2a divisió A

Mirandés i Alcorcón, a prop del descens

2a divisió A. Les dues entitats no poden cobrir l'ampliació de capital necessària per continuar en la LFP

El Mirandés i l'Alcorcón no han pogut completar les respectives ampliacions de capital, condició imprescindible per continuar a segona A, i avui la LFP ha de prendre una decisió sobre el seu futur. El més probable és que els dos equips baixin de categoria i juguin la temporada que ve a segona B.

A Miranda de Ebro, els socis no van poder aportar el capital necessari per convertir el club en SAE i un grup inversor, encapçalat per l'empresari Vicente España, va assegurar que hi posaria els 1,3 milions d'euros restants. Però l'administració ha retingut aquests diners per determinades incoherències en virtut del protocol per detectar blanqueig de capital en les transferències internacionals de grans quantitats de diners. “He quedat fora per hores”, es lamentava ahir Vicente España, que avança que demanarà una pròrroga al Consell Superior d'Esports.

L'Alcorcón va prometre completar una ampliació de capital superior als quatre milions d'euros, que no ha pogut cobrir. De totes maneres, el club madrileny té més esperances que el Mirandés, ja que avui espera rebre el que li deu l'Ajuntament i, a més, resoldre unes irregularitats en la conversió en SAE, corregibles segons la LFP.

Pel que fa al Deportivo, el club espera que els jugadors retirin les denúncies per impagaments abans d'aquesta nit, única via per evitar el descens de categoria. Els futbolistes exigeixen, com a mínim, garanties de cobrar el 100% del que els deuen. Mentrestant, els administradors concursals han arribat a un acord sobre la proposta de conveni, amb el qual se solucionaria una part del deute amb els jugadors, però no tot.

Finalment, Javier Tebas va confirmar ahir que serà el Múrcia, l'equip que ocupava la primera plaça de descens a segona B, el que cobrirà la vacant que a segona A deixa el Guadalajara, que ha baixat per irregularitats en el procés d'ampliació de capital. Si es confirmés un altre descens, el Racing de Santander en seria el beneficiat, sempre que ho permetin les investigacions pel presumpte partit arreglat contra l'Hèrcules.

COBRINT VACANTS

La LFP confirma que el Múrcia ocuparà la plaça del Guadalajara, que ha baixat
El Dépor espera que els jugadors retirin avui les denúncies per impagaments
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)