2a divisió A

L'Alavés fulmina Mandiá

Últim intent. El conjunt vitorià, que estarà dirigit per Alberto López fins a final de curs, ja ha acomiadat dos tècnics aquesta temporada, igual que el Girona. L'Alavés té la salvació a cinc punts

L'Alavés, penúltim classificat de segona A i amb la zona de permanència a cinc punts, va destituir ahir Juan Carlos Mandiá en un intent desesperat per reconduir la mala situació de l'equip, que ha perdut cinc dels últims sis partits de lliga. L'última desfeta, contra el Barça B (2-1), va ser el detonant de la marxa de Mandiá, que es converteix en l'onzè tècnic destituït a la categoria de plata aquesta temporada. Alberto López, exporter del Valladolid i el Real Sociedad, entre altres equips, i fins ara ajudant de Mandiá –i també de Natxo González fins que va ser rellevat en la setzena jornada– afrontarà la seva primera experiència com a primer entrenador i es farà càrrec de l'Alavés fins a final de curs. Avui dirigirà el seu primer entrenament i posteriorment serà presentat.

Similituds amb el Girona

Alberto López serà el tercer tècnic del conjunt vitorià aquesta temporada, una situació que només comparteix el Girona, que ja ha estat dirigit per Ricardo Rodríguez, Javi López i ara Pablo Machín. En una lliga extremadament igualada, l'Alavés i el Girona han quedat despenjats a la cua de la classificació, estancats en 33 i 30 punts respectivament, i no sembla que cap dels dos equips presenti símptomes de millora –els vitorians encadenen tres derrotes consecutives i els gironins, cinc–. Només queden onze jornades per al final i el marge s'escurça, encara que tants canvis a la banqueta no sempre és sinònim de millora.

Ja no marca ni Viguera

L'Alavés, que va ascendir de segona B el curs passat, té una crisi de joc i d'identitat que fins i tot ha afectat l'atacant Borja Viguera, referència de l'equip i que, amb 18 gols, és el segon màxim golejador de la categoria, a només tres de Scepovic (Sporting). El jugador, massa sol en atac, fa sis jornades consecutives que no marca, fet que exemplifica el mal moment que viu l'equip.

VIDES PARAL·LELES

L'Alavés, com el Girona, s'aferra al tercer tècnic del curs per intentar sortir del descens

3 PUNTS DE 18

Perdre cinc dels últims sis partits ha condemnat Mandiá, que ha durat 15 jornades
Alberto Toril (Madrid B)
Substitut: José Manuel Díaz Jornada: 14
Javi Salamero (Sabadell)
Substitut: Miquel Olmo Jornada: 15
Natxo González (Alavés)
Substitut: Juan Carlos Mandiá Jornada: 16
Gonzalo Arconada (Mirandés)
Substitut: Carlos Terrazas Jornada: 18
Ricardo Rodríguez (Girona)
Substitut: Javi López Jornada: 18
Miguel Álvarez (Alcorcón)
Substitut: José Bordalás Jornada: 24
Pablo Villa (Còrdova)
Substitut: Albert Ferrer Jornada: 25 *En la jornada 26 Luis Carrión va dirigir l'equip
José Luis Oltra (Mallorca)
Substitut: Lluís Carreras Jornada: 27
Javi López (Girona)
Substitut: Pablo Machín Jornada: 29
Paco Herrera (Saragossa)
Substitut: Víctor Muñoz Jornada: 30
Juan Carlos Mandiá (Alavés)
Substitut: Alberto López Jornada: 31

UN DEBUTANT

L'exporter Alberto López afrontarà la seva primera experiència com a primer entrenador
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)