2a divisió A

Valerón encara té pólvora

Als 38 anys i després de dinou temporades en actiu, ‘el mago de Arguineguín' va marcar el seu primer doblet com a futbolista professional

Valerón, que a l'estiu va tornar a Las Palmas després de passar pel Mallorca, l'Atlético i el Dépor, va tornar a fer un gol amb el seu primer equip 5.998 dies després

Juan Carlos Valerón és d'aquests jugadors que, tot i estar vorejant la quarantena, encara et pot fer aixecar del seient amb alguna genialitat de les seves. Al llarg de la seva llarga carrera la gran especialitat de Valerón han estat les assistències, amb el gol sempre en un terme més secundari: 60 en total, cinc marcats amb la selecció espanyola. De fet, el mago de Arguineguín va marcar dissabte passat el seu primer doblet com a jugador professional –abans n'havia fet un a segona B l'any 1995– en la victòria de Las Palmas contra el Mirandés (3-1). Ho va fer després de dinou temporades en actiu, una dada si més no sorprenent.

L'afició de l'estadi de Gran Canaria ho va celebrar de valent, i és que feia 5.998 dies que Valerón no marcava un gol amb el que va ser el seu primer equip. El flaco va arribar a les categories inferiors de l'UD Las Palmas procedent de l'Arguineguín, equip del seu poble natal, on també han nascut altres jugadors destacats com David Silva o Aythami Artiles. El 1995 Valerón va debutar amb el primer equip de Las Palmas, on va coincidir amb el seu germà Miguel Ángel, i en la mateixa temporada el conjunt canari aconseguiria l'ascens a segona A. Tot i així Valerón se n'aniria ben aviat de Las Palmas, ja que l'estiu del 1997 el talentós jugador fitxava pel Mallorca enmig d'una gran polèmica, després d'abonar els 300 milions de pessetes de la seva clàusula de rescissió.

El pas de Valerón per Palma també va ser breu, ja que després d'una temporada demostrant que les seves qualitats no paraven de créixer l'Atlético d'Arrigo Sacchi el va fitxar per al seu nou projecte. Però al Calderón Valerón no va tenir gaire sort i, després de dues temporades discretes i del descens a segona A, el migcampista va firmar pel Deportivo. A la Corunya Valerón va explotar definitivament, guanyant dues supercopes d'Espanya (2000 i 2002), una copa (2002), arribant a les semifinals de la Champions el 2004 i tornant l'equip a primera divisió el curs 2011/2012. Valerón, sempre masegat per les lesions, és considerat un ídol al Dépor, equip on ha jugat les últimes tretze temporades. Però l'estiu passat, després de descartar la retirada i alguna sucosa oferta de Qatar, el migcampista va decidir tornar a casa. De moment el mago de Arguineguín ha participat en tots catorze partits de lliga amb Las Palmas, dotze de titular, i amb la seva màgia ha contribuït que l'equip dirigit per Sergio Lobera ocupi zona de play-off d'ascens. Valerón encara té corda, i pólvora, per estona.

60
Gols
ha marcat Valerón al llarg de la seva carrera esportiva. 12 amb Las Palmas (7 amb el filial), 4 al Mallorca, 7 a l'Atlético, 32 al Deportivo i 5 amb la selecció espanyola.
1995
Any
en què Valerón va debutar amb el primer equip de Las Palmas. El mateix any va fer un doblet amb el conjunt canari –aleshores a segona B– que va aconseguir l'ascens.
3
Títols
ha guanyat Valerón, tots ells amb el Deportivo de la Corunya: una copa (2002), dues supercopes d'Espanya (2000 i 2002), a més de quedar semifinalista de la lliga de campions l'any 2004.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)