Nàstic

SECCIÓ DE BÀSQUET

La importància del femení en el bàsquet

El títol de campiones de la Lliga Catalana és la màxima gesta de la secció de bàsquet

La secció de bàsquet del Nàstic va ser fundada oficialment l'any 1929, tot i que abans d'aquesta data, el club ja disposava d'equips que havien disputat alguns partits d'exhibició impulsats per Manuel Brunet, l'introductor del bàsquet a la ciutat. Tot i ser un dels pioners a la demarcació no van unir-se a la federació catalana fins al 1941, dotze anys després de constituir-se. A partir d'aquí, va començar a competir regularment.

De fet, el cim de la història de la secció masculina no va trigar a arribar i el curs 1949/50 el primer equip va assolir el quart lloc a primera A, la màxima categoria catalana, a la qual havien accedit l'any abans i en la qual van competir quatre anys. El 1954 la secció va desaparèixer per ressuscitar vuit anys després, el 1962. El 1978 es va produir una escissió i un grup de joves van crear el Club Bàsquet Tarragona. A partir d'aquell moment, l'equip va moure's per les diferents categories catalanes nodrint-se principalment de jugadors de La Salle Tarragona.

El primer equip femení es va crear el 1963, però va tenir una vida efímera i es va dissoldre el 1967. L'equip de dones no va consolidar-se fins el 1979, quan va reorganitzar-se amb jugadores del Col·legi de les Teresianes. Pel femení van passar jugadores com ara Lourdes Valls, Giovanna Turata i Pili Bilbao, que va arribar a jugar com a internacional. La temporada 1993/94, les noies van participar en la fase d'ascens a divisió d'honor i van aconseguir l'ascens a la màxima categoria. En aquesta divisió, guiades de Ramon Folch, van assolir una remarcable sisena posició. El 1995, les noies van imposar-se en la XIII edició de la Lliga Catalana femenina, en sotmetre l'Universitari de Barcelona (70-64).

En l'actualitat, el Nàstic de bàsquet competeix amb un sènior masculí a segona catalana i vuit equips més en categories inferiors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)