2a divisió A

El filial, obligat a ressorgir per deixar de cremar-se

Barça B. L'equip d'Eusebio Sacristán visita l'Alcorcón necessitat de punts i amb l'objectiu de canviar la imatge respecte al primer tram del curs

Les comparacions són odioses, però els números diuen que el Barça B d'Eusebio Sacristán està fent la pitjor temporada dels últims tres anys, en què el castellà ha dirigit el filial blaugrana. En l'etapa de transició després de l'adéu de Luis Enrique, el filial acumulava 24 punts després de la dinovena jornada. L'any passat, la plantilla guiada per Rafinha, Deulofeu i companyia assolia 29 punts en el punt de temporada que ara ens trobem. I enguany, el conjunt blaugrana n'ha fet 23. La situació no és idònia, perquè l'equip està en zona de descens, però tampoc és dramàtica si tenim en compte que la novena posició és a tres punts en l'inici d'aquesta jornada.

La millor manera d'oblidar les comparacions és obtenir un parell de triomfs que allunyin els blaugrana de la zona compromesa. La primera podria arribar avui al camp d'un rival directe en aquesta pugna per assolir la zona tranquil·la de la segona divisió. L'Alcorcón, que l'any passat va estar a punt d'assolir l'ascens de categoria, arriba a la cita també necessitat de punts, però havent-se classificat per als vuitens de la copa del Rei remuntant un 2-0 en contra, al Granada, i amb l'Espanyol com a següent escull a intentar superar.

El conjunt madrileny té una defensa ben forjada per treballadors com Babín i Verdés. Però a l'atac és on té els noms més coneguts. Un d'ells és Pacheco, que ha passat per un vestidor com el del Liverpool. A les bandes l'acompanya un vell conegut de l'afició blaugrana, Javito, i un exjugador de l'Espanyol, Christian Alfonso, que és dubte. Tots, dirigits per l'extècnic de l'Hospitalet Miguel Álvarez, que va fitxar per l'Alcorcón a final del curs passat.

Mala ratxa a Alcorcón

Santo Domingo no és un camp fàcil. Mai ho ha estat. I, si no, que li ho recordin al Madrid de Pellegrini, que no s'hi va sentir gaire còmode en aquell 4-0 memorable. Tot i això, l'Alcorcón encadena cinc jornades sense guanyar ni marcar a casa, en les quals, això sí, ha obtingut tres empats a zero. No es fàcil exercir de dominador de la pilota, però el Barça B s'ha d'imposar a les adversitats i fer-se fort amb la pilota als peus. La segona part al Miniestadi davant del Sabadell ha de servir com a punt de suport per tornar a l'essència que exigeix el futbol de la Masia. Espinosa i Denis han de comandar la nau ajudats a la rereguarda pels galons d'Ilie. Precisament, el capità ha de donar un punt més d'agressivitat a un filial blaugrana que, en certs trams del curs ha pecat de ser massa tou. Amb Ortolà a la porteria altre cop degut a la baixa de Masio, el filial també tindrà l'absència significativa de Carles Planas. Exercint de lateral esquerre o de central, el de Sant Celoni és un fix en l'onze. Presumiblement, Lucas Gafarot agafarà el seu relleu a la banda esquerra.

L'Alcorcón és un equip que està fent les coses molt bé les darreres temporades, i ens crearà dificultats
L'equip està animat, i treballa amb moltes ganes per començar bé l'any
Eusebio Sacristán
entrenador del barça b
Intentarem imposar la nostra personalitat per obtenir un bon resultat al Santo Domingo

Sanabria, fora de la llista de convocats

A.M.

El serial de Tony Sanabria torna a viure un nou capítol en la primera jornada del 2014 de la segona divisió. El davanter paraguaià va caure ahir de la convocatòria i no serà avui a la gespa de Santo Domingo. I això que estava sent la punta d'atac del filial les últimes jornades. Eusebio, però, recupera els altres dos davanters, el canari Sandro, que ahir va rebre l'alta mèdica i d'entrada seurà a la banqueta, i Dongou, que va viatjar amb el primer equip a Getafe en l'última jornada de l'any i avui tornarà a la titularitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)