2a divisió A

Un punt d'inflexió?

Sense gols. L'Olot atura la sagnia de gols en contra però no pot superar el filial del Vila-real. Els de Vílchez trenquen també la ratxa de quatre derrotes i intentaran fer bo el punt sumat

VILA-REAL B0


OLOT0


L'Olot va empatar a zero contra el Vila-real B i va aturar dues ratxes demolidores que expliquen la mala dinàmica que travessa. Els de Vílchez van deixar la porteria a zero després de cinc partits sense poder-ho fer –la darrera vegada va ser el 27 d'octubre, contra el Badalona (1-0)–, i va sumar un punt deixant enrere una ratxa de quatre derrotes consecutives, que els ha dut a la part baixa de la taula.

Els primers minuts van ser clarament dominats per l'Olot. El conjunt dirigit per Eduardo Vílchez va portar sempre la iniciativa i, ja de seguida, va arribar amb perill a l'àrea del filial del Vila-real. Al minut 4, una centrada de Reverter no la va poder rematar per ben poc Coro, que es disposava a batre Aitor. Només dos minuts després l'equip olotí va tenir l'ocasió més clara. A la sortida d'un córner, i després d'una pentinada al segon pal, Coro va xutar al travesser. Després d'aquesta oportunitat, el Vila-real B va despertar i es va apoderar de l'esfèrica. Cada vegada que els groguets trepitjaven l'àrea local, els aficionats del municipal tenien l'ai al cor, i és que la sensació de perill que creaven els joves jugadors visitants era evident –la més clara a les botes de Juanto en el 23'–. Les consignes eren clares. Sergio, el porter de l'Olot, servia totes les pilotes llargues, defugia la construcció del joc des de la primera línia defensiva –una premissa indiscutible en la resta de partits– i la possessió i el domini el tenien el rival, un fet poc habitual en el municipal. Segurament per la qualitat del Vila-real B, i per la dinàmica negativa de l'Olot, els nervis es podien palpar en l'ambient. Abans de la fi de la primera meitat, que va acabar amb el mateix resultat que en l'inici i amb els dubtes per part dels jugadors olotins en ple creixement, Coro va aprofitar una passada de Carlos per desfer-se del porter; la seva rematada, però, va ser interceptada sobre la mateixa línia de gol per Iñiguez (40').

Voler i no poder

La segona meitat va començar amb un Olot que va imprimir una velocitat més al seu joc. Tot i que els olotins seguien sense complicar-se la vida i sent expeditius en defensa, el Vila-real B creava més sensació de perill –les més clares per a Cámara, en el llançament d'una falta directa a la frontal (55'), i una altra després d'una rematada de Juanto als núvols (63')–. L'Olot ho intentava sense sort ni profunditat i amb Carlos Martínez massa sol en atac.

Ni l'entrada d'Uri va afegir dosis d'empenta en l'atac garrotxí. A mesura que passaven els minuts, l'afició olotina també ho va intentar esperonant els seus jugadors. El matx estava ben obert tot i que les ocasions eren escasses i el conjunt rival, dirigit per Lluís Planagumà, firmava el punt, i el va aconseguir.

L'Olot baixa una posició en la classificació, ara ocupa la quinzena plaça, i el dissabte que ve es desplaçarà al camp de l'Huracán, que va perdre per la mínima al camp de l'Alcoià (1-0) i voldrà venjança després de l'eliminació a mans de l'Olot, en el darrer minut, en la primera eliminatòria de la copa. Per al matx a Manises, Edu Vílchez no podrà disposar de Jordi Hostench ja que va veure la cinquena targeta groga en la lliga.

OLOT: Sergio López, Freixa, Canal, Rojas, Hostench, Abel, Xavi Muñoz (Savall, 79'), Roger, Coro, Reverter (Uri Santos, 68') i Carlos (Arnal, 77'). VILA-REAL B: Aitor, Blázquez (Alic, 70'), Fran, Diego, Iñiguez, Edu Ramos, Palau, Cámara (Edison, 88'), Moi Gómez, Nahuel (Esteve, 71') i Juanto. ÀRBITRE: Pulido Santana. T.G.: Als locals Xavi Muñoz i Hostench; al visitant Alic. T.V.: Cap. PÚBLIC: 1.681 espectadors al municipal d'Olot. COMENTARI: Abans de l'inici del partit es va retre homenatge a les components del CPA Olot que van ser campiones del món als mundials de patinatge artístic disputats a la Xina.
L'Olot sap a què juga. És un equip que sap disfrutar. Com a filial tots els punts són bons
Lluís Planagumà
Entrenador del Vila-real B
Les conclusions són bones. Ells han arribat només en contracops i nosaltres hem tingut les millors ocasions
Eduardo Vílchez
entrenador de l'Olot
Ens ha costat crear joc, però davant teníem l'equip més ràpid del grup. Hem prioritzat altres coses però quan volíem jugar, ho hem fet

Edu Vílchez torna a apostar pel ‘trivot'

L'entrenador de l'Olot, Eduardo Vílchez, va apostar novament per la formació del trivot en un centre del camp format per Abel Solé, Xavi Muñoz i Roger Vidal. Ja en el partit contra l'Elx B, el tècnic vallesà va optar pel canvi de sistema –del 4-4-2 al 4-3-3– amb l'entrada de Xavi Muñoz com a principal novetat. A més del canvi de sistema, Vílchez va mantenir l'aposta per Sergio López a la porteria en detriment d'Òscar Fornés, un dels més damnificats per la sagnia de gols dels darrers enfrontaments. A la banqueta van quedar-se Uri Santos i David López i de la convocatòria va caure Albert Serra, tots ells fixos en les alineacions de Vílchez en les darreres jornades del campionat de lliga.

La millor entrada de la temporada

En un dels partits de més importància de l'actual campanya, l'afició de l'Olot no va fallar a la cita i va emplenar, novament, les grades del municipal. De fet, l'estadi olotí va registrar la millor entrada de la temporada amb 1.681 espectadors, segons les dades oficials. Tot i la fred, els aficionats olotins, la majoria amb la indumentària de l'equip o els colors vermells, no van deixar d'animar els seus jugadors durant tot el matx.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)