2a divisió A

La reacció va ser incompleta

Un punt més. Un Barça B encara en creixement remunta un gol inicial del Tenerife en els primers minuts de la segona part, amb gols d'Espinosa i Nieto, però deixa que el rival empati en el 69'

BARÇA B2

TENERIFE2

El Barça B és un equip que s'està coent a mesura que competeix, i ahir en va donar una nova mostra. Contra un Tenerife dolgut per un mal inici de temporada –fins ahir només havia aconseguit un punt i no havia marcat cap gol–, el filial va tornar a sortir a mig gas i va anar creixent amb el pas dels minuts. Els jugadors blaugrana tenien la pilota però no sabien ben bé què fer-ne, i de fet en la primera part va ser el Tenerife qui va crear més perill. Una setmana més, Eusebio i els seus jugadors poden donar gràcies al gran moment de Jordi Masip, que, sota els pals, ahir va ser el màxim responsable que els locals només marxessin al descans amb un gol d'avantatge. El porter de Sabadell va evitar les dianes d'Aridane, Cristo i Suso abans que Luismi Loro, en el minut 38, fes el primer gol de la temporada del Tenerife. L'1-0 va arribar després d'un xut potent de Loro, imparable per a Masip.

El Barça B estava inoperant en atac –en el primer temps no va xutar entre els tres pals ni un cop– i només es va atrevir a reclamar, tímidament, dos possibles penals en el primer temps. Eusebio Sacristán en va tenir prou amb 15 minuts per canviar radicalment la mentalitat als seus homes; per això la remuntada va arribar just després de la represa. En el primer minut, Javi espinosa va aprofitar un mal rebot a la defensa del Tenerife per, amb un fort xut, empatar momentàniament el parit. Però el filial blaugrana en volia més; quatre minuts després, Dani Nieto va empènyer una gran pilota centrada per Sandro. Era l'1-2 i la remuntada era ja un fet; només calia mantenir-la per sumar el tercer triomf consecutiu. El Barça B va jugar el segon temps amb molta més empenta, però el reguitzell de canvis li va anar trencant el ritme a poc a poc. Semblava, però, que els d'Eusebio podrien mantenir el triomf a les seves mans, però, com sempre, badades puntuals van impedir-ho. Ahir va ser el torn de Planas, ahir central, que va permetre que Aridane s'orientés la pilota i amb un fort xut –desviat a més per Planas– superés Masip i fes el 2-2 definitiu. El gol va ser una galleda d'aigua freda per a un Barça B que havia fet el més difícil, però que no va poder sumar el tercer triomf del curs. Amb l'empat, el Barça B, però, es manté invicte i continua creixent.

TENERIFE: Aragoneses, Moyano, Bruno, Carlos Ruiz, Raul Llorente, Suso, Kike Rivero (Ayoze, 65'), Aitor Sanz (Ricardo León, 54'), Cristo Martín (Aday, 54'), Loro i Aridane. BARÇA B: Masip, Patric, Bagnack, Planas, Lucas (Campins, 77'), Ilie, Pol Calvet (Denis Suárez, 46'), Espinosa, Dani Nieto, Sandro (Samper, 69') i Román. GOLS: 1-0 (38') Loro. 1-1 (46') Espinosa. 1-2 (50') Nieto. 2-2 (69') Aridane. ÀRBITRE: Melero López.T.G.: Al local Aitor Sanz, Aday i Aridane; i als visitants Ilie, Román i Lucas. T.V.: Cap. PÚBLIC: 10.129 espectadors a l'Heliodoro Rodríguez López.
Ha estat un partit molt disputat i la primera part ha estat clarament del Tenerife, que ha aprofitat les nostres errades
Marxo molt content amb l'equip, perquè ha estat dempeus des del principi fins al final
Eusebio Sacristán
TÈCNIC DEL BARÇA B
En el descans els he dit que encara teníem oportunitats i els he animat. Atres vegades hauríem encaixat dos o tres gols
Les intervencions de Masip i la gran feina de tot l'equip ens ha permès mantenir-nos en el partit i tenir només un gol en contra

Debut oficial de Denis Suárez i Joan Campins

El partit de l'empat contra el Tenerife va ser molt especial per a dos jugadors blaugrana. I és que Denis Suárez i Joan Campins, dos dels fitxatges del Barça d'aquest estiu, van disputar els primers minuts com a blaugrana. El migcampista gallec, procedent del Manchester City, va jugar tota la segona part, i el defensa mallorquí va substituir Lucas en la segona part. Tots dos havien entrat en la convocatòria de la setmana passada contra el Saragossa, però Eusebio els va deixar tot el matx a la banqueta. Després del matx, Eusebio Sacristán va destacar l'entrada del gallec Denis Suárez com una de les claus que van permetre al Barça B capgirar el resultat a l'inici del segon temps i mantenir el control de la pilota.