Sabadell

Un grup inversor japonès apostarà fort pel Sabadell

Sabadell. A través d'un soci al país, el grup ha aconseguit 616.000 euros en accions de l'ampliació de capital i es vol convertir en el màxim accionista per projectar el club l'arlequinat a territori nipó

Ahir el Centre d'Esports Sabadell, a través d'una informació sorgida a Ràdio Sabadell va confirmar que, en el dia que s'acabava la segona fase de l'ampliació de capital, un grup inversor japonès havia aconseguit 616.000 euros en accions del club. Això significa una part força important dels 3,5 milions que ha de cobrir en l'ampliació assenyalada pel Consell Superior d'Esports i que avui mateix entra en la tercera fase.

Una tercera fase decisiva, ja que, a diferència de les dues primeres, tota persona sigui accionista o no, podrà comprar patrimoni social del club. Aquest grup inversor japonès que ara mateix aglutina al voltant d'un 15% de tot el capital social, va tenir accés a la compra a través d'un accionista, Domingo Lozano. Però ara, si té voluntat podrà adquirir el 51% de les accions, fet que li donarà el control del club i es convertirà en l'accionista majoritari.

Optimisme al club

De fet, des del club s'assegura que aquest grup d'inversors –aquest diari no ha tingut accés al seu origen–, té entre els seus plans convertir-se en l'accionista majoritari. “Ells ens han assegurat que volen aconseguir el 51% de totes les accions”, assenyalava el vicepresident del Sabadell i encarregat de l'àrea jurídica i econòmica, Josep López Oliver que de la mateixa manera va emetre un missatge de tranquil·litat a l'afició: “La prioritat que ens va posar aquest mateix grup és que continués la mateixa directiva i el mateix grup al capdavant de la gestió que fins ara. El Sabadell no canviarà gens.”

I és que el club ha tingut converses prèviament amb aquests i altres grups amb els quals ha negociat els termes de la compra. A més, disposa d'elements jurídics per preservar aquesta l'actual junta en el poder.

Oportunitats

L'interès que té aquest grup inversor a Sabadell és el de potenciar el conjunt arlequinat en el segon o tercer club de futbol més seguit al Japó. “Els vam preguntar per què tenien interès en nosaltres i ens van dir que el futbol al seu país començava a estar en auge i que volien consolidar un projecte ambiciós”, va admetre López Oliver. En un principi aquest grup arriba amb la voluntat de promocionar el Sabadell cap a la primera divisió i donar-li molta volada també pel que fa al màrqueting a territori oriental.

I és que d'ençà que Hiroshi va jugar la temporada passada en l'ascens a segona B i que el Sabadell té el fill d'un conegut cantant jugant al juvenil B, el color arlequinat ha estat una mica més conegut al Japó. Per tot plegat, i per aquest corrent que vol situar el futbol per sobre del beisbol com a esport rei al país del Sol Naixent, el grup inversor ha vist en Sabadell una bona oportunitat per créixer tots dos plegats.

ESTABILITAT

El mateix grup ha manifestat que vol que l'actual junta continuï al capdavant

INTERÈS DEL JAPÓ

Ara que el futbol està en auge al país, volen un projecte ambiciós al futbol espanyol

No es descarten més inversors internacionals

El fet que potencialment, i abans que acabi la tercera fase el proper 25 de juliol, aquest grup assoleixi el 51% de les accions totals del club no vol dir que altres inversors hagin descartat l'opció de comprar-ne una part més minoritària. “No creiem que els que han posat interès fins ara es facin enrere en saber aquesta notícia. És una possibilitat que hi hagi diversos grups d'inversió amb diversos paquets d'accions”, va dir López Oliver que també va confirmar que un altre grup més, i fins i tot un tercer, tots internacionals, havien manifestat interès a entrar en l'accionariat en la tercera fase.

No només per màrqueting

Fa temps que la junta de Soteras treballa al costat de l'alcalde Manuel Bustos en una clara aposta per part de la ciutat de voler fer portar el Sabadell al capdamunt del futbol professional. És per això que les reunions s'han anat succeint al llarg d'aquest any i que l'entrada d'aquest grup inversor japonès i d'altres que podrien arribar no han sorprès ningú.

Aquestes negociacions, en què s'ha aconseguit preservar que la junta directiva actual continuï comandant la nau arlequinada, han suposat beneficis per a aquests grups externs. Està força avançada, per exemple, la construcció d'una residència per a futbolistes japonesos. El primer pas ja el va fer el fitxatge la temporada passada d'Hayato Yakumaru pel juvenil B. En un altre aspecte també es donarien facilitats a empreses japoneses que es volen establir al país, fet que, a més, suposaria un patrocinador per a la samarreta arlequinada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)