2a divisió A

Gran consens a 2a A

El 9 Esportiu enquesta un jugador de cada equip de la categoria de plata per saber de primera mà quina valoració es té sobre certs aspectes de la divisió

La gran majoria d'enquestats coincideixen a triar l'Eibar com l'equip revelació, el Deportivo i l'Sporting com a principals favorits a l'ascens directe i El Molinón com l'estadi preferit

S'acaba l'any, i quan falten només dues jornades per finalitzar la primera volta a segona A és bon temps per fer valoracions. És per això que El 9 Esportiu ha realitzat una enquesta a un representant de casa equip de 2a A per tractar diferents temes relacionats amb la categoria, amb uns resultats finals que demostren una gran coincidència en la majoria dels casos. L'enquesta, que consta de quatre qüestions de resposta llarga i vuit de resposta curta, començava preguntant als jugadors sobre els efectes que han tingut els límits imposats per la LFP als clubs sobre els seus pressupostos. En aquest sentit, gairebé tots els jugadors veuen amb bons ulls la restricció, per així obligar els clubs a ser realistes amb les seves inversions i no gastar el que no tenen. Segons els enquestats, aquesta mesura no ha fet baixar en excés el nivell d'una categoria molt igualada als ulls de tothom, mentre que el sistema de dos ascensos directes i de play-off és generalment ben considerat.

Després, en el qüestionari ràpid, als futbolistes se'ls va fer triar un jugador en cinc posicions diferents, abans que la gran majoria coincidís a assenyalar l'Eibar com l'equip revelació. D'altra banda, el Dépor i l'Sporting han estat els dos equips més votats com a favorits a l'ascens directe, i El Molinón com a l'estadi preferit pels jugadors.

L'enquesta:1. Com han afectat els límits que la LFP ha imposat als clubs en els pressupostos per a la confecció dels equips?2. Ha baixat el nivell general de la categoria?3. Hi ha més igualtat entre els equips?4. Li agrada el sistema amb dos ascensos directes i el play-off?5. Un porter6. Un defensa7. Un migcampista8. Un jugador de banda9. Un davanter10. Un equip revelació11. Dos favorits a l'ascens directe12. Un estadi

Cristian Gómez / Mig del Madrid Castella

1. Ha fet que molta gent hagi marxat a l'estranger tot i saber que hi ha menys nivell. 2. No, però sí molts jugadors de nivell han marxat perquè hi ha més diners. 3. Sí, els que semblaven que eren favorits a l'ascens ara sembla que ja no ho són tant. Pot pujar qualsevol. 4. Sí, és emocionant, però el ‘play-off' al final se't fa etern. Si puges, bé, però si no, és dur. 5. Pacheco (Madrid B). 6. Llorente (Madrid B). 7. Valerón (Las Palmas). 8. López Silva (Còrdova). 9. Henríquez (Saragossa). 10. Lugo. 11. Saragossa i Mallorca. 12. Riazor.

Luso Delgado / Mig del Còrdova

1. Crec que els clubs també ho troben bé perquè així hi ha un control. 2. Potser sí, perquè els jugadors amb salaris alts, que en teoria tenen més nivell, no són a la categoria, o n'hi ha menys. 3. Sí, hi ha molt bones plantilles, i si no mires l'escut no saps quin és millor equip. 4. Sí, són 22 equips, i si no les últimes jornades hi ha molts equips sense objectiu. 5. Falcón (Hèrcules). 6. Babín (Alcorcón). 7. Pita (Lugo). 8. Montañés (Saragossa). 9. Scepovic (Sporting). 10. Jaén. 11. Deportivo i Sporting. 12. El Molinón.

Xabi Irureta / Porter de l'Eibar

1. Crec que ha afectat més els grans de la categoria. 2. No ho puc comparar amb altres temporades perquè hi debuto. Veig que hi ha molt nivell. 3. Sí, i és el més bonic. Tothom pot guanyar a tothom i tots els equips tenen un nivell semblant. 4. Sí. És just que els dos primers pugin directament i també que quatre equips tinguin una segona oportunitat després de l'esforç. 5. Lux (Deportivo). 6. Lora (Sporting). 7. Caballero (Còrdova). 8. Juan Domínguez (Dépor). 9. Viguera (Alavés). 10. Jaén. 11. Dépor i Sporting. 12. Riazor.

Máyor / Davanter Las Palmas

1. Potser el fet que no hi hagi tantes figures ha fomentat la igualtat. 2. Crec que es manté, però és cert que les dificultats econòmiques fan que més jugadors de 2a B facin el salt. 3. Clarament, i la distància en la classificació entre els equips de dalt i els de baix així ho demostra. 4. Sí, fa que més equips estiguin endollats fins al final. 5. Santamaría (Ponferradina). 6. Lora (Sporting). 7. Ricardo (Tenerife). 8. Acorán (Ponferradina). 9. Scepovic (Sporting). 10. Eibar. 11. Deportivo i Las Palmas. 12. El Molinón.

Miguel Linares / Davanter del Recreativo

1. Per als jugadors crec que és bo perquè hi ha d'haver un control. Abans hi havia clubs que oferien contractes que no podien pagar, entraven en llei concursal i tot solucionat. 2. Més o menys els jugadors som els mateixos, però sí que han baixat els contractes. 3. Sí, tant pots guanyar el primer com perdre amb l'últim. 4. Sí, perquè hi ha molts equips amb possibilitats fins al final. 5. Lux (Dépor). 6. F. Vega (Recre). 7. Á. Antón (Recre). 8. L. Vázquez (Madrid B). 9. Scepovic (Sporting). 10. Eibar. 11. Dépor i Sporting. 12. El Nuevo Colombino.

Borja Docal / Mig del Mirandés

1. La veritat és que no n'he sentit a parlar gaire. Suposo que deu haver fomentat la igualtat entre els equips. 2. No ho crec. Els equips que han baixat de primera són forts i els altres estan molt igualats. 3. Sense cap mena de dubte. 4. Trobo interessant que hi hagi competició fins a l'última jornada. 5. Dani Jiménez (Mirandés). 6. Álvaro (Saragossa). 7. Valerón (Las Palmas). 8. Nauzet Alemán (Las Palmas). 9. Scepovic (Sporting). 10. Numància, tot i que fa anys que és a la categoria. 11. Deportivo i Sporting. 12. El Molinón.

Álex Bergantiños / Mig del Deportivo

1. Hi ha més igualtat. Altres anys hi havia equips amb més pressupost que tenien avantatge. 2. Per la crisi, els equips de primera tiren de jugadors que sobresurten a segona A, i per això molts equips s'han debilitat. 3. Sí, n'hi ha més que mai. Hi ha poques diferències entre els equips i els de baix poden guanyar els de dalt. 4. És el format més just, ja que evita que molts equips no s'hi juguin res al final. 5. Lux (Deportivo). 6. Insua (Deportivo). 7. Valerón (Las Palmas). 8. Arana (Recreativo). 9. Viguera (Alavés). 10. Lugo. 11. Deportivo i Sporting. 12. El Molinón.

Dani Mallo / Porter del Lugo

1. Ha afectat, perquè els clubs no hi estaven acostumats, però era molt necessari. 2. No ha baixat, però els clubs més forts no han pogut fitxar els jugadors que teòricament haurien volgut d'entrada, i els més petits s'hi poden equiparar més. 3. Està molt més equilibrada, i això és positiu. 4. M'agrada molt. És molt més obert que abans; hi ha més oportunitats de pujar. 5. Isaac Becerra (Girona). 6. Chus Herrero (Girona). 7. Rubén Sanz (Alcorcón). 8. Gai Assulin (Hèrcules). 9. Borja Viguera (Alavés). 10. Recreativo. 11. Deportivo i Sporting. 12. Riazor.

Nagore / Defensa de l'Alcorcón

1. Em semblen mesures coherents i lògiques. Hauria d'haver existit sempre. 2. No crec que hagi baixat gaire. No hi ha cap equip que s'hagi mantingut molt fort, però hi ha conjunts i jugadors molt bons. 3. Sí. La competició està molt equilibrada, i cap equip acaba d'agafar regularitat de victòries. 4. Per al tercer, sovint és un cop baix, perquè pot tenir els mateixos punts que el segon i jugar-s'ho tot en la promoció. 5. Cuéllar (Sporting). 6. Migue (Girona). 7. Abel (Còrdova). 8. Montañés (Saragossa). 9. Scepovic (Sporting). 10. Lugo. 11. Saragossa i Dépor. 12. Riazor.

Álex Ortiz / Defensa de l'Alavés

1. Hi ha més igualtat en la competició, també a causa de la crisi econòmica, que es nota. 2. En general el nivell no ha baixat, tot i que potser la marxa d'algun jugador buscant sort a l'estranger hi ha restat una mica de qualitat. 3. Sí, hi ha molta igualtat, fent la lliga molt interessant per l'espectador. 4. Sí. S'evita l'adulteració de la competició amb molts partits a final de temporada amb equips sense res en joc. 5. René (Jaén). 6. Marchena (Deportivo). 7. Seoane (Lugo). 8. Alfaro (Mallorca). 9. Viguera (Alavés). 10. Eibar. 11. Deportivo i Mallorca. 12. Mendizorrotza.

