2a divisió A

EDUARD CAMPABADAL

DEFENSA DEL CÒRDOVA, RIVAL DEL GIRONA

“‹Chapi› Ferrer té les idees clares i millorarà el Còrdova”

“Li agrada tenir la pilota i sortir des del darrere, i això ens anirà bé”, diu Campabadal, lateral dret titular del Còrdova els últims 11 partits

“Vaig estar a punt de firmar pel Girona, però se'n va anar Salamero i van fitxar Ivan López”

Jugar al Wigan el curs passat em va servir per créixer. Però en Robert Martínez se'n va anar a l'Everton i no veia clar continuar

El tarragoní Eduard Campabadal (26/01/1993), format al planter del Barça, va fitxar pel Còrdova a l'estiu després d'una breu però intensa experiència al Wigan anglès el curs passat. El salt de Robert Martínez a l'Everton va ser clau perquè Campabadal decidís provar sort al Còrdova, on després d'uns inicis complicats ha jugat els últims onze partits de titular. Ara, ja a les ordres d'Albert Chapi Ferrer, el lateral dret espera continuar amb la seva progressió i confia que el Còrdova aixecarà el vol després d'uns últims resultats negatius.

Fa cinc partits que no guanyen. El Còrdova no passa el millor moment...
Fa uns quants partits que no sumem els tres punts, però el futbol fa molts tombs i només pensem a anar cap amunt. Aquest partit és una bona oportunitat per trencar la ratxa negativa i enganxar-nos a la part alta de la taula.
Què li falta al Còrdova?
Ara estem recuperant una mica la solidesa defensiva que teníem al principi, però potser encara ens falta una mica de joc de combinació. Ara el Chapi ho vol recuperar. Crec que aquesta és la línia que hem de seguir per aconseguir victòries. Si tens la pilota, els altres es van cansant i al final aconsegueixes els partits.
També els costa molt marcar gols...
Més que gol, ens falta crear ocasions, perquè de jugadors amb gol en tenim. Abans, a fora de casa potser no teníem la pilota i patíem bastant. A veure si ara podem tocar més des del darrere i arribar amb més sentit a l'àrea rival.
Què en pensa de l'arribada de l'Albert Ferrer?
Crec que millorarà les coses. És un entrenador a qui agrada tenir la pilota, sortir des del darrere... En l'últim partit ja ho vam intentar, ja no sortíem tant a pilotades i ho fèiem des del porter. Crec que ens anirà bé, perquè som un equip que al mig del camp tenim molta qualitat.
És un tècnic amb molt poca experiència a la banqueta. El veu preparat?
En aquests pocs dies que fa que hi és, sincerament, l'he vist molt bé. Té les idees clares, una filosofia clara, t'explica les coses tal com les pensa i no he vist diferència amb altres entrenadors que he tingut que feia deu anys que entrenaven.
Ara s'enfronten al Girona, un equip molt necessitat que és capaç d'estar dotze jornades sense guanyar i també de golejar per 6-0, com ara fa dues jornades contra el Lugo.
Sí, però tots els equips estan necessitats, uns per sortir de baix i els altres per estar a dalt. El Girona sempre ha estat un bon equip a segona divisió, aquest any ha tingut algunes baixes respecte al curs passat i no li estan sortint les coses, però sabem que és un equip perillós. Té punts forts i punts dèbils, com tots els equips de segona A.
Anem al pla personal. Com va anar perquè a l'estiu deixés el Wigan i firmés pel Còrdova?
Era a Anglaterra buscant equip aquí a Espanya. El Wigan em va oferir renovar, però en marxar en Robert tampoc no estava gaire segur de continuar. Llavors se'm va presentar l'opció d'anar al Còrdova i vaig dir que sí. Vaig firmar un contracte de 2+1.
Així, la marxa d'en Robert Martínez a l'Everton va ser decisiva per no continuar a Anglaterra.
Sí, perquè jo estava molt bé allà amb ell, va ser qui em va venir a buscar per anar al Wigan. Però ell ho portava tot allà, i en anar-se'n a l'Everton vaig veure que potser les coses no anirien de la mateixa manera sense ell allà, i vaig decidir marxar.
El Wigan va baixar a la segona divisió anglesa. Això també hi va influir?
No, fins i tot la segona d'allà és millor que la d'aquí. No per qualitat dels jugadors, que aquí n'hi ha més, sinó perquè ho tenen tot molt més ben organitzat, hi ha més pressupost per a tot, és una lliga més ben controlada.
M'imagino que l'experiència a Anglaterra li va servir per continuar creixent com a jugador.
Sí, m'entrenava amb jugadors de Premier League, i això et fa millorar molt, sobretot en intensitat. Fa que pensis més ràpid, que actuïs més ràpid, que milloris com a jugador. Jo havia sortit del planter del Barça i estava acostumat a un joc supercaracterístic, i anar a Anglaterra em va fer millorar tots els aspectes que potser encara no tenia.
Haver-se format al planter del Barça és una assegurança de vida per a tot jugador, no?
És molt important. Encara que ara el primer equip no tingui el domini d'altres anys, continua tenint el millor planter del món. Tot i això, haver estat al juvenil del Barça tampoc no t'assegura res, he jugat amb tanta gent que ara mateix no és al futbol professional... Quan ets juvenil, ets molt jove i encara no has fet res, i després et toca treballar com si comencessis una altra vegada. No és tan clar com la gent ho veu des de fora, i són pocs jugadors els que fan el salt.
Al Còrdova va començar jugant amb l'equip filial.
Jo vaig firmar amb el primer equip del Còrdova, però em van proposar tenir fitxa del filial per estalviar-se una fitxa. Vaig dir que sí, a mi m'era igual jugar amb el 20 que amb el 33, les condicions eren les mateixes, simplement era portar un número diferent. Al principi vaig començar jugant amb el filial i em va ajudar, perquè no comptava per a l'entrenador. Jugar amb el filial em va servir perquè el tècnic es fixés en mi i em fes pujar al primer equip.
Després del filial ha jugat els últims partits de titular amb el primer equip. Quin canvi...
Sí, el lateral dret no convencia gaire, l'equip començava a trontollar una mica i el tècnic va decidir fer canvis, entre els quals el meu. Vaig jugar a Saragossa, li vaig agradar i, a partir d'aquí, cap endavant.
Amb només 21 anys encara té molta projecció. L'objectiu és consolidar-se a segona A abans de fer el dalt a primera?
Sí, a tots els jugadors ens agrada jugar a l'elit. Tinc 21 anys acabats de fer, així que encara tinc temps. A segona A em va força bé, aquest any he de jugar minuts, aprendre del futbol professional i a poc a poc ja mirarem cap amunt.
No pensa a tornar a la seva terra, a Catalunya?
Sempre t'agrada estar a casa. Jo sóc de Tarragona, el que passa és que el Nàstic és a segona B. Algun dia sí que m'agradaria tornar a casa, però ara mateix no ho tinc al pensament.
Ara em dirà que, com tants i tants jugadors de segona A, el Girona també el va voler fitxar.
Doncs sí! Amb el Girona hi va haver contactes i vam estar a punt de firmar, però al final es van trencar les converses i vam decidir anar al Còrdova. Els contactes amb el Girona van venir quan Salamero era el director esportiu. Es veia bastant interessat, però d'un dia per l'altre ell se'n va anar, va venir un tècnic nou i no es va poder fer. Al final van fitxar el del Llevant [Ivan López] i ja està.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)