2a divisió A

El Barça B més jove aspira a començar amb molt bon peu

2a divisió A. El filial blaugrana ha perdut potencial amb l'adéu de Deulofeu, Rafinha i Luis Alberto i l'ascens de Sergi Roberto, però confia mantenir el nivell

Eusebio Sacristán comença el seu tercer projecte amb el Barça B amb el repte de continuar mantenint l'equip en la categoria de plata del futbol espanyol sense passar angúnies i intentant dotar els jugadors d'una competitivitat per si algun dia els toca fer el salt al primer equip. L'objectiu no és gens senzill, perquè el filial blaugrana aquest estiu ha perdut bona part dels seus millors futbolistes. Rafinha, el menor dels Alcántara, cedit al Celta de Vigo; Deulofeu, a l'Everton; Luis Alberto va tornar al Sevilla i aquest el va vendre al Liverpool, i Sergi Roberto ha ascendit. Han arribat Edu Bedia, el porter Adrià Ortolà i l'extrem Dani Nieto, però la plantilla és extremadament jove, després que enguany han pujat fins a set jugadors provinents del juvenil A: Bagnack, Babunski, Samper, Pol Calvet, Sandro, Costa i Lucas.

“Cada temporada és un repte per a mi, independentment de les circumstàncies que es presenten. S'ha de treballar fort, evolucionar”, va afirmar, sense por, Eusebio, totalment convençut que els seus joves futbolistes poden tornar a fer una bona temporada. Després d'una pretemporada per terres catalanes, el balanç és de quatre victòries i dues derrotes en sis partits. Com ja va passar en l'últim exercici, el filial blaugrana ha de trobar l'equilibri en el seu joc, aprofitant més les ocasions que genera i evitant algunes errades defensives i de concentració que van costar gols. Eusebio veu el seu equip en condicions per tenir un bon debut contra el Mirandés. “Comença la competició de veritat, ens hem preparat per a això i ara toca donar-ho tot a Miranda per fer un bon partit i començar amb una victòria. Arribem bé al partit. El millor rendiment s'ha de veure aquest dissabte i estem preparats per jugar contra un rival dur, intens.”

De cara al duel, no podrà disposar dels lesionats Traoré, Lucas, Juste, Cá i Grimaldo. L'adéu de jugadors importants requerirà que homes com ara Sergi Gómez, Ilie, Espinosa i Dongou facin un pas endavant aquesta temporada. L'atacant camerunès, que va anar a la gira asiàtica amb el primer equip, serà la referència ofensiva. “Depenent del partit, apostarem per jugar amb un 9 o no. Amb Dongou hem d'intentar aprofitar les seves característiques, tot i que també es pot adaptar a la banda. Tot i així, depenent de com ens juguin els rivals, valorarem com hem de jugar en cada moment”, va explicar Eusebio. Avui jugarà al centre de l'atac.

El Mirandés, per la seva banda, és un dels equips de segona A que més s'han reforçat perquè té ganes de consolidar-se en la categoria en el seu segon any. La temporada passada ja va golejar el Barça B a casa, per 3 a 0.

Dongou? Depenent del partit, apostarem per jugar amb un 9 o no, però es pot adaptar a la banda
Eusebio Sacristán
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Cada temporada és un repte per a mi, independentment de les circumstàncies que es presenten. S'ha de treballar fort, evolucionar
Comença la competició de veritat, ens hem preparat i ara toca donar-ho per fer un bon partit i començar amb una victòria
Arribem bé al partit. El millor rendiment s'ha de veure ara, i estem preparats per jugar contra un rival dur, intens

Eusebio espera tres reforços més

Eusebio està esperant a que la secretaria tècnica del Barça li porti els tres reforços que ha demanat amb vista a la temporada que comença avui. Vol un jugador per línia exceptuant la porteria. “Confio que arribaran aquests tres reforços. Tinc molta confiança en el treball de la direcció esportiva, perquè en aquests tres anys sempre han complert”, va afirmar. Sobre la situació de Bagnack, va admetre que si va molt amb el primer equip, això el condicionarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)