Òscar Ramírez / Mig de la Ponferradina

1. Ha estat positiu per als clubs petits que no tenien recursos, però no n'he sentit a parlar gaire del control de la LFP als clubs. 2. No. Crec que el nivell ha pujat. Sempre hi ha sorpreses i la igualtat és màxima. 3. Només cal mirar la classificació. Tots els clubs lluiten per no ser a baix i molts per ser amunt. 4. No en sóc partidari. Ja hi ha 42 jornades per demostrar qui té el privilegi de pujar o no. 5. Lux (Deportivo). 6. Marchena (Deportivo). 7. Juan Domínguez (Deportivo). 8. Acorán (Ponferradina) .9. Scepovic (Sporting). 10. Eibar. 11. Deportivo i Mallorca. 12. El Molinón.

Miquel Palanca / Atacant del Numància

1. Cada vegada els sous són més baixos. Les limitacions fan que tot sigui més equitatiu. 2. No sé si ha baixat o ha pujat, però s'ha equilibrat. No hi ha cap equip que guanyi de manera sobrada. 3. Moltíssima més. Els equips que ara són a baix poden aspirar a ser a dalt si agafen una bona ratxa. I també pot passar a l'inrevés. 4. És més just i s'eviten suspicàcies en el tram final. 5. Lux (Dépor). 6. Lora (Sporting). 7. Juan Domínguez (Dépor). 8. Ayoze (Tenerife). 9. Kike López (Múrcia). 10. Eibar. 11. Deportivo i Sporting. 12. Los Pajaritos.

Aritz López Garai / Mig de l'Sporting

1. Ha servit perquè els clubs es gastin el que tenen i no el que no tenen. Els salaris també han baixat, però tens més garanties. 2. S'ha igualat, la cosa està més repartida. 3. Sí, tot i que jo estic convençut que aquesta gran igualtat no es mantindrà fins al final. 4. Molt, és el millor sistema, el que garanteix que ningú es pugui relaxar. També s'eviten sospites. 5. Lux (Dépor). 6. Ximo (Mallorca). 7. Vicente (Las Palmas). 8. Lucas Vázquez (Madrid B). 9. Casadessús (Mallorca). 10. Eibar. 11. Sporting i Mallorca. 12. El Molinón.

‘Suso' Santana / Mig del Tenerife

1. Aquests requisits han permès a tots els equips acostar-se, pel que fa al nivell. 2. No ho crec pas. De fet, la igualtat que hi ha demostra que el nivell ha augmentat. 3. Com he dit, la igualtat molt i només s'ha de mirar la classificació actual. 4. Si, m'agrada molt. Fins al final hi ha competitivitat i els equip s'hi juguen molt. Per contra, la copa no m'agrada gens. 5. Els meus, sense cap dubte, Roberto i Aragoneses. 6. Peña (Hèrcules) 7. Abel (Còrdova). 8. Acorán (Ponferradina). 9. Scepovic (Sporting). 10. Eibar. 11. El Deportivo i l'Sporting. 12. La Romareda (Saragossa).

Jofre Mateu / Davanter del Girona

1. Limitant s'acaba fent un favor als clubs, que eviten l'endeutament, i la competició està menys adulterada. 2. Probablement hagi baixat respecte dels equips que tenien molta més superioritat. La resta estem més o menys on estàvem. 3. Menys els quatre grans, tot està molt equilibrat. 4. Sí, des que s'ha implantat, la competició és més interessant. 5. Dani Giménez (Alcorcón). 6. Navas (Eibar). 7. Hidalgo (Sabadell). 8. Guzmán (Alavés). 9. Scepovic (Gijón). 10. Eibar. 11. Mallorca i Deportivo. 12. Riazor.

Víctor Curto / Davanter del Jaén

1. Que no hi ha tanta diferència de nivell entre els equips de dalt i els de baix. Tothom s'ha d'estrènyer el cinturó. 2. De nivell, sempre n'hi ha en aquesta categoria. 3. La classificació així ho diu, però crec que durant l'any s'aniran veient més diferències. 4. Sí. És molt millor així. Si no, hi havia molts equips que no podien fer res, i ara les últimes jornades són més emocionants. 5. René (Jaén). 6. Marchena (Deportivo). 7. Apoño (Las Palmas). 8. Suso (Tenerife). 9. Jona (Jaén). 10. Eibar. 11. Dépor i Mallorca. 12. El Molinón.

