça B, que van coincidir, però, amb la caiguda de l'equip en els llocs de descens. S'hi va situar per primera vegada en la setena jornada i, de moment, encara no n'ha sortit. La derrota a Sòria i l'empat contra el Còrdova van enfonsar l'equip quatre punts per sota de la zona de permanència, però la segona victòria del curs, a Tenerife, li va donar oxigen.

Els últims dies de Luis César.

El Nàstic havia de confirmar que el triomf a l'Heliodoro Rodríguez López era un punt d'inflexió en un tram propici de quatre partits, tres dels quals eren al Nou Estadi. Però només en va treure tres punts i, després de la derrota a casa contra el Vila-real B (1-2), Luis César, que havia arribat al març rellevant César Ferrando amb el repte de tornar a il·lusionar l'afició, va ser destituït. L'escollit per substituir-lo va ser Joan Carles Oliva, que arribava avalat per una llarga trajectòria a primera i segona divisió A.

Debut amb mal peu.

Oliva va tenir un debut calcat al de Luis César la temporada passada: derrota per 6-1, en el seu cas a Granada. Els dos partits següents, l'últim del 2010, a casa contra el Recreativo a casa (0-0), i el primer del 2011, al camp del Betis (1-0), no van fer millorar el panorama. El pessimisme estava cada cop més instal·lat entre l'afició grana, que cada vegada acudia menys al nou Estadi. Contra el Recreativo, només 2.584 espectadors van veure el partit en directe, una de les pitjors entrades de les últimes temporades.

La reacció.

El Nàstic necessitava una victòria per revertir la situació, i la va obtenir en la visita del Valladolid (1-0). L'equip grana va ser millor i va disposar de més ocasions de les que estava acostumat a tenir. La setmana següent, a Albacete, els grana van confirmar la millora en el joc i la nova dinàmica de resultats amb una victòria per la mínima. Diumenge, contra el Ponferradina, els grana esperaven tancar la primera volta amb la tercera victòria seguida, però no van passar de l'empat en un partit complicat que va demostrar que, si bé el Nàstic està en el camí de la millora, encara haurà de treballar molt per sortir de la zona de descens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)