2a divisió A

El Deportivo i el Mirandés, salvats en l'últim moment

2a divisió A. Tots dos clubs van complir les exigències al límit del termini i no baixaran a segona B. L'Alcorcón ha d'esperar a demà per saber si l'ampliació de capital és correcta

El Deportivo i el Mirandés han hagut de suar i negociar a contrarellotge, però finalment jugaran la temporada que ve a segona A, si no hi ha sorpreses d'última hora. El club gallec va aconseguir ahir, una hora abans que vencés el termini, que els futbolistes retiressin les denúncies, gràcies al fet que van acceptar cobrar una part del que se'ls devia. El club va poder ingressar les quantitats pactades abans de la mitjanit. Pel que fa al Mirandés, quan semblava que no podria cobrir l'ampliació de capital, va aconseguir reunir els diners gràcies a directius i jugadors, i pocs minuts abans de les dotze de la nit de dimarts –data i hora límit per fer-ho– la va poder completar.

A la Corunya, els jugadors, tal com va comunicar l'AFE poc abans de les 11 de la nit, van acceptar que el club els pagués la part que els devien des que al gener la SAE va entrar en concurs de creditors, quantitat que el club els va ingressar abans de les 12, i van aconseguir garanties del pagament de la resta.

El Mirandés va viure dimarts un dia de bojos. A la tarda es va saber que els 1,3 milions d'euros que es va comprometre a aportar un grup inversor, encapçalat per Vicente España, no arribarien a temps –el termini s'acabava dimarts a les 12 de la nit–, de manera que el club es trobava lluny de completar l'ampliació i el mateix president de la LFP donava el Mirandés per descendit. El club va fer un comunicat en què lamentava la situació i criticava España, però mentrestant va aconseguir aportacions de directius i jugadors, i, contra tot pronòstic, va completar l'ampliació a pocs minuts de les 12 de la nit. La LFP haurà de ratificar que tot és correcte.

L'Alcorcón està pendent de l'auditoria que li fa la LFP per saber si el seu procés d'ampliació de capital és correcte. Com que no se'n sabran els resultats fins demà, la LFP va inscriure ahir l'equip madrileny en la lliga de manera cautelar. Demà se sabrà si donen per bona l'ampliació de capital de l'Alcorcón o si, al contrari, hi ha irregularitats greus que el porten al descens a segona B.

El Racing, pendent

Si el Múrcia ha estat el beneficiat pel descens del Guadalajara, el Racing se salvarà si l'Alcorcón baixa a segona B, malgrat que arrossega un deute de 30 milions, i si les investigacions pel presumpte partit arreglat contra l'Hèrcules no ho impedeixen.

I, mentrestant, la segona B no té calendaris

Una de les grans perjudicades per aquests conflictes és la segona B, ja que encara no estan configurats els grups ni els calendaris de la competició. No es pot descartar que avui, amb alguns dels temes dels equips de segona A resolts, hi hagi notícies, tot i que és probable que la RFEF es vulgui curar en salut i no confeccioni els calendaris fins que tots els casos estiguin tancats. Ahir es va confirmar que el Salamanca Athletic competirà a segona B, ja que la justícia així ho exigeix.

Els casos dels tres equips

MIRANDÉS

Problemes amb l'ampliació

Les aportacions dels socis no cobreixen l'ampliació. Uns inversors es comprometen a posar els 1,3 milions restants abans que s'acabi el termini, el 30 de juliol.

L'ajuda no arriba a temps

A sis hores que s'esgoti el termini, Vicente España, cap visible dels inversors, diu que l'administració els reté els diners i que aquests no arribaran a temps.

Miracle contrarellotge

El consell no es rendeix, mou fils i aconsegueix, amb aportacions de directius i jugadors, completar l'ampliació de capital sis minuts abans de les 12 de la nit.

DEPORTIVO

Descens traumàtic

El Deportivo torna a segona A enmig d'una crisi econòmica, amb deutes a la plantilla, concurs de creditors i el temor que baixar a 2a B faria inviable el club.

Denúncies dels jugadors

Els jugadors presenten denúncies per impagaments. El reglament diu que si el 31 de juliol no s'han satisfet els deutes, l'equip baixa de categoria.

Acord a última hora

Els futbolistes accepten poc abans de les 11 d'ahir cobrar part del que els deu el club, que els fa l'ingrés abans de les 12, i obtenen garanties d'obtenir la resta.

ALCORCÓN

Ampliació en marxa

L'any passat, el club madrileny es va comprometre a abordar una ampliació de capital de 4 milions d'euros sense la qual no podria continuar a la LFP.

Auditoria necessària

La comissió CSD-LSP encarrega una auditoria per analitzar el procés d'ampliació de capital del club. Hi podria haver irregularitats greus que l'enviarien a 2a B.

Inscripció cautelar

La LFP no vol inscriure l'Alcorcón fins que demà se sàpiguen els resultats de l'auditoria. Per això el va inscriure ahir de manera cautelar, pendent de l'auditoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)