2a divisió A

13, el número de la sort

El Girona i el Sabadell afronten el partit amb els mateixos punts (10) i sospiren per un triomf que els donaria aire i els situaria en una zona molt tranquil·la

Els locals, que hauran de recórrer al filial, hi arriben molt més justos d'efectius

L'objectiu tant del Girona com del Sabadell és arribar als 13 punts després del duel d'aquesta tarda a Montilivi, i només l'assolirà qui guanyi el partit. Si és l'equip local, el triomf servirà per recuperar embranzida després d'una frenada en sec (0 punts dels últims 6). Si qui acaba rient és Javi Salamero, la dosi d'optimisme es multiplicarà, perquè enllaçarà dos triomfs per primer cop en la temporada en un moment en què el conjunt vallesà comença a recuperar efectius i a veure les coses d'una altra manera després d'un estiu molt marcat per les lesions i incorporacions d'última hora.

El Girona no acaba de rutllar a Montilivi, on l'any passat va ser una màquina de fer futbol i gols. Dels tres partits de lliga que hi ha jugat (una victòria, un empat i una derrota) destaca la segona part contra el Numància, que va coincidir amb un canvi de sistema (el 4-2-3-1). La teòrica recuperació de Jandro convida a endreçar el triple pivot i tornar al doble pivot i als tres mitjapuntes, tot i que no sembla que l'asturià estigui a punt per jugar des de l'inici. Pot ser, això sí, una carta magnífica per jugar durant el partit. Aquesta vegada, però, el tècnic del Girona ha volgut amagar més coses de les habituals i va fer la impressió que havia preparat el partit en funció del rival: “Sabem el partit que ens espera i intuïm el plantejament que farà Salamero.” El tècnic del Girona no va anar gaire més enllà. Va destacar les individualitats de Tamudo i d'Antonio Hidalgo i va reduir les alternatives dels vallesans a jugar amb dos puntes o fer-ho amb un triple pivot. “N'hi pot haver d'altres, però són les que més valoro. Sé la manera de pensar de Javi”, afirma.

A fora, encara no

Ara que el Sabadell ha començat a recuperar jugadors de pes i a créixer a partir de dos bons resultats a la Nova Creu Alta –dues victòries, quatre gols a favor i cap en contra–, l'assignatura pendent és a camp contrari. Fins ara, el balanç de les visites dels vallesans és pobre, amb un sol punt (a Vitòria) de nou possibles. És clar que Montilivi els és un camp força propici les últimes temporades, i això, unit a les necessitats del rival després d'encadenar dues derrotes, pot impulsar els de Salamero.

L'única variació en l'onze pot ser l'entrada d'Hidalgo en el doble pivot –“el jugador està al 100% físicament i mentalment”, va dir el tècnic– que deixaria fora Longás. Les dues puntes i els dos de banda són indiscutibles, per tant, els arlequinats corren el risc que l'acumulació d'homes pel mig del Girona sigui més efectiva que mai. “El nostre joc no és per contrarestar aquest fet, sinó per dur la iniciativa”, admet l'entrenador, avui, visitant.

El Sabadell pot venir a jugar amb dos puntes o amb triple pivot. Intuïm el que faran i hem treballat per contrarestar-ho
L'objectiu és guanyar i fer un bon partit. Excepte a Jaén, l'equip ha competit sempre
Ricardo Rodríguez
entrenador del girona
Tenir un davanter com Tamudo els ajuda, i haver recuperat Hidalgo, també. Però jo tinc una fe cega en els meus jugadors

LA PRÈVIA

El Girona, com nosaltres, té una manera de fer molt definida. De sorpreses, penso que n'hi haurà poques
Que ells acumulin homes al mig significa que no en tenen tants a les bandes. Ens mourem en aquest desequilibri

INTERROGANTS

La possible recuperació de Jandro pot ser un as a la màniga per al Girona

A LA ZONA AMPLA

La inferioritat numèrica al mig, la principal preocupació arlequinada
La condició de favorit està repartida. Anirem a guanyar siguin quines siguin les dinàmiques
Javi Salamero
entrenador del sabadell
Algun dia hem de guanyar fora. Hi anem amb moltes ganes i l'equip està molt confiat
Jesús Olmo
DEFENSA DEL GIRONA
Després de dues derrotes seguides és molt important guanyar com més aviat millor
Jandro Castro
MIGCAMPISTA DEL GIRONA

Salamero s'estrenarà a la banqueta rival a Montilivi

Javi Salamero es coneix perfectament tots els racons de Montilivi, però avui veurà el partit des d'una perspectiva des de la qual no havia vist mai: la banqueta visitant. El tècnic del Sabadell ha estat entrenador del Girona en tres etapes diferents (la primera fent tàndem precisament amb Ricardo Rodríguez, durant la segona volta del curs 2006/07; la segona, després de rellevar el destituït Raül Agné, la campanya 2008/09; i la tercera, amb posterioritat al cessament de Josu Uribe, el curs 2011/12). Tot i que Salamero ha estat a Montilivi diverses vegades aquesta temporada veient partits del Girona, s'haurà de veure com el rep l'afició després que abandonés el club el juliol passat, només deu dies després que Joaquim Boadas l'hagués presentat com a director esportiu. Com a futbolista, Salamero havia jugat a Montilivi amb el Premià i el Vilobí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)