2a divisió A

Continua la caiguda lliure

Sense reacció. El Barça B va encaixar la sisena derrota en les set darreres jornades contra un Numància que en la primera meitat va atropellar els blaugrana, de nou destensats i indolents

BARÇA B0

NUMÀNCIA1

El Barça B segueix de mal borràs i, el que és molt pitjor, mostra unes sensacions força preocupants. Perquè ahir, com en el partit contra l'Eibar, el filial blaugrana va perdre merescudament contra un Numància que a còpia d'intensitat va atropellar els d'Eusebio en la primera meitat, en què els castellans haurien pogut arribar al descans amb el duel sentenciat.

I això que els jugadors blaugrana estaven avisats, com no es va cansar de repetir el seu tècnic en la prèvia de l'enfrontament: “El Numància és un equip intens i agressiu, i per vèncer els hem d'igualar en aquests aspectes.” A l'hora de la veritat, però, res de res. Perquè els d'Anquela es van apoderar del domini de la situació des d'un primer moment, posant setge a la porteria de Masip i generant un munt d'ocasions, fins al punt que en el minut 20 ja havien creat set ocasions de gol, i de totes les formes i colors. Primer va ser Gaffoor, en el servei d'un córner, qui va estar a punt d'inaugurar el marcador (11'). Després, Julio Álvarez, amb un fort xut que Masip va desviar amb dificultats (12'). I en el minut 17, la més clara, en una centrada des de la banda dreta que Pedro Martín, tot sol, va rematar de volea per sobre del travesser. La resposta del Barça B va ser mirar d'aturar la sagnia a través de la possessió, un objectiu que en cap moment van aconseguir, superats pel fort ritme que havia imposat el Numància, que en el minut 31 de nou va estar a punt de marcar, en una espectacular rosca de Palanca des del vèrtex de l'àrea que va sortir fora per poc. La següent encara va ser més clara, ja que Pedro Martín, a porteria buida, va enviar la pilota fora (38'). I abans del descans, una altra dels locals, en un xut llunyà de Julio Álvarez, que va rebre com a resposta una aturada impressionant de Masip (42'). Amb tot aquest bagatge, doncs, la millor notícia per al Barça B va ser arribar al descans amb el 0-0, gairebé un miracle.

Millora amb càstig

Com era d'esperar, la intensitat imposada pel Numància va acabar passant factura a les cames dels seus jugadors, que tot i intentar mantenir la dinàmica del primer temps, va mostrar símptomes de cansament en el segon, una situació que va aprofitar el Barça B per calmar el duel i disminuir l'angoixa. Els blaugrana, a més, van estar a punt de fer el 0-1 en la seva primera ocasió, en una jugada de pissarra fantàstica entre Edu Bedia, Espinosa i Sergi Gómez, que el central, tot sol, va finalitzar amb un xut massa centrat (52). I com acostuma a passar, quan semblava que el partit estava fent un gir, va arribar l'1-0, en un refús a la frontal que Antonio Tomás va enviar al fons de la xarxa amb un fort xut ajustat al pal (54'). A partir d'aquest moment, l'actitud del Numància, cada vegada més cansat, va ser fer una passa enrere, decisió que va convertir el Barça B en l'amo i senyor del duel. Els blaugrana, però, van tornar a evidenciar un dels mals que l'estan perseguint aquesta temporada, la falta de profunditat, fins al punt que en l'última mitja hora només van ser capaços de generar una ocasió amb cara i ulls, en una acció d'un contra un de Joan Román que l'extrem va resoldre amb un xut centrat que Raúl va desviar.

Amb el xiulet final, el Barça B va certificar la davallada, la sisena derrota en les set darreres jornades, una ratxa que avui es podria traduir en l'entrada a la zona de descens si el Sabadell o el Tenerife guanyen els seus duels.

PERILL IMMINENT

NUMÀNCIA: Raúl; Akapo (Isidoro, 46'), Gaffoor, Juanma, Bonilla; Antonio Tomás (Regalón, 72'), Bedoya; Natalio, Julio Álvarez, Palanca i Pedro Martín (Sergi Enrich, 69'). BARÇA B: Masip; Bagnack, Sergi Gómez, Ilie, Planas; Samper (Adama, 76), Edu Bedia, Espinosa (Babunski, 58'); Joan Román (Sanabria, 84'), Denis Suárez i Dongou. GOLS: 1-0 (54') Antonio Tomás. ÀRBITRE: Piñeiro Crespo. T.G.: Als locals Juanma, Natalio i Gaffoor; i als visitants Babunski i Denis Suárez. T.V.: Cap. PÚBLIC: Uns 3.200 espectadors.
En la primera part, el Numància ens ha superat, però en la segona hem agafat el control i hem generat perill

SUPERATS

L'equip caurà avui en zona de descens si el Sabadell o el Tenerife vencen
El filial només va reaccionar al final, quan el Numància es va quedar sense benzina
Estic satisfet pel sacrifici que han mostrat els jugadors. Si seguim per aquest camí els resultats arribaran