2a divisió A

Jonathan Mejía, ‘Jona'

Davanter del Jaén

El Jaén, a la seva esquena

Jona fa cinc jornades seguides que marca i ja suma més de la meitat dels gols del seu equip (8 de 15). Tot i així, l'atacant diu que “no hi ha Jonadependència”

“He nascut a Màlaga però jugo amb Hondures perquè així faig feliç el meu pare”

El tòpic “és mig equip” es converteix en una veritat com una casa si parlem del Jaén i de Jonathan Mejía, Jona. I és que el davanter ha marcat vuit dels quinze gols del seu equip en la lliga –també en va fer un en la copa contra el Numància que va valer la classificació– i ha estat determinant en set dels catorze punts que suma el Jaén a hores d'ara: va marcar en les victòries per la mínima contra l'Hércules i l'Alcorcón, i en l'empat a un de Gijón. Uns números que evidencien el gran estat de forma de Jona, que ha vist porteria de manera consecutiva en les últimes cinc jornades i que, amb vuit gols, és el segon màxim realitzador de segona A –juntament amb Kike (Múrcia) i Arana (Recre)–, només superat per Viguera (Alavés) i Scepovic (Sporting), que n'han marcat nou.

“És una bona ratxa, però en realitat és de tot l'equip. A part de l'última derrota, portàvem una dinàmica molt bona que em beneficiava a l'hora de marcar els gols”, afirma Jona, de 24 anys, que tot i ser conscient dels molts punts que ha donat al seu equip, valora el treball col·lectiu per sobre de tot: “Estic tenint la sort que moltes dianes meves s'han traduït en punts per al Jaén, però no crec que hi hagi Jonadependència. Ara sóc jo qui està jugant, però els meus companys també em podrien suplir molt bé, segur.”

La permanència i el Barça B

El Jaén, que va ascendir la temporada passada, és actualment l'equip que marca la línia de salvació de la categoria, una situació que ve donada pel mal inici de curs del conjunt que dirigeix Manolo Herrero –va començar amb tres derrotes fins a la visita del Girona a La Victòria (3-1)–, i que fan que l'equip només es marqui l'objectiu de la permanència. “Som aquí per la quantitat de gols que vam encaixar en les primeres jornades. Ara hem millorat i n'hem après molt, i ja sabem com és aquesta categoria. El nostre únic objectiu és la permanència, tenim plantilla per fer-ho, però qui ara pensi en fites més altes crec que s'equivoca”, destaca l'atacant, que veu el pròxim partit contra el Barça B –el primer equip en zona de descens– com una bona oportunitat per escalar posicions: “Serà un partit molt important perquè ara mateix són un rival directe, i guanyar a Barcelona ens permetria estar en una zona més tranquil·la de la taula.”

Granada-Jaén-Honduras

Format en les categories inferiors del Deportivo, Jona va ser cedit al Zamora i l'Ourense abans que el gener passat el Granada l'incorporés en propietat i el cedís al Vitória Guimarães de Portugal. Allà el davanter no va gaudir de gaire protagonisme, així que a l'estiu va decidir fer les maletes cap a Jaén –també en qualitat de préstec– per seguir madurant, una elecció encertada. “La lliga portuguesa és molt diferent, i traient els equips grans, és semblant a una segona A. Jo intento créixer dia a dia per arribar a l'elit, que és el meu somni des que jugo a futbol. A Jaén hi estic molt content, la vaig encertar venint aquí”, ressalta Jona, nascut a Màlaga, que el juny passat va veure complert un altre somni: el de debutar amb la selecció absoluta... d'Hondures.

De pare hondureny, Jona feia temps que anhelava obtenir la doble nacionalitat. Un cop aconseguida, el davanter va rebre la primera trucada per jugar un amistós contra Israel. “He nascut a Màlaga però el meu pare és d'Hondures i també sento meva la terra d'allà. La decisió en cap moment va ser presa per no poder jugar amb la selecció espanyola, sinó per fer feliç el meu pare i la família que tinc allà”, conclou Jona.

9
gols
ha marcat Jona amb el Jaén (8 en lliga i 1 en copa). És el segon màxim golejador de 2a A.
2/6/13
Dia
en què Jona va debutar amb Hondures. Va jugar mitja hora en un amistós contra Israel.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)