2a divisió A

Que sigui el penúltim esforç

Pugna per la promoció. El Llagostera, l'Hospitalet i el Lleida Esportiu afronten les darreres set jornades immersos en la selecta lluita per jugar la fase d'ascens, que té sis candidats clars

D'aquí a un mes i mig la lliga haurà acabat i començarà la batalla per l'ascens. Enguany, en el grup 3 de segona B hi ha tres candidats catalans a disputar-la: el Llagostera (1r), l'Hospitalet (3r) i el Lleida (5è). Tots tres, que formen part del selecte grup de sis aspirants destacats, afronten ara el tram definitiu: set jornades que marcaran si el curs s'allarga unes setmanes més o no. L'objectiu és clar, fer-ho durar.

El conjunt que té més números de disputar la fase d'acens, per trajectòria i per registres, és el Llagostera. L'equip entrenat per Oriol Alsina i Lluís Carrillo, que encadena nou jornades instal·lat a la primera posició, té un marge de 8 punts respecte al cinquè i és conscient que si fa els deures a casa –hi juga quatre partits– tindrà la presència a la fase d