2a divisió A

Una empenta necessària

Barça B. El filial blaugrana torna a la senda del triomf amb una victòria contra el Mallorca marcada per l'expulsió de Dudu Aouate, en el minut 5 del partit, i la d'Iriney, al límit del descans

Barça B2

Mallorca1

El Barça B va aigualir ahir el debut de Lluís Carreras a la banqueta del Mallorca. El joc del filial blaugrana i una expulsió en el minut 5 de Dudu Aouate van posar les coses molt a favor dels visitants. Eusebio va introduir canvis respecte als darrers onzes titulars en la lliga i va presentar una línia atacant diferent, amb Denis a l'esquerra, Nieto a la dreta i Sandro en la punta d'atac. A l'eix de la defensa hi havia Ié, que no era titular des de la jornada 18.

El partit contra el Mallorca va somriure aviat als blaugrana amb una jugada que va marcar, per complet, el transcurs del duel. Sandro va posar una pilota vertical a l'esquena dels centrals balears i Edu Bedia es va plantar sol davant d'Aouate, però aquest va interceptar la pilota amb la mà lleugerament fora de l'àrea. El col·legiat va concedir la llei de l'avantatge, però l'assistent es va mantenir ferm en la seva decisió. El porter israelià va veure la targeta vermella directa i va deixar l'equip amb un jugador menys. Carreras es va veure obligat a reestructurar l'equip, va fer entrar l'exblaugrana Rubén Miño i va fer seure a la banqueta el jove Àlex Moreno.

Amb un home més, el filial blaugrana es va fer amo i senyor del partit i del control de la pilota, i va sotmetre un Mallorca estabornit. La possessió del Barça B arribava al 90% en el precís moment que Denis Suárez es va inventar una passada en profunditat per a Sandro que el canari va culminar i en el 0-1. Era el minut 11 i el Barça ja tenyia de fosc el debut de Lluís Carreras a la banqueta del Mallorca.

La paciència és la mare de la ciència, però també la principal virtut per obrir els plantejaments defensius que es fan al Barça B. Els d'Eusebio van entendre a la perfecció el paper que havien d'exercir i van tocar i tocar per obrir forats al mur balear. Espinosa ho va aconseguir, va provar un xut de lluny –arma tradicionalment poc usada a can Barça– i va superar Miño amb l'ajuda d'un defensa que va tocar la pilota. El Barça se sentia còmode damunt la gespa de l'Iberostar Estadi i el Mallorca no inquietava ni amb possibilitats al contraatac. Però, quan semblava que el Barça B ho tenia tot més controlat, el matx va viure un nou episodi farcit de polèmica que va acabar sentenciant el conjunt balear. Hmed rebia d'esquena una pilota dins l'àrea i Ié, que estava oferint una bona actuació en el seu tercer partit com a titular del curs, li va fer un penal clar que l'àrbitre no va voler xiular. La decisió del col·legiat va enervar el públic local i els jugadors. Iriney va ser el màxim exponent de les protestes i va veure la targeta vermella directa per haver increpat l'àrbitre.

Segon temps de tràmit

El Mallorca ho va intentar, però la gesta, amb nou homes i un 0-2 en contra, era gairebé impossible. Carreras es va encomanar a Gerard Moreno per buscar l'èpica, però el davanter català, extenuat, només va tenir una oportunitat clara per escurçar distàncies. El Barça va adormir el duel amb paciència i amb el control de la zona ampla, però el filial blaugrana és especialista a fer-s'ho complicat. En el darrer minut de partit, una errada en defensa va propiciar el gol balear. Kevin va escurçar distàncies per a un Mallorca que va tancar el Barça B a la seva àrea durant els escassos dos minuts que l'àrbitre va afegir al partit. Una mica d'intriga al final, però finalment el Barça B torna a la senda del triomf després de dues derrotes consecutives, contra el Madrid B i el Recreativo.

MALLORCA: Aouate, Ximo, Cadamuro, Agus, Bigas, Iriney, Generelo, Nsue, Àlex Moreno (Miño 8'), Hmed (Thomas 46') i Gerard Moreno (Kevin 76'). BARÇA B: Masip, Patric, S. Gómez, Ié, Planas, Ilie, Espinosa, Edu Bedia, Denis (Babunski 91'), Dani Nieto (Dongou 66'), i Sandro (Munir 72'). GOLS: 1-0 (11') Sandro. 2-0 (20') Espinosa. 1-2 (89') Kevin. ÀRBITRE: López Acera (extremeny) TA: Al local Cadamuro (37') i al visitant Dongou (69') TV: Als locals Aouate (5') i Iriney (44'). PÚBLIC: Uns 4.000 aficionats.
Veníem amb la intenció de tornar a la línia que portàvem abans de Madrid i ho hem fet
Eusebio Sacristán
Entrenador Barça B
En el segon temps, ens ha faltat un pèl de profunditat per acabar de tancar el partit, però al final ens n'hem sortit molt bé
Amb l'expulsió i el gol, el partit se'ns ha posat molt a favor, però nosaltres també hem anat a buscar el contrari i la porteria rival

El debut de Munir

L'Iberostar Estadi de Mallorca serà recordat, per sempre més, pel jugador blaugrana Munir el-Haddadi. En el minut 72, la perla de la Masia blaugrana va sortir al terreny de joc balear substituint Sandro i va debutar així en la categoria de plata del futbol espanyol. Munir és un jugador del juvenil A del Barça que està registrant unes xifres molt bones amb el seu conjunt. El davanter, nascut a El Escorial, ha anotat 16 gols en els 23 partits que ha jugat en la divisió d'honor juvenil. A més, el blaugrana també està fent un gran paper en l'anomenada Champions juvenil, la UEFA Youth League, que disputen els equips juvenils dels principals equips europeus. El conjunt blaugrana de Jordi Vinyals ja és als quarts de final de la competició, en bona part per les set dianes que ha anotat Munir. Ahir, en els vint minuts que va tenir no va poder exhibir gaire el seu potencial, però es va deixar veure amb un xut des de lluny i amb un eslàlom que va acabar en falta.