2a divisió A

Els viatges, segurs i rendibles

2a divisió A. El Deportivo va entrar en zona d'ascens directe per primer cop aquest curs després de sumar contra el Recreativo la seva cinquena victòria a domicili

A Riazor ja tornen a somiar amb el retorn a primera divisió. I és que diumenge passat el Deportivo va entrar, per primera vegada aquesta temporada, en posicions d'ascens directe després de superar a domicili el líder, el Recreativo, al qual tenen ara a només tres punts.

El conjunt dirigit per Fernando Vázquez, tot i començar amb una victòria contra Las Palmas (0-1) en la primera jornada, va tenir un inici de curs força irregular, en què va sumar només sis dels primers quinze punts en joc. Però a poc a poc el Dépor es va anar acoblant a la categoria i va començar a escalar posicions, consolidant-se com un equip sòlid al darrere que rendibilitza a la perfecció la poca pólvora demostrada al davant. Amb només dotze gols marcats en les primeres tretze jornades –cinc són obra de Borja Bastón– el conjunt gallec ja ha sumat set victòries, quatre per la mínima, i és l'equip que més victòries ha aconseguit a domicili, amb cinc: contra Las Palmas, el Sabadell, l'Hércules, el Barça B i el Recreativo. Per tant, el Dépor ha sumat 15 dels 23 punts que té fora de casa, una dada que contrasta amb la poca fiabilitat dels gallecs a Riazor, on ja han perdut contra el Múrcia i el Còrdova i han empat amb el Mirandés i el Saragossa.

Una altra de les grans virtuts del Deportivo fins ara ha estat la seguretat defensiva. El conjunt gallec és –juntament amb l'Alcorcón– l'equip menys golejat de segona A, amb només set gols encaixats, i a més ha estat capaç de deixar la porteria a zero en vuit ocasions –les set victòries més l'empat sense gols contra el Mirandés.

En la segura defensa del Deportivo sobretot hi destaca l'actuació de Pablo Ínsua, que a més d'ajudar a evitar gols també ha estat clau en atac. I és que el jove central, de només vint anys, ja ha donat sis punts al Deportivo amb els dos gols que ha marcat fins ara, tots dos en el servei d'un córner, després de veure porteria en les victòries per la mínima –i a domicili– contra Las Palmas i el Recreativo. És a dir, que Ínsua, titular indiscutible i internacional sub-21, ha marcat en la primera i en l'última jornada, respectivament.

L'altra cara

En contrapartida a la bona situació esportiva que viu l'equip –tot i així eliminat de la copa contra el Jaén–, al Deportivo no tot són flors i violes. El club, en concurs de creditors, l'estiu passat va evitar in extremis un descens administratiu a segona B gràcies a un acord d'última hora entre la LFP, el Dépor i els futbolistes, que van retirar les seves denúncies contra el club en rebre garanties de pagament. Ara, tot i uns mesos d'aparent tranquil·litat, al Deportivo encara hi ha moltes coses a decidir. Una, i segurament la més important, serà la de triar el pròxim president. De moment ja hi ha cinc candidats –Tino Fernández, Paco Zas, Germán Rodríguez Conchado, Manuel Cascallar i Augusto César Lendoiro, l'actual president–, però encara no se sap la data en què se celebraran les eleccions, que segurament tindran lloc a partir del gener del 2014, un cop s'hagi convocat la junta extraordinària de creditors.

MÀXIMA SEGURETAT

Amb 7 gols rebuts, els gallecs són –amb l'Alcorcón– l'equip menys golejat de segona A

UN PERILL A DOMICILI

Amb cinc triomfs a fora, el Dépor ha sumat 15 dels 23 punts que té actualment

El Recre pateix amb l'estratègia

Tot i continuar liderant en solitari la segona A, el Recreativo va sumar contra
el Deportivo la segona derrota consecutiva –la tercera de la temporada–, després que en la jornada anterior el conjunt de Huelva caigués derrotat a Ponferrada.Tot i així, el tècnic català del Recre, Sergi Barjuan, va voler donar un missatge de tranquil·litat després de l'últim partit, encara que també va demanar més concentració als seus jugadors, sobretot en les jugades d'estratègia. “Hem encaixat els últims cinc gols en accions d'estratègia, hem d'estar més aplicats en aquests
tipus de jugades. Això és molt llarg, però no podem perdre punts per coses tan senzilles”, va destacar Barjuan, que també va agrair el suport de l'afició del Nuevo Colombino: “Hem d'estar molt agraïts. Crec que la gent se'n va contenta, perquè no hem canviat l'estil. Només puc dir
gràcies.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)