2a divisió A

El malson del Mallorca continua

Mala arrencada. L'equip balear, que ha tornat a la categoria de plata després de setze anys, ha començat la lliga perdent els dos partits jugats i rebent vuit gols

“Ni en el més remot dels malsons hauria imaginat un començament de lliga així.” El tècnic del Mallorca, José Luis Oltra, resumia diumenge, després de perdre a Son Moix contra el Múrcia (2-4), l'estat anímic d'un equip que encara no s'ha refet del traumàtic descens del juny passat a segona A després de setze anys a primera i ja ha rebut dues patacades dures en les dues primeres jornades en la nova categoria. En l'estrena, el Mallorca havia estat golejat pel Sabadell (4-0).

Tothom tenia clar que no seria una temporada còmoda per al Mallorca. Les experiències recents a segona A d'altres equips històrics de primera havien deixat clara la duresa de la categoria. Però poc es podia imaginar ningú que el Mallorca seria el cuer, amb dues derrotes i vuit gols encaixats en dos partits, i amb els nervis aflorant ja a l'estadi de Son Moix, que centra el seu enfadament en el màxim accionista, Llorenç Serra Ferrer. Oltra lamenta la crispació que envolta el club, ja que assegura que fa créixer l'ansietat i la pressió dels seus jugadors, tot i que admet que no poden demanar res a una afició molt desencantada.

Oltra considera que al seu equip li està pesant massa la responsabilitat, i això es nota en les presses i el nerviosisme dins del terreny de joc, que els fan cometre errades impròpies de futbolistes de qualitat, especialment en defensa, la línia que més han de cuidar els equips que volen progressar a segona A. Si bé és cert que el Mallorca ha perdut alguns dels futbolistes més importants de la temporada passada, com ara Giovanni dos Santos, Javi Márquez i Tissone, també ho és que ha mantingut el bloc i, amb un tècnic experimentat en la categoria, es considera que té prou plantilla per aspirar al retorn ràpid a primera. De moment, el Mallorca ja ha vist que no serà fàcil i el precedent del Racing, que va baixar a segona B un any després de baixar a segona A, fa respecte.

Els balears van perdre a Sabadell en el debut (4-0) i diumenge contra el Múrcia (2-4)

DERROTES DURES

El tècnic lamenta l'ambient crispat, tot i que diu que no pot demanar res a l'afició
“L'excés de responsabilitat, la pressa, ens fa estar insegurs”, afirma Oltra

Saragossa i Dépor saben de què va

Els altres dos equips que el juny passat van baixar a segona A tenen més experiència recent en la categoria que el Mallorca i saben el pa que s'hi dóna. El Deportivo (tres punts en dos partits) va baixar a segona A al final de la temporada 2010/11 per primera vegada en dues dècades. L'inici no va ser fàcil –dues derrotes en les tres primeres jornades–, però va anar millorant, va arribar a encadenar nou victòries i va pujar com a líder. Un any després, però, va tornar a baixar. El Saragossa (dos punts fins ara) també té una experiència recent a segona A (la campanya 2008/09), en què, patint, també va tornar a primera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)