2a divisió A

Eibar

Líder de segona A

Eufòria continguda a Ipurua

L'Eibar està en un núvol esportivament, però afronta amb preocupació l'ampliació de capital que ha de cobrir abans del 6 d'agost per continuar en la categoria

Fran Garagarza, director esportiu de l'Eibar, valora la situació del club

“El moment és dolç i bonic,però estem preocupats per l'ampliació de capital. Ens sembla molt injust, som un club legal que està al dia”
“Hi ha altres clubs amb problemes més greusi són allà, competint, alguns fins i tot amb possibilitats d'ascens”, destaca Garagarza

L'Eibar és, sens dubte, l'equip de moda de segona A. El conjunt dirigit per Gaizka Garitano, que va pujar de segona B el curs passat, ha superat totes les expectatives i lidera la taula en solitari després de 26 jornades. L'Eibar, que ha sumat vint dels últims 27 punts possibles, està instal·lat en un núvol des del punt de vista esportiu, amb l'afició il·lusionada amb la possibilitat de fer una temporada històrica. “El moment és dolç i bonic. Té mèrit el que està fent el club, amb molts jugadors que venien de segona B. És una de les coses bones del futbol, que no sempre tenir el pressupost més alt et garanteix l'èxit. Si no, sempre guanyarien els mateixos”, afirma Fran Garagarza, director esportiu de l'Eibar, que tot i el bon moment de l'equip vol tocar de peus a terra: “Ara som primers, però la valoració s'ha de fer a final de temporada, i encara queda molt. Sabem qui som i d'on venim, i el primer de tot és garantir que l'Eibar estigui a segona A el curs següent. A partir d'aquí ja es veurà on podem arribar.”

Un bon maldecap

Tot i ser l'equip revelació de la categoria, no tot són alegries a Ipurua. Fa dues setmanes el Consell Superior d'Esports (CSD) va comunicar al club guipuscoà que tenia fins al 6 d'agost d'aquest any per augmentar el seu capital social de 422.253 euros a 2.146.525,95 per no perdre la plaça a segona A. Una bona galleda d'aigua freda per a l'Eibar, ja que reunir 1.724.272,95 euros en menys de mig any per a un club que maneja el pressupost més baix de la categoria no s'entreveu gens fàcil. “Estem preocupats, ens sembla una llei molt injusta. No té ni cap ni peus, som un club legal, que està al dia, que no gasta ni un euro més del que genera; la mateixa lliga ens diu que som un exemple a seguir... No ho acabem d'entendre, és el món al revés”, destaca Garagarza, que veu un important greuge comparatiu respecte a altres clubs de la categoria que, tot i acumular grans deutes, no estan entre l'espasa a la paret: “Hi ha altres clubs que tenen problemes més greus i són allà, competint, algun fins i tot amb possibilitats d'ascens. No ens sentim perseguits, però ens fan complir unes normes que no son fàcils per a un club amb una massa social tan petita. Som el segon club de Guipúscoa, que és un territori petit, i tot plegat se'ns fa molt complicat. Tenim un bon repte a partir d'ara.”

En aquest sentit, Garagarza creu que el bon moment esportiu que passa l'Eibar pot ajudar a fer que la gent s'engresqui amb l'ampliació de capital prevista. “Ara mateix si l'equip fos en zona de descens, arribar a cobrir l'ampliació de capital probablement encara seria més complicat. Crec que estar tan bé esportivament parlant ens pot ajudar a cobrir-ho, encara que no sé exactament en quin percentatge. S'ha de veure.”

6
d'agost del 2014.
Data límit perquè l'Eibar arribi als 2.146.525,95 euros de capital social. Ara només en té 422.253 i ha de reunir 1.724.272,95 euros en menys de mig any per mantenir-se a segona A.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)