2a divisió A

Primer assalt al Mini

Sense reacció. El Barça B va perdre per la mínima contra el Mallorca en un partit en què els balears van ser superiors, deixa escapar els primers punts del curs a casa i encadena dues derrotes

MALLORCA1

BARÇA B0

El Barça B, que la jornada anterior havia marxat golejat de Huelva, va tornar a perdre, aquest cop contra el Mallorca, i va deixar escapar els primers punts de la temporada al Miniestadi. Els balears, que van ser superiors sobretot en la primera part i van tenir moltes ocasions, van fer l'únic gol del partit en el segon temps. Quan faltava encara més de mitja hora per al final, la reacció del filial blaugrana, que ahir va tornar a mostrar una imatge fluixa, tot i que al davant tenia un dels favorits a l'ascens, no va arribar en cap moment i va acabar perdent justament.

Amb només dos canvis respecte a l'últim onze, el de Dongou per Sandro i el de Samper per Lucas Gafarot –Ilie va tornar a l'eix de la defensa– el Barça B va dominar el partit en el tram inicial. Tot i això, als blaugrana els va costar molt trencar les línies del conjunt balear, ben plantat al camp, i que va començar a despertar a partir del primer quart d'hora. Un gran progressió de Ximo per la banda esquerra, que va acabar amb un refús de Masip a córner, va ser el primer avís del que vindria a continuació. El Mallorca s'hauria pogut avançar ja en una acció en què Víctor Casadesús li va prendre la cartera a Planas i li va donar el gol mig fet a Gerard, que, amb la porteria buida, va enviar la pilota fora. La resposta blaugrana va ser ràpida amb una bona acció a la frontal d'Espinosa i una gran passada per a Dongou, que es va entretenir massa dins l'àrea en lloc de xutar i es va lesionar en l'acció –més tard el va substituir Edu Bedia, la qual cosa va fer avançar la posició de Denis–. Va ser només un miratge ja que els balears, més endollats, amb més ritme i amb les idees més clares, forts en la pressió per sortir ràpidament al contraatac, van tornar a la càrrega. Primer, mitjançant un xut creuat de Ximo, amb el qual Patric devia somiar ahir en anar-se'n a dormir; poc després, amb una indecisió de la defensa blaugrana de la qual Gerard gairebé en treu petroli, i prop de la mitja hora de partit, amb una arribada de Nsue, que no va saber superar Masip en l'un contra un. El filial suava com encara no havia passat mai aquest curs al Miniestadi, però el 0 a 0 es va mantenir fins al descans. Era la millor notícia pel que es va veure fins llavors, i això que Denis va tenir una oportunitat segons abans que l'àrbitre xiulés el final dels primers 45 minuts.

L'aturada li va anar bé al Barça B, que va reprendre el matx amb un altre to. Els d'Eusebio Sacristán van recuperar part del control perdut i van fer el que gairebé no havien aconseguit en el primer temps: crear perill. Joan Roman amb una gran acció en què només li va faltar xutar abans i un mal refús de la defensa mallorquina que gairebé sorprèn Miño van ser les ocasions més destacades. Però quan més bones eren les sensacions que tenien els blaugrana, va venir el dur cop en forma de gol. Casadesús va deixar retratat a la banda Patric, que es va confiar, i amb una gran acció individual va anar buscant l'espai al mig fins a entrar a l'àrea i superar Masip amb un xut tou però molt precís ajustat al pal. El gol va fer molt de mal al Barça B, i li va costar reaccionar. No ho va deixar d'intentar, però no va ser fins als últims deu minuts que s'hi va llançar de cap. Massa tard, ja que més enllà d'alguna acció a pilota aturada i una canonada d'Ilie des de la frontal, no va trobar la clarividència que permetés inquietar en excés el Mallorca, que va anar deixant passar els minuts i es va preocupar més de mantenir l'avantatge que d'augmentar-lo, tot i que ho hauria pogut aconseguir en una rematada de cap de Nunes en un córner que va obligar a volar Masip.

BARÇA B: Masip, Patric, Sergi Gómez, Ilie, Planas, Samper (Tonny Sanabria, 67'), Denis Suárez, Espinosa, Dani Nieto (Babunski, 83'), Dongou (Edu Bedia, 31') i Joan Roman. MALLORCA: Miño, Miguel García, Nunes, Agus, Ximo, Nsue, Thomas, Íñigo Pérez, Alfaro (Álex Moreno, 72'), Gerard Moreno (Geijo, 81') i Víctor Casadesús (Riverola, 92'). GOLS: 0-1 (58') Víctor Casadesús. ÀRBITRE: Gorka Sagués Ozcoz (col·legi basc). T.G.: Als locals Samper i Denis Suárez, i als visitants Íñigo Pérez, Ximo i Thomas. PÚBLIC: 4.601 espectadors.
Hem estat molt sòlids i solidaris en defensa i no és fàcil guanyar aquí un rival que és molt perillós
José Luis Oltra
ENTRENADOR DEL MALLORCA
Després del gol potser ens hem precipitat. Però estic content amb el treball de l'equip
Eusebio Sacristán
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Crec que hi ha hagut dues parts molt diferenciades: en la primera, ens ha costat molt i, en la segona, quan estàvem millor, ens han marcat

Dongou, amb un esquinç al genoll, i debut de Sanabria al B

X.S.

A més del resultat, l'altra mala notícia va ser la lesió de Jean Marie Dongou, que no era titular des de la tercera jornada. El camerunès es va fer mal en una acció dins l'àrea en el minut 18 i, tot i que va continuar jugant, va haver de ser canviat passada la mitja hora, per culpa d'un esquinç al lligament lateral extern del genoll esquerre, tal com va informar el club. No se sap el temps exacte de la baixa –avui se li faran més proves–, però Dongou no només es podria perdre més d'un partit amb el Barça B, sinó també el duel d'anada de l'eliminatòria d'accés al mundial (13 d'octubre, contra Tunísia), per al qual havia estat citat amb Bagnack com a reserva en cas de necessitat. L'única nota positiva va ser el debut del juvenil Tonny Sanabria, que va tenir els primers minuts amb el filial en partit oficial.