Sabadell

Tornar als orígens

La baixa de Manu Redondo farà replantejar l'esquema a Lluís Carreras, que podria donar entrada a dos extrems purs

El tècnic de Sant Pol podria apostar per un onze més ofensiu en essència, similar al de l'inici de temporada

S'albiren canvis en l'onze del Sabadell. Les baixes han tornat a colpejar amb força la línia defensiva del Centre d'Esports i això farà que Lluís Carreras es replantegi l'esquema que ha utilitzat en les últimes jornades. No cal dir que la millora de l'equip ha vingut gràcies a una major eficàcia defensiva. Sense canviar el 4-3-3, Carreras va avançar la posició cap a l'extrem d'Òscar Ramírez perquè l'equip defensés amb més homes i no quedés dividit en dos. Tot plegat en detriment d'un extrem pur.

Però sense Manu Redondo, baixa per quatre setmanes, el Sabadell podria recuperar altra vegada el sistema de l'inici de temporada i que, en el tram inicial, tants bons resultats li va donar. “En els últims partits hem canviat la dinàmica. A Alacant no vam merèixer perdre i aquesta és la tònica, intentar no cometre errors al darrere i tenir una mica més d'encert en atac”, afirma Agustín Fernández sobre la tendència que han anat seguint els homes de Carreras. I és que precisament fora de casa a l'equip li ha faltat un punt més en atac. Va passar a Alacant, però també a Cartagena i Osca, d'on l'equip va marxar de buit en els tres desplaçaments.

Pista, contra el Barça B

La baixa de Redondo la podria cobrir David Bermudo, un recanvi natural que, a més, ha actuat amb solvència quan el sevillà ha estat de baixa. Però dissabte passat contra el Barça B, amb Bermu fora de la convocatòria, Carreras va donar alguna pista de com podria omplir aquest forat demà. Ramírez va canviar la seva demarcació d'extrem dret a lateral esquerre, on per cert va actuar durant tota la temporada passada amb el Badalona de Manolo Márquez, i ho va fer prou bé.

El desplaçament de Ramírez, que va marcar amb molt d'encert Gerard Deulofeu, va provocar l'entrada de Manu Lanzarote, tocat per problemes a l'empenya, i l'equip va rutllar amb Ezequiel i Lanza. Tant va ser així que els dos extrems van ser els homes més perillosos de l'atac dels arlequinats. A més, l'equip defensivament no ho va notar i fins i tot va millorar les prestacions. Hi ha moltes raons perquè demà Carreras torni als orígens.

La tònica és intentar no cometre errors al darrere i a dalt tenir una mica més d'encert. A partir d'aquí, cal continuar treballant
Els darrers partits hem canviat la dinàmica. A Alacant vam merèixer molt més i em sembla que no hauríem hagut de perdre
Tinc moltes ganes de sentir-me futbolista. El que volem tots és tenir minuts
Agustín Fernández
capità del sabadell

Agustín tornarà a l'onze

A banda de Redondo, també serà baixa Olmo, que està pendent de recuperar-se de la tendinitis per poder entrenar-se amb normalitat amb el grup. El seu lloc l'ocuparà Agustín, que ja va actuar al costat de Pablo Ruiz dissabte passat. “Després de tant de temps sense jugar, noto que em falta una mica però tot i això estic molt bé”, afirma el capità, que es va fer una lesió d'espatlla a l'inici de curs que el va mantenir lluny dels terrenys de joc fins al gener. “Cadascú té un cas, i en el meu, després d'una lesió de gravetat, em costa una mica tornar. Tinc moltes ganes, però, de tornar-me a sentir futbolista.”

Disposats a posar fi al malson a domicili

La plantilla del Sabadell és conscient que la de demà és una molt bona oportunitat per posar fi a la ratxa de nou partits sense guanyar fora de casa. Des de fa una volta sencera, els homes de Lluís Carreras no tornen d'un desplaçament amb els tres punts. “Sabem que serà molt complicat”, reconeix Agustín que és, però, optimista en relació amb els últims partits a domicili. “Si mirem els darrers enfrontaments, hem estat molt bé. Cal la mateixa intensitat i les mateixes ganes perquè en tenim moltes de treure alguna cosa positiva de Huelva”, afegeix.

El cert és que els partits contra el Barça B, l'Hèrcules i el Dépor són una bona mostra que els arlequinats poden posar fi a aquesta malastrugança a domicili. Fora de casa, però, hi ha el mal record del partit contra el Cartagena, en què a part de sortir derrotats, als homes de Carreras els va faltar molt més caràcter per obtenir alguna cosa de profit.

El que sembla ben clar és que el camí a seguir és continuar amb la solidesa defensiva (1 gol en contra en 3 partits), encara que cal una millora en atac (1 gol en 4 partits).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció