Sabadell

Allà on va començar el temor

El Sabadell juga demà contra el Guadalajara, el rival que el va fer baixar del núvol i que el va portar a encadenar 12 partits sense vèncer

Ara les dues tendències són molt diferents de les de la primera volta

Un inexpert Sabadell va aterrar a Guadalajara en la primera volta amb la voluntat de tornar a treure el millor de si per continuar en els llocs de promoció d'ascens. Era la jornada 10 de campionat i els arlequinats havien encadenat dues sèries de tres partits consecutius guanyant i només havien tastat la derrota contra un Deportivo que va estar contra les cordes i demanant l'hora.

Però aquella distensió del Sabadell al Pedro Escartín, iniciada per un golàs de falta d'Ernesto, la va pagar molt cara perquè a l'equip li va costar una sequera que va durar 12 partits consecutius. Va passar, doncs, de ser la revelació de la temporada a començar a fixar-se amb preocupació en els llocs de descens.

El Sabadell, doncs, mirarà a la cara demà un dels seus pitjors malsons. Un cop superada aquella crisi, una victòria contra el Guadalajara donaria una injecció de moral a l'equip, que en cap cas vol que es torni a repetir res del que va passar allà. “Hem de sortir com els últims quatre partits, amb aquella dinàmica que ens caracteritza i sobretot amb intensitat. Hi hem de posar molta intensitat i, d'aquesta manera, aprofitar les oportunitats que segur que tindrem”, analitza David Arteaga.

Dinàmiques diferents

Precisament el canvi més important que ha tingut el Sabadell des que va encadenar la mala ratxa ha estat la intensitat amb la qual juga al terreny de joc. A l'equip arlequinat actualment li fan molts menys gols que en el passat: durant algunes jornades, va ser l'equip que més en va encaixar, i tot sense deixar de tenir la pilota als peus. “Ens hem refermat molt més en l'aspecte defensiu, que tants problemes ens estava causant. Aquest tema ja està més que treballat i està donant molt bons resultats”, afirma Arteaga.

En aquests moments és el Guadalajara l'equip més golejat, amb 51. Els homes de Carlos Terrazas estan passant per una crisi galopant de resultats que els ha portat a perdre 10 dels últims 12 partits encara que arriben a la Nova Creu Alta sense gaire pressió i confiant en els cinc punts d'avantatge que mantenen respecte al descens. “S'ha acabat l'efecte sorpresa i això ha afectat molt l'equip. L'equip potser corre massa riscos i sobretot s'ha de tenir en compte la gran fragilitat defensiva”, afirmen des de Guadalajara.

“Bufar i fer ampolles”

Lluny queda, per tant, l'efecte revelació que, com el Sabadell, també va significar el bon inici del Guadalajara i que va portar Terrazas a dir que salvar-se seria “bufar i fer ampolles”. Tot i la mala ratxa, el tècnic no està discutit. La gran feina que va fer al capdavant de l'equip pujant-lo de categoria i la consciència del que és el Guadalajara –“un equip modest que ha de lluitar per la permanència”– no han permès cap símptoma d'alarmisme. La mateixa confiança que va tenir Lluís Carreras en la crisi que va iniciar el Sabadell a Guadalajara ara fa una volta.

Hem de posar molta intensitat en el partit i, d'aquesta manera, aprofitar les oportunitats que segur que tindrem a porteria
Ens hem refermat molt més en l'aspecte defensiu, que tants problemes ens estava causant
David Pérez Arteaga
MIGCAMPISTA DEL SABADELL
Serà un partit molt dur, encara que l'únic ànim de revenja és per guanyar i allunyar-los
Juvenal Edjogo-Owono
MIGCAMPISTA DEL SABADELL

“He pujat a 1a amb equips amb menys qualitat”

El capità Juvenal Edjogo-Owono es resigna a parlar només de la salvació. En unes declaracions que va recollir l'agència Efe, Juvenal va reconèixer que no renunciarien “a la promoció d'ascens” encara que per això “cal assegurar la permanència com més aviat millor”. Juvenal va declarar que si el conjunt arlequinat aconsegueix sumar tres victòries consecutives contra el Guadalajara, l'Alcoià i el Nàstic encara podria “acostar-se als llocs de play-off”.

Amb aquestes declaracions, el migcampista sabadellenc ha demanat fugir del “conformisme“ i ha arengat l'equip a fer “l'últim gran esforç de la temporada”.

Arran de les diverses reaccions que es van produir al voltant d'aquestes declaracions, Juvenal va afegir al seu compte oficial de Twitter (@juve4africa): “Reconec que, de futbol, n'entenc molt poc, però sí que sé que he pujat a primera divisió amb equips amb molta menys qualitat que aquest Sabadell.”

Antonio Moreno no jugarà

El partit que van jugar el Sabadell i el Guadalajara en la primera volta va tenir com a trist protagonista Antonio Moreno. El lateral dret titular va protagonitzar diverses jugades antireglamentàries i al final del partit es va enfrontar amb Juvenal Edjogo. Encara que el migcampista sabadellenc va afirmar que allò ja és “aigua passada”, el lateral no serà present a la gespa de la Nova Creu Alta perquè compleix cicle d'amonestacions. Moreno va veure dissabte passat en la derrota de què va ser víctima el seu equip contra l'Hèrcules (5-0) la seva desena targeta groga i contra el Sabadell complirà el partit de sanció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció