2a divisió A

Punts o aspirines

El Barça B i el Sabadell s'enfronten a la vora del precipici; el que perdi entrarà en zona de descens

Tot i la situació delicada, tots dos equips arriben al partit amb moral després d'haver guanyat l'últim xoc

O l'alleujament de la zona mitjana de la taula o el mal de cap de les posicions de descens. El Barça B i el Sabadell es juguen avui viure la pròxima setmana amb l'ansietat de ser a les brases o amb la tranquil·litat de començar a aspirar a cotes més altes. Tots dos equips es veuran les cares avui al Miniestadi separats per una posició i per un punt, just a la vora del precipici. El que perdi anirà sense remei als llocs de descens, i el que guanyi agafarà prou aire per saltar diverses posicions –entre les quals hi ha el Girona, que va jugar entre setmana– i allargarà la seva bona dinàmica una setmana més.

Tots dos equips han mostrat símptomes de millora recentment amb sengles victòries. El Barça B, amb Eusebio, que complirà el primer dels dos partits de sanció, ja s'ha tret els dubtes de sobre gràcies als últims enfrontaments. A banda de les victòries contra el Girona (1-2) i el Còrdova (1-2), el conjunt blaugrana va fer un molt bon paper contra el Las Palmas a casa, on va caure derrotat (també per 1-2). El filial blaugrana, doncs, ha millorat el seu joc gràcies a una gran capacitat de reacció; d'altra banda, poc habitual en un equip tan jove. El tècnic de La Seca alinearà un onze habitual en les últimes setmanes, però li faltaran alternatives en l'atac per si les coses no acaben de sortir al davant. Adama i Dongou van viatjar amb el primer equip a Cartagena. La baixa del camerunès deixa Tonny Sanabria com a únic punta dels 18 convocats. Les dues novetats a la llista per al conjunt blaugrana són Denís Suárez i Edgar Ié. El gallec es va perdre el partit contra el Còrdova per sanció i el portuguès ja s'ha recuperat d'una lesió al recte anterior de la cama dreta. Ié, de fet, va encadenar dues lesions consecutives i entra a la llista per primera vegada des de la jornada inaugural en la visita a Miranda d'Ebro. “La tornada de Ié és molt positiva. Ens alegra molt que torni i també pel bé del grup. Recuperem un jugador que ha demostrat un nivell molt alt quan ha jugat i que ens pot ajudar molt en una posició en què hem tingut moltes baixes”, deia Eusebio ahir al matí.

Per trencar ratxes

El Sabadell, que espera que la seva afició torni a desplaçar-se en massa cap al Miniestadi, ha deixat al Vallès Raúl Tamudo i Víctor Espasandín, que no s'han entrenat intensament amb el grup durant aquesta setmana. Miquel Olmo no té previst canviar gaires coses, tampoc no ho ha fet gaire en la llista de convocats, en la qual ha tornat a deixar Rúper fora, i repetirà l'onze inicial. L'esquema de joc, però, podria variar perquè el tècnic ha practicat aquesta setmana amb tres jugadors al mig del camp (Juanjo, Hidalgo i Longás) i amb Gato a la banda. El 4-4-2, també practicat, que va utilitzar la setmana passada situaria l'exjugador del Barça B a la banda dreta. “És una posició en què ja he jugat altres vegades, on has de treballar més defensivament”, afirmava Longás durant la setmana tot donant la clau del partit per als arlequinats. El joc per les bandes del Barça B fa necessari que els vallesans doblin el marcatge constantment, cosa que van brodar en l'últim partit. “Són jugadors amb molta qualitat i necessiten molt treball defensiu”, va dir Antonio Longás.

A banda dels maldecaps que pugui generar la derrota pròpia i la victòria d'un rival ara mateix directe, el partit podria servir per trencar una ratxa que preocupa els dos quadres. Una victòria blaugrana posaria fi al malefici del Barça B al Miniestadi, on en els cinc partits no ha encadenat ni un trist empat; tot derrotes. I una victòria del Sabadell, en canvi, posaria fi a més de nou mesos de sequera (sense cap victòria) lluny de la Nova Creu Alta. L'empat, en canvi, deixaria amb un mal regust tots dos equips, i encara més si guanyés l'Hèrcules, ja que tant el Barça B com el Sabadell entrarien en zona de descens.

AMB MORAL

El Barça B arrossega una bona dinàmica, amb dues victòries en tres partits

DINÀMIQUES

El filial fa cinc partits que perd al Mini, i el Sabadell nou mesos que no venç fora de casa

UN PUNT

Entre els dos equips només hi ha un punt i una posició de diferència

Tonny Sanabria marxarà a l'hivern

Tonny Sanabria ja ha comunicat al Barça que no renovarà el seu contracte i que, per tant, marxarà aquest hivern. La Roma, l'Arsenal i el Parma són els principals clubs interessats en el davanter, que deixarà a la caixa del conjunt blaugrana tres milions d'euros, la quantitat corresponent a la seva clàusula de rescissió.

Sanabria, que té contracte fins al 2015, s'ha convertit en un dels principals actius del planter del Barça, també productiu amb el filial. De fet, el davanter paraguaià va arribar a can Barça l'any 2010 i té actualment fitxa del juvenil A, però està perfectament integrat en la disciplina del Barça B. Fa dues jornades, Sanabria va marcar el seu primer gol amb l'equip d'Eusebio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)