Sabadell

La davantera, més que números i rols

Sabadell. La poca contribució golejadora de Florian i Baha contrasta amb el treball i el sacrifici de tots dos

Algun savi va dir que les estadístiques són com els banyadors de dona, que suggereixen però amaguen el més important. I no li falta raó perquè, números en mà, Florian Taulemesse i Nabil Baha, les dues referències a la punta d'atac del conjunt arlequinat, són la tercera parella més ineficient de tota la competició de cara a porteria. Per sota, Raimondi i Álvaro Antón del Cartagena i Ruso i Borja del Múrcia presenten uns registres pitjors que els dos davanters nascuts a França.

Però a la pràctica no es pot dir que l'actuació dels dos davanters al llarg de la temporada estigui sent insatisfactòria. És cert que a principi de curs s'esperava molt més d'un jugador amb el cartell de Baha i que tothom pensava en Florian com un jugador amb una millor aportació golejadora, ja que la temporada passada va fer 12 gols amb l'Oriola. Però l'aportació de tots dos davanters ha estat cabdal per obtenir els 41 punts que té el Sabadell de Lluís Carreras en aquest punt de la competició.

Els grans sacrificats

Ser un 9 a Sabadell no és gens fàcil a causa del futbol que practica el conjunt de Lluís Carreras. Amb molt més protagonisme dels jugadors de banda, sovint el davanter s'ha de desgastar en tasques de pressió o de sortida de pilota. De tota manera, el perfil que en el seu dia va buscar Xavi Roca per cobrir la punta d'atac, s'ajustava molt més al perfil de davanters amb cos i lluitador que no pas a golejador. De fet, en les dues temporades que Florian fa que juga en les lligues espanyoles, va obtenir la temporada passada el seu millor registre (12). Abans entre el Terrassa i el Moratalla (grup III i grup IV) va aconseguir nou gols. El cas de Baha també és similar. Tot i ser un jugador molt més tècnic i més resolutiu de cara a porteria, mai no ha superat els deu gols a la segona divisió. Va ser a la temporada 2007/08 amb el Màlaga equip amb què el curs següent en va fer nou a primera divisió.

Un mal endèmic

Històricament en els darrers anys, el Sabadell no ha tingut mai bona sort amb els fitxatges a la davantera. En els últims quatre cursos a la segona B cap davanter va superar la desena de gols que van anotar Hiroshi la temporada passada i Joel Álvarez en la 2008/2009 amb Ramon Moya.

El fitxatge frustrat de Joaquín, que arribava com el pitxitxi del grup IV fa dues temporades i que ha marxat per la porta del darrere recentment, ha estat el màxim exponent d'aquesta malastrugança que s'espera que es trenqui amb una aportació diferent per part de Florian i de Baha.

PERFIL LLUITADOR

Sempre s'han caracteritzat més per la seva lluita que no pas per l'encert a porteria
A principi de curs s'esperava alguna cosa més d'aquests dos jugadors

La intenció és recuperar Nabil Baha

L'actitud del davanter francomarroquí va tocar fons fa dues setmanes en el partit que el Sabadell va jugar a casa contra el Guadalajara. La desafortunada actuació de Baha va topar amb part de l'afició que, esperant molt més de la seva figura, va començar a fer sentir alguns xiulets. Carreras, veient la poca actitud que va tenir en el matx, el va canviar al descans per Florian i la setmana següent el va deixar fora de la convocatòria.

Contra el Nàstic, el davanter va entrar una altra vegada a la llista deixant fora Àlex Cruz, però no va disputar cap minut. Després del toc d'atenció per part del cos tècnic, la intenció és recuperar-lo per a les properes jornades. Els bons detalls que ha deixat en alguns moments de la temporada fa que el cos tècnic i la direcció esportiva siguin optimistes. De fet, ell, Eneko, Òscar Ramírez (recentment renovats), Fito, Juanjo i Arteaga tenen contracte amb el Sabadell per l'any vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció