2a divisió A

El Racing-Girona, a fiscalia, i el Racing-Hèrcules, arxivat

2a divisió A. La Lliga de Futbol Professional es treu del damunt dos dels casos més calents de partits sota sospita. L'únic que queda per resoldre's ara és el descens, o no, de l'Alcorcón

Javier Tebas havia afirmat fa pocs dies que hi havia “indicis molt clars” que el partit entre el Racing i l'Hèrcules estava arreglat. Ahir, però, i de manera sorprenent, el Comitè de Disciplina de la Lliga de Futbol Professional (LFP) va anunciar que no obriria expedient d'aquest partit ni adoptaria les mesures cautelars que havia proposat l'instructor, el descens de l'Hèrcules, la qual cosa hauria provocat un autèntic terrabastall. L'amenaça que l'equip alacantí baixés a segona B, doncs, es va esvair del tot. “En tot moment hem estat tranquils i confiats que la resolució seria positiva per als nostres interessos”, va exposar en un comunicat oficial el club alacantí, que començarà la lliga aquest dissabte al Rico Pérez contra el Saragossa.

A fiscalia

La denúncia del Girona per l'intent de suborn del Racing, que va proposar al club de Montilivi que signés un document d'autoinculpació d'una alineació indeguda perquè el club cantàbric pogués guanyar tres punts als despatxos i assolir la salvació, ha estat enviada a fiscalia. El Comitè de Disciplina Social de la LFP hi veu “indicis de delicte” i, per això, vehicularà el cas a través del jutjat i no pas de la LFP. Aquí, el cas podria quedar aturat durant mesos, o potser fins i tot anys. Joaquim Boadas, president del Girona, no va entrar a valorar la decisió: “Nosaltres ja vam fer el que havíem de fer, que era denunciar dos casos greus que ens tocaven de ple.” “El Girona no està liderant res, això correspon al CSD i la LFP, i tampoc no ens toca valorar les decisions que prenen els organismes de disciplina”, va aclarir.

L'Osca, descartat?

Amb un cas a la paperera i l'altra a fiscalia, el Racing ha sortit inicialment molt ben parat. Tant, que possiblement el club cantàbric sigui el beneficiat en el cas que l'últim afer que ara queda pendent –el de l'Alcorcón, auditat per una possible conversió fraudulenta en SAE– acabi amb el descens administratiu de l'equip madrileny.

Tot plegat descarta l'Osca, que fins fa molt poc entrava en moltes travesses per salvar-se de retruc. Tot el futbol espanyol, a més, estava expectant per saber si el president de la LFP, Javier Tebas, amb arrels a Osca i amb molta ascendència en el club aragonès, seria capaç de salvar-lo, tot i haver acabat la passada lliga penúltim.

El Guadalajara, l'únic

De moment, l'únic club que ha rebut de valent ha estat el Guadalajara, que havia salvat la categoria per mèrits esportius, però el van enviar a segona B perquè no es va constituir en SAE dins la legalitat. Altres equips en perill, com ara el Racing (amb un deute milionari) es van salvar per la campana i no se sap ben bé com s'ho van fer.

JOAQUIM BOADAS

“No ens toca valorar res. Amb la denúncia, ja vam fer el que havíem de fer”

UNS QUE RESPIREN

L'Hèrcules ja sap que la proposta de descens queda definitivament sense efecte

A FISCALIA

La denúncia del Girona passa a la via penal perquè hi ha clars indicis de delicte

El Tenerife encara no sap si començarà a Alcorcón o a Santander

A Tenerife han hagut de fer tres plans de viatge. El pla A és Alcorcón; el pla B, Santander, i el pla C, Osca. Tot sembla assenyalar que aquest últim ja el poden descartar des d'ahir, però el club canari encara no sap si començarà la lliga a Santo Domingo o visitarà el Sardinero. I el partit és dissabte. Avui s'hauria de resoldre finalment l'afer de l'Alcorcón, perquè seria inexplicable –de fet, ja ho és– que a quatre dies de l'inici d'una lliga professional hi hagi un equip que encara balli. Tot i que al club canari no en tenen cap indici, ahir es discernia com a més probable que el destí serà finalment Alcorcón, però només era una intuïció, ja que la clau de la permanència o del descens del club madrileny tindrà una base més matemàtica, que serà el resultat d'una auditoria que s'està allargant més que un dia sense pa. L'Alcorcón va rebre fa unes setmanes una subvenció de l'Ajuntament de 800.000 euros i l'alcalde de ciutat es va entrevistar personalment amb el secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, per analitzar la situació. Si l'auditoria revela, però, que la conversió ha estat fraudulenta o es va completar fora de termini, els homes de Miguel Álvarez jugaran a segona B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)