2a divisió A

Un pas en ferm a la Creu Alta

Carlos Hernández ha debutat a segona A amb dues titularitats i un gol

“Oferiré el màxim per fer-m'hi un lloc”, afirma

Després de dos cursosjugant-ho tot a segona B, el Sabadell confia que el central s'afermi en el futbol professional al Vallès

Quan va arribar, el Sabadell va deixar clar que el fitxatge de Carlos Hernández és una inversió de futur. Un futbolista jove i amb projecció, que tot just enguany viurà la seva primera experiència en la Lliga de Futbol Professional. Això, però, no significa que d'entrada no s'hi hagi de comptar. Al contrari, fa poc més de dues setmanes que l'andalús és al Vallès, i Javi Salamero, que té molts defenses a la infermeria, ja li ha donat confiança: ha jugat senceres les dues primeres jornades de lliga i, en la golejada inicial contra el Mallorca, va marcar. “No m'esperava jugar tot just arribar, però el mister ha comptat amb mi i jo li he ofert el màxim”, explica el jove central de Jaén, gratament sorprès per la seva estrena a segona A: “No em podia imaginar que fos tot tan bonic. Debutes en una categoria nova amb una victòria i, a sobre, marques.”

Després de l'alegria inicial contra el Mallorca (4-0), el cap de setmana passat, el Sabadell va tenir força més problemes i va caure al feu de la Ponferradina (2-0). El jugador de 22 anys, això sí, es mostra madur i relativitza: “No es pot utilitzar el pretext que la rereguarda és nova –tres dels quatre defenses han aterrat aquest estiu– per justificar la derrota, perquè si no també hauríem encaixat gols en la primera jornada i no va ser així.” Carlos, que no amaga que encara hi ha feina a fer perquè l'engranatge funcioni del tot bé, treu una conclusió positiva de l'ensopegada a El Toralín: “Ens va agafar un defalliment i vam encaixar dos gols en dos minuts fatídics. Aquestes dianes, però, ens aniran bé per millorar i ajustar aspectes que vam fer malament. Estem al principi.”

Un any de canvis

Des que, sent jugador del Jaén B, Carlos Hernández va debutar a segona B amb el primer equip un desembre del 2009, la seva carrera ha anat en progressió. El curs 2010/11 es va consolidar en la categoria de bronze amb el Jaén i, després d'un any al Saragossa B en què va ser fix, el central ha començat amb pas ferm la seva primera experiència a la divisió de plata. Fa vint dies que està en aquesta categoria i ja ha notat el salt. “Hi ha un canvi important i, en els partits i els entrenaments, el ritme i la intensitat és molt diferent, més enllà que l'impacte és més gran i la lliga mobilitza més gent”, detalla el defensa arlequinat, que afronta el procés d'acoblament amb il·lusió: “M'hi estic adaptant bé i, amb treball, humilitat i paciència espero fer-me un lloc en la categoria.”

Un dels punts forts de Carlos Hernández és la seva presència física, que li permet destacar en el joc aeri i en les accions d'estratègia. Fruit d'una d'aquestes jugades, un córner, va arribar el seu gol contra el Mallorca. Aquest aspecte, precisament, és un dels que el cos tècnic del Sabadell està cuidant. “Hem vist que l'estratègia és molt important i, en aquestes accions, els jugadors del darrere solem ser protagonistes. Estem treballant la pilota aturada des del primer dia, tant en l'aspecte ofensiu com en el defensiu”, explica el central, que ara tindrà més competència amb l'arribada de Martí Crespí: “Tothom ve a aportar i la seva arribada farà que no s'abaixi mai el llistó. Volem que el mister tingui feina per escollir.”

Creixent.
Carlos Hernández (Jaén, 15-09-90) va aterrar a Sabadell procedent del Saragossa B, equip en què ho havia jugat tot. Els aragonesos, de fet, havien pagat al Jaén 50.000 euros per incorporar-lo.
80
partits
havia disputat a segona B abans de debutar amb el Sabadell.
4
gols
ha fet en la seva carrera, l'últim, contra el Mallorca. “Tots han estat en accions d'estratègia”, explica.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)