Sabadell

Sabadell

Ni punt de comparació

Després que el curs passat Cuenca (Barça), Juanjo (Espanyol) i Hiroshi (Girona) fossin una part essencial de l'ascens, enguany Àlex Cruz, Luna i Ezequiel han estat una decepció

La direcció esportiva s'ho repensarà a l'hora de demanar cedits veient el que ha passat aquest curs

El que l'any passat significava una oportunitat valuosa, enguany s'ha convertit en una pedra en el dur camí que ha tingut el Sabadell aquesta temporada. El conjunt arlequinat no ha trobat en els cedits el que li van donar la temporada passada. Cuenca, Juanjo i Hiroshi van ser, amb De Navas, els tres homes de l'ascens a segona divisió. Tres jugadors que li van donar un salt de qualitat molt notable per pujar de categoria.

La fórmula semblava ideal. Jugadors joves, a la recerca de minuts, amb bons informes de categories inferiors i un cost molt baix. “Saben que aquí juguem la pilota i fem un bon treball. Aquesta és la màxima garantia que tenen els clubs i ho poden veure amb la feina que hem fet”, deia la comissió esportiva del club l'estiu passat. Però les negociacions per trobar cedits es van allargar i no arribaven. Els clubs d'origen van donar una negativa a la sortida dels jugadors demanats i en el mercat d'estiu només es va poder obtenir la d'Àlex Cruz, un jugador amb molt de rodatge a segona divisió procedent del Granada.

Molt pocs minuts

La mala sort es va alinear amb el petit extrem que va sumar una titularitat en tota la temporada. Una lesió al pubis va ser la causa de la seva absència durant tota la primera volta i la marxa per Nadal a recuperar-se a Gran Canària. Això no va agradar gaire al cos tècnic, que amb l'arribada dels altres dos cedits va signar la seva sentència a la banqueta i les grades.

Però tampoc és que ni Luna, ni Ezequiel signifiquessin un canvi radical en la tendència. A la recerca d'una major intenció defensiva, Òscar Ramírez va passar a ocupar un dels extrems i això, amb Lanza, va deixar molt difícil el protagonisme als dos joves jugadors, que sí que el van tenir quan a finals de curs, amb tot decidit, van encadenar una sèrie de titularitats.

Deixaran de ser una prioritat

Luna sí que ha acabat agradant al cos tècnic i sembla que Xavi Roca negociarà amb l'Espanyol per la seva continuïtat. Ara bé, sembla que serà una excepció: “Els cedits tenen l'handicap que molts d'ells han de fer la pretemporada amb l'equip i no tenim la certesa que acabin venint. Això condiciona l'adaptació que tenen en el nostre equip per l'estil amb què juguem”, diuen des de la direcció esportiva, que han deixat de contemplar els prestats com una prioritat per reforçar l'equip la temporada vinent com sí que ho va ser la temporada passada.

1.749
minuts.
I 2 gols han sumat entre els tres cedits enguany
6.596
minuts.
I 15 gols van sumar els tres cedits la temporada passada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)