2a divisió A

Recuperar l'esperit de Mendizorrotza

Barça B. El filial visita el Numància amb l'objectiu de tornar a la versió que va vèncer l'Alavés, després d'una dura derrota contra l'Eibar que va enfurismar Eusebio

“Estic aixafat, enfadat i decebut. No hem tingut ni ritme, ni intensitat ni agressivitat, i això no pot tornar a succeir.” Amb aquestes dures paraules va analitzar Eusebio la derrota contra l'Eibar, un duel en què els jugadors blaugrana van mostrar una parsimònia inaudita en ells, un fet que va provocar l'explosió del seu tècnic, que ara, òbviament, espera que els seus joves pupils mostrin una reacció contra el Numància. “És un equip intens i agressiu, i els hem d'igualar precisament en aquest aspecte del joc”, va reclamar ahir Eusebio, que creu que el seu equip ha entès el missatge. “Durant la setmana hem treballat bé per recuperar l'esperit que hem ofert en els altres partits de la temporada.”

Donat per fet que el Barça B recuperarà la seva intensitat habitual, però, l'objectiu d'obtenir un bon resultat a Sòria no serà gens fàcil. En primer lloc, perquè el filial passa un moment esportiu preocupant, amb cinc derrotes en les sis darreres jornades, dinàmica que l'ha situat a només un punt de la zona de descens. A més, l'allau de baixes no s'atura, fins al punt que Eusebio ha hagut de cridar de nou els juvenils Adama i Sanabria per completar un llista de 17 efectius, ja que Sandro, lesionat, i Dani Nieto i Patric, sancionats, s'han afegit a Ié, Cá, Grimaldo, Campins i Juste. I en tercer lloc, per la qualitat i l'estat de forma del rival, un Numància que sense fer soroll es comença a perfilar com a candidat a lluitar per l'ascens. I ja no només pels resultats, ja que encadenen quatre partits sense perdre, sinó per l'alt nivell del seu futbol, per la sobrietat defensiva que han assolit –només han encaixat un gol en aquesta última ratxa– i per les dificultats que sempre ofereix el seu camp, un Los Pajaritos on, sense anar més lluny, encara no ha guanyat ningú aquesta temporada. “El nostre objectiu és guanyar, i per assolir-ho hem de treure la pilota al Barça B. No serà fàcil, però tampoc ho era contra el Lugo i ho vam aconseguir”, va avisar ahir Anquela, que alinearà un onze força creatiu per mirar d'assolir aquesta pretensió.

Al Barça B, doncs, l'espera aquesta tarda una autèntica prova de foc farcida d'entrebancs, el millor escenari possible per demostrar que en cap cas ha perdut la fam, una situació similar a la viscuda fa dues setmanes a Vitòria, en què el filial va signar un partidàs. Com va afirmar Eusebio després del duel contra l'Eibar, en el futbol es pot guanyar, empatar o perdre, però el que ell no acceptarà mai és detectar falta d'esperit competitiu. I avui estarà ben atent. Més que mai.

La gran lliçó del partit de diumenge és que no ens podem precipitar i que hem de mantenir la calma i tenir paciència
El Numància és un equip intens i agressiu, i els hem d'igualar en això. A més, treuen profit de l'estratègia
Eusebio Sacristán
entrenador del barça b
Hem analitzat el duel contra l'Eibar i hem treballat per recuperar l'esperit que hem ofert en altres partits

Los Pajaritos, un fortí propici per al filial

El camp del Numància s'ha guanyat, i amb raó, la fama de fortí, tant per la intensitat que sempre mostra el conjunt castellà, com per les dures condicions climàtiques que habitualment hi ha a Sòria durant bona part de la temporada. Tot i així, el balanç del Barça B a Los Pajaritos és gairebé immaculat, ja que ha guanyat tres de les quatre vegades que hi ha jugat. La victòria més espectacular i recordada va ser la que va assolir fa dues temporades, en què el filial blaugrana es va imposar per 4-6, amb un hat-trick de Jonathan Soriano.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)