Àlex Moreno / Mig del Mallorca

1. Crec que està bé, perquè si no, els clubs fitxarien molta gent sense poder-ho fer. 2. No, perquè qualsevol equip, per molt favorit que siguis, et pot guanyar, encara que sigui un nouvingut de 2a B. 3. La 2a A és la categoria més igualada. Només cal veure els resultats, són molt anivellats. 4. Sí, els dos ascensos directes són una gran motivació, i el ‘play-off' t'ofereix una possibilitat més de poder pujar. 5. Leo Franco (Saragossa). 6. Bigas (Mallorca). 7. Culio (Dépor). 8. Lucas V. (Madrid B). 9. Scepovic (Sporting). 10. Sporting. 11. Mallorca i Dépor. 12. Riazor.

Albert Dorca / Mig del Múrcia

1. Potser no hi ha tantes estrelles com abans, perquè els clubs han hagut de mirar-s'hi més. 2. No crec que el nivell de la categoria s'hagi vist gaire afectat. 3. La igualtat és total. No hi ha plantilles que destaquin molt per damunt de la resta, i això és bo per a la categoria. 4. Em sembla molt encertat. Abans hi havia equips que no s'hi jugaven res, cosa que desvirtuava la competició. 5. Germán Lux (Dépor). 6. Babin (Alcorcón). 7. Juan Domínguez (Dépor). 8. López Silva (Còrdova). 9. Gerard Moreno (Mallorca). 10. Múrcia. 11. Mallorca i Deportivo. 12. El Molinón.

Víctor Rodríguez / Mig del Saragossa

1. Nosaltres, tot i ser un dels equips que venim de primera, també patim les retallades de la lliga. 2. No, penso que hi ha molta qualitat en tots els equips. 3. Sí, és la lliga més igualada que recordo des de fa anys. Els equips són molt semblants i els partits es resolen per detalls. 4. Després d'un curs tan llarg, el ‘play-off' costa, però és bonic per a l'espectador. 5. Leo Franco (Saragossa). 6. Álvaro G. (Saragossa). 7. Apoño (Las Palmas). 8. Montañés (Saragossa). 9. Gerard (Mallorca). 10. Recre 11. Saragossa i Dépor. 12. La Romareda.

Dani Nieto / Extrem del Barça B

1. No n'estic gaire al cas, però és bo que hi hagi igualtat i no tants desequilibris entre plantilles. 2. No crec que hagi perdut gaire nivell respecte a temporades anteriors. 3. La categoria és molt competitiva i equilibrada, i això és bo. 4. Em sembla bé la fase d'ascens, perquè s'evita que hi hagi molts equips que arribin a les últimes jornades sense res en joc. 5. Germán Lux (Dépor). 6. Babin (Alcorcón). 7. Seoane (Lugo). 8. Arana (Recreativo). 9. Borja Viguera (Alavés). 10. Eibar. 11. Deportivo i Sporting. 12. Riazor.

Oinatz Aulestia / Porter de l'Hèrcules

1. Com que tothom té les mateixes oportunitats, la competició és més igualada. 2. Jo hi veig molt nivell, acostumat a la segona B. Aquí sempre tens un bon rival al davant. 3. Sí, hi ha molta igualtat. Perdre partits és molt perillós i de seguida has de mirar cap avall. 4. M'agrada, sobretot com a espectador. Manté l'atractiu fins al final. 5. Santamaría (Ponferradina). 6. Juanma Marrero (Numància). 7. Héctor Yuste (Hèrcules). 8. Ferreiro (Hèrcules). 9. Viguera (Alavés). 10. Eibar. 11. Deportivo i Mallorca. 12. Mendizorrotza.

Manuel Gato / Davanter del Sabadell

1. Positivament perquè la gestió dels clubs està molt més controlada. Els jugadors tenim més seguretat. 2. És una mica subjectiu. Pel que fa als últims tres anys, crec que el nivell es manté. 3. Sí, però sempre hi ha hagut força igualtat, en aquesta categoria. 4. Sí, perquè es donen més possibilitats i s'eviten coses estranyes que es diuen del futbol. Es manté la tensió fins al final. 5. Nauzet (Sabadell). 6. Deivid (Las Palmas). 7. Juanjo (Sabadell). 8. Tete (Múrcia). 9. Renella (Lugo). 10. Eibar. 11. Deportivo i Recreativo. 12. El Molinón.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)