2a divisió A

La primera revàlida, en el millor moment possible

Rival d'entitat. Els joves jugadors d'Eusebio, amb la novetat de Denis Suárez, reben la visita del Saragossa, aspirant a l'ascens que no ha començat bé el curs

La segona A és una categoria complicada, igualada i farcida de grans equips, l'hàbitat ideal per als jugadors veterans, que poden exercir amb tots els galons l'experiència assolida durant un munt de temporades al futbol d'elit. També, però, és un campionat perfecte per als joves valors, com els del Barça B, que cada set dies reben una classe magistral de 90 minuts de moltes de les dificultats que hauran de superar en el futur. I una prova evident és el duel que els blaugrana disputaran avui, en què se les hauran ni més ni menys que amb el Saragossa dels Leo Franco, Paredes, Barkero, Luis García o Movilla, il·lustres les darreres campanyes de la primera divisió que enguany tenen la difícil tasca de retornar els aragonesos a l'elit, un objectiu pràcticament obligatori que ha començat amb mal peu, ja que el Saragossa ha estat incapaç de passar de l'empat en les dues primeres jornades. Per això, tot i ser encara a l'agost, Paco Herrera, el tècnic, ja va haver de parlar ahir de la “pressió” i de “l'exigència” que els seus jugadors hauran de suportar durant tot el curs si no se situen com més ràpidament millor en la zona alta de la classificació.

Calma i tranquil·litat

Tot el contrari succeeix en el Barça B, que després de treure's contra el Lugo el mal regust que va deixar la derrota de Miranda de Ebro, en què va pagar molt car el desencert en els metres finals, afronta el partit d'avui com una gran oportunitat de demostrar la seva vàlua, amb poc a perdre i molt a guanyar. “Estem treballant amb molta intensitat i concentració. Els meus jugadors estan en un nivell més alt cada dia, i això és el que més m'il·lusiona”, destacava ahir Eusebio Sacristán, que si fuig sempre d'alguna paraula és, precisament, de pressió, conscient que als seus joves futbolistes encara els queda molt per aprendre. El tècnic, a més, té un motiu afegit per estar d'enhorabona: el de poder fer debutar Denis Suárez, que després de completar tota una setmana de feina amb els seus nous companys ha entrat ja en la convocatòria.

En una situació molt semblant es troba Paco Herrera, que ahir va sorprendre tothom en incloure en la convocatòria Ángelo Henríquez, el gran fitxatge de l'estiu dels aragonesos, que tot just va ser presentat dijous. El jove davanter xilè, tot un prodigi que el Manchester United va fitxar quan només tenia disset anys, té una gran facilitat per marcar gols i arriba cedit al Saragossa, on tindrà la difícil tasca de liderar l'atac d'un equip que enguany té l'obligació de pujar a la primera divisió, i que en només dues jornades ja ha tastat els perills que amaga la categoria de plata.

Cada dia els meus jugadors estan en un nivell més alt, i això és el que més m'il·lusiona
Eusebio Sacristán
entrenador del barça b
Contra el Barça B haurem de ser nosaltres mateixos per vèncer. Serà un partit complicat
Paco Herrera
entrenador del saragossa
El Saragossa ha jugat dos bons partits tot i no obtenir un bon resultat. És un dels grans, un dels aspirants a ascendir a primera
Estem treballant amb molta intensitat i concentració. En aquesta categoria cada rival fa coses diferents, és molt igualada

Bedia, dues setmanes de baixa

La mala notícia de l'entrenament d'ahir va ser la lesió d'Edu Bedia, una de les incorporacions de l'estiu i, fins ara, inamovible per a Eusebio Sacristán al centre del camp. El càntabre, que fins ara havia disputat els 180 minuts oficials de la temporada, es va fer ahir una lesió muscular al recte anterior de la cama dreta i estarà de baixa al voltant de quinze dies. Per al partit d'avui també s'haurà de quedar a la infermeria Adama, per una forta contusió al turmell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)