2a divisió A

Dejan Lekic

Davanter de l'Sporting de Gijón

L'eclosió de Lekic

El davanter serbi encadena cinc jornades marcant i forma un duet letal amb el seu compatriota Scepovic

José Luis Mendilibar, entrenador de Lekic en la seva etapa a l'Osasuna, valora l'evolució del davanter

“És un portent físic,però a l'Osasuna, en la seva primera experiència fora del seu país, li va faltar atreviment”, diu Mendilibar

AGijón estan entusiasmats amb la parella de davanters serbis que tenen a l'Sporting. Un és Stefan Scepovic, pitxitxi de segona A –juntament amb Viguera (Alavés)– amb onze gols, i l'altre respon al nom de Dejan Lekic, que acumula cinc partits consecutius marcant amb un total de sis gols, sense comptar el que va fer en la copa contra el Recreativo. Entre tots dos han marcat 17 gols –són el millor duet de la categoria, seguits del que formen Arana (8) i Linares (7) al Recre–, és a dir, el 63% de les dianes de l'Sporting en la lliga. I això que només han jugat junts des de l'inici en els dos últims partits, en què han demostrat que tenen una compenetració total.

Tot i l'espectacular ratxa de les últimes setmanes, l'inici de Lekic a l'Sporting no va ser fàcil. El davanter, que està cedit pel Genclerbirligi turc, va arribar a El Molinón amb la competició ja començada i baix de forma, i poc després de debutar amb l'Sporting es va fer una lesió muscular que va frenar la seva participació. Va tornar en l'onzena jornada jugant els últims vint minuts contra Las Palmas, el que seria l'avantsala de la sèrie de cinc partits seguits marcant, amb un doblet el diumenge passat contra l'Alcorcón. La seva corpulència –1,93 m d'alçada–, combinada amb una gran coordinació i un bon domini de la pilota tant amb els peus com per dalt, fan de Lekic un jugador molt difícil de defensar, que ha vist com la seva eclosió ha arribat als 28 anys després d'una trajectòria més aviat discreta. En l'inici de la seva carrera Lekic va transitar per equips serbis com el Popovici, el Metalac Kraljevo, el Zemun i l'Estrella Roja –curiosament Scepovic està cedit pel Partizan, el gran rival a la ciutat de Belgrad–, abans que a l'estiu del 2010 fitxés per l'Osasuna, de primera divisió. Allà, però, Lekic no va oferir un rendiment gaire destacat –nou gols en dues temporades–, així que el juliol del 2012 va ser traspassat al Genclerbirligi, on la temporada passada va marcar quatre gols en 23 partits. “Quan el vam fitxar ja tenia unes condicions sensacionals, per coordinació i físic és un portent, però era el primer cop que sortia del seu país i li va costar trobar el ritme de joc. Era bona persona i un gran jugador, però molt tímid, li va faltar una mica més d'atreviment per triomfar”, explicava ahir a aquest diari José Luis Mendilibar, el tècnic de Lekic durant les dues temporades que el davanter va jugar a l'Osasuna. “Ara ja ha viscut més experiències, com la de Turquia, i se'l veu a gust, rematant bé, aguantant la pilota i marcant gols. És un molt bon davanter”, afegia Mendilibar, convençut que el davanter té nivell per tornar a l'elit.

Després de consolidar-se en l'onze titular de José Ramon Sandoval, un dels pròxims objectius de Lekic podria ser tornar amb la selecció sèrbia –no és convocat des de l'octubre del 2012–, en la qual també coincidiria amb Scepovic, el seu gran aliat a l'Sporting.

17
gols
han marcat entre Lekic (6) i Scepovic (11) en la lliga, el 63% del total de gols l'Sporting de Gijón (27).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.