2a divisió A

Macauley Chrisantus

Davanter del Las Palmas

Un ‘hat-trick' per convèncer Lobera

Fins ara suplent habitual, Chrisantus es va reivindicar a Gijón

“M'he equivocat amb ell”, va dir després el seu tècnic

Amb el seu hat-trick contra l'Sporting, Macauley Chrisantus va demostrar que el seu instint golejador continua intacte, i va oferir una exhibició que va catapultar el Las Palmas en zona de play-off d'ascens per primer cop aquesta temporada. “Amb el seu partit m'ha demostrat que he estat equivocat amb ell”, deia després del partit el tècnic del Las Palmas, Sergio Lobera, que fins ara només havia utilitzat Chrisantus de titular en tres jornades de lliga.

I és que l'inici de curs del davanter nigerià no ha estat fàcil. Durant l'estiu, tot i acabar de fer una bona temporada –13 gols–, ningú no assegurava la continuïtat de Chrisantus al Las Palmas, i més després de les suculentes ofertes que arribaven per al davanter procedents de la Xina, Turquia o Ucraïna, entre d'altres. Finalment, i després de tenir problemes burocràtics amb el visat per tornar a Las Palmas a l'estiu, el davanter va encetar la seva segona temporada a les ordres de Lobera, del qual les males llengües diuen que buscava un altre perfil de davanter en el mercat estival –es van fitxar Aranda i Máyor–. Fins ara Chrisantus havia marcat dos gols, un en la lliga que va valer un empat contra l'Alavés i un altre en la copa contra l'Hèrcules, però Macky continuava sense gaudir de la confiança del tècnic aragonès, que ara, després del recital del nigerià a Gijón, sembla que ha quedat definitivament convençut de la seva vàlua.

Abuja-Corea-Alemanya-Las Palmas

Té només 23 anys, però el seu nom ja fa temps que va començar a sonar en el món del futbol. Natural d'Abuja però criat a la base militar de Kaduna –hi treballava el seu pare–, el davanter es va donar a conèixer en el mundial sub-17 de Corea el 2007, quan va quedar campió amb Nigèria i va ser el màxim golejador del torneig, amb set gols. Llavors Chrisantus va decidir provar sort a Alemanya fitxant per l'Hamburg, que més tard el cediria al Karlsruher i al FSV Frankfurt perquè es continués foguejant. Allà Macky va oferir un bon rendiment, però mai no es va acabar d'adaptar al país germànic, així que fa dos estius va decidir canviar d'aires i va fitxar pel Las Palmas, un destí que el nigerià no pensa abandonar: “El meu cor és a Las Palmas, no penso en les ofertes ni en el que diu la gent.”

5
gols
ha marcat fins ara Chrisantus, quatre en la lliga –tres a l'Sporting i un a l'Alavés– i un altre en la copa, contra l'Hèrcules. La temporada passada n'havia fet 13.
2007
Any
en què el davanter nigerià va guanyar el mundial sub-17 de Corea, on, a més, va acabar com a màxim golejador del torneig, amb set gols.
4
equips
són els equips en què ha jugat Chrisantus, nascut a Abuja però criat a la base militar de Kaduna: l'Hamburg, el Karlsruher, el FSV Frankfurt i el Las Palmas.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)