Nàstic

El Nàstic enceta el 125è aniversari amb l'orgull de ser el més antic de l'Estat

Descobreixen una placa i un monòlit a la Rambla i el club rep la medalla d'or

Andreu destaca la bona salut de l'entitat i l'esforç per fer-lo una referència

Josep Maria Andreu
PRESIDENT DEL CLUB GIMNÀSTIC DE TARRAGONA
«La medalla d'or valora un club diferent, únic i autèntic que s'identifica amb la ciutat i les seves comarques»
«Celebrem 125 anys de patiment, d'esforços, d'història i d'arrelament a la millor ciutat del món. Aquest és un homenatge a l'esforç de moltes persones per fer-nos sentir orgullosos del Nàstic. El cub gaudeix de molt bona salut»
Josep Fèlix Ballesteros
ALCALDE DE TARRAGONA
«El Nàstic forma part del nostre moll de l'os. Hi ha hagut grans èxits i petits ensurts, però sempre s'ha viscut amb orgull. És el far que ha guiat la il·lusió de la ciutat»

El Club Gimnàstic de Tarragona va obrir ahir els actes de celebració del 125è aniversari de l'entitat, que s'allargaran fins al mes d'octubre. Amb la presència del president del club, Josep Maria Andreu; de l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i del secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, es va descobrir una placa commemorativa al número 16 de la Rambla, en el lloc on hi havia el primer local del Nàstic. Ben a prop, es va inaugurar un monòlit de cinc metres, obra de l'artista tarragoní Joan Blàzquez, que ens va inspirar en la romanitat de Tarragona i que utilitza una columna com a element central per aguantar el pes de la llarga història grana. Les quatre colles castelleres de la ciutat van fer un pilar de quatre cadascuna i la Banda Unió Musical va tocar l'himne.

Tot seguit, al voltant de mig miler de convidats, entre directius, autoritats, socis i esportives, de l'actualitat i del passat, van assistir a la gala inaugural al Teatre Metropol, Josep Maria Andreu va rebre la medalla d'or de Tarragona en nom del club i de mans de Josep Fèlix Ballesteros. Tots dos van destacar durant els parlaments l'orgull que el Nàstic sigui el club poliesportiu més antic de l'Estat, l'arrelament i la identificació amb la ciutat i el fet que sigui una referència, no només a la ciutat sinó també a la demarcació i al país. Andreu va agrair la feina i l'esforç de molta gent per haver consolidat el club i va recordar que l'entitat té una bona salut econòmica i social. Ballesteros va voler recordar el cap de setmana del 3 i el 4 de juny del 2006, quan desenes de milers de persones van envair Tarragona per celebrar l'històric ascens a primera divisió i va afirmar que l'equip continuarà a segona A i que la resta de les seccions guanyaran vitalitat. Totes les seccions del club, representades per alguns dels esportistes referents –l'atleta Natàlia Rodríguez, la gimnasta Bito Fuster, el futbolista Santi Coch i el pilotari Raúl Oterino, entre d'altres–, van rebre un guardó. En l'acte també es va visionar un emotiu vídeo amb la història i els millors moments del club i diversos pastissers de la ciutat van obsequiar la concurrència amb un pastís d'aniversari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)