2a divisió A

L'anàlisi

Més igualtat, impossible

El Sabadell té Tamudo,
el Girona pot patir sense un altre davanter centre i el Barça s'ha d'adaptar

El fet que hi hagi deu equips en dos punts (del 6è, Ponferradina; al 15è, Sabadell) indica que la classificació ara és massa efímera per treure segons quines conclusions. El que sí que sembla clar és que els grans ja no són tan grans i els petits tampoc ho són tant com en èpoques anteriors en què els que acabaven de baixar gairebé només tornaven a pujar pels noms dels seus jugadors.

Pel que fa als catalans de la categoria no els veig excessivament malament, tot i estar ara en la meitat baixa de la taula. D'aquí a dues setmanes, qualsevol dels tres es pot tornar a plantar a dalt. El Sabadell té Tamudo, un home amb qui jo vaig coincidir de jugador al Lleida, una garantia. Si es troba còmode i fa gols, els arlequinats aniran cap amunt. Tot el contrari que el Girona que sí que pot acusar la falta d'un davanter centre alternatiu a Chando; una lesió o una mala ratxa els pot posar en problemes. Amb tot, homes com Felipe Sanchón poden suplir aquesta mancança. El problema del Barça B, en canvi, no té res a veure amb el del Girona i el del Sabadell i s'assembla molt al del Madrid Castella. S'ha d'adaptar a un nou ecosistema amb jugadors completament diferents dels que tenia l'any passat. La diferència dels blaugrana és que el Barça ha anat gratant punts a casa i a més té molts bons futbolistes.

Anant a la taula, el líder, el Recreativo, és una excepció respecte a la resta d'equips. Els seus davanters fan gols i estan portant a terme una idea continuada basada en l'any anterior. Precisament sembla que aquest és el curs dels projectes a llarg termini perquè equips com el Lugo, que fa molts anys que té una mateixa idea, la Ponferradina i l'Sporting –repeteix Sandoval i ha trobat un golejador com Scepovic– estan a dalt.

Qui sorprèn és el Múrcia que ha tingut un estiu molt atípic perquè no sabien si estarien a segona o segona B i tot i això els està anant bé.

Pel que fa als que acaben de baixar, Deportivo, Saragossa i Mallorca, els he prestat una atenció especial i he de dir que són més grans en el nom que no pas en els jugadors. Els costa cada vegada mantenir els millors i això es nota en el joc. Tots ells estan en la part mitjana de la classificació on ara, de moment, no veig que cap equip sobresurti i que pugui fer una escalada espectacular. A excepció del Recre, tota la lliga està en un nivell força igualat i d'aquí a dues setmanes pots canviar d'estar a dalt o a baix.

I per acabar, en la zona de descens, es troben tres dels equips que han pujat aquest any. Tant el Jaén, com l'Eibar com el Tenerife tenen bons jugadors però els falta encert a porteria. Tots tres equips són capaços de generar ocasions, però quan arriben als metres finals o no encerten o els falta una mica de tranquil·litat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)