2a divisió A

Una bona pedra de toc

Comptes pendents. El Barça B, que acumula dues derrotes seguides i que encara no ha guanyat lluny del Miniestadi, visita El Toralín de Ponferrada, un dels fortins de la categoria

Un equip tan jove com el Barça B i amb tantes cares noves necessita temps per conjuntar-se i per acumular experiència. Aquesta va ser la idea que Eusebio no es va cansar de repetir en les primeres setmanes del curs, quan el filial acumulava bons resultats. Tot i que en aquells moments el discurs d'Eusebio semblava exagerat, el temps li ha acabat donant la raó, després que el Barça B només hagi sumat quatre punts dels últims 12, amb l'afegit que acumula dues derrotes seguides i que encara no coneix la victòria lluny del Mini. Per això, tot i que la situació en la taula segueix sent força tranquil·la, el partit d'aquesta tarda contra la Ponferradina, un equip molt sòlid i combatiu a casa, es presenta com una primera prova de foc per analitzar en quin punt es troba psicològicament el filial. “Afrontem el partit amb molta il·lusió i amb molta motivació. Estem treballant bé i hem de seguir igual. Anem a Ponferrada amb la idea de fer un bon partit”, va afirmar Eusebio després de l'últim entrenament, conscient que en aquests moments no es poden demanar millors resultats a un equip en plena fase de creixement. El tècnic no podrà disposar ni de Dongou –que serà substituït per Sandro, ja recuperat–, ni de Sergi Gómez –que dijous es va fer un esquinç al genoll–, fet que segurament farà que Ilie torni a la posició de central.

Un rival dolgut

El Barça B, però, no tindrà gens fàcil trencar la mala dinàmica a El Toralín, on l'espera un rival experimentat que no dubtarà a cedir la possessió per mirar de sortir al contraatac. L'equip de Claudio Barragán, que encara no ha perdut a casa i que en el seu darrer duel com a local va golejar l'Hèrcules (5-1), arriba al partit dolgut, després de perdre a Miranda de Ebro (1-0) un duel en què va ser superior i en què només la mala punteria en la rematada final el va privar de vèncer. I això que els del Bierzo són, amb 12 gols a favor, el tercer millor equip en aquesta faceta, només superat pel Còrdova (14) i pel Múrcia (13), dos conjunts que es troben en posició d'ascens directe. Gran part de culpa la té Fofo, segon màxim golejador de la categoria, amb cinc dianes, que contra el Mirandés va veure com es trencava una ratxa de quatre jornades seguides veient porteria. Al costat seu hi haurà Yuri, una de les figures de la 2a A, autor de 46 dianes amb la Ponferradina en les dues darreres temporades.

Sense problemes al davant, Claudio ha hagut de centrar-se en l'aspecte defensiu, després que Carpio, el seu lateral dret titular, no s'hagi recuperat d'una fissura al nas. Tot i tractar-se només d'una baixa, la lesió podria obligar el tècnic a variar tota la línia defensiva, amb el pas d'Alan Baró al lateral per donar entrada en l'onze al central Samuel.

Estem treballant bé i hem de seguir igual. La idea és fer un bon partit
Eusebio Sacristán
entrenador del barça b
Afrontem el partit amb molta il·lusió i motivació. Anem a Ponferrada amb un equip fort i de molta qualitat
El Barça B és un equip que pressiona molt. No hem de cometre errors
Claudio Barragán
entrenador del ponferradina

Sergi Gómez, baixa per un esquinç al genoll

Després de perdre Dongou en el transcurs del partit contra el Mallorca, Eusebio va rebre dijous una altra mala notícia, la lesió de Sergi Gómez, que en l'entrenament es va fer un esquinç al lligament lateral intern del genoll dret. Amb Ié, Campins, Juste i Grimaldo encara a la infermeria, doncs, el tècnic haurà de situar de nou Ilie a la posició de central, al costat de Bagnack, una decisió que retornaria Samper a la titularitat. “La lesió de Sergi Gómez és una llàstima, perquè estava en un bon moment i és un jugador molt important”, es va lamentar Eusebio, que ja sap que contra el Deportivo no podrà disposar de Sanabria, Babunski i Bagnack, convocats per les seves seleccions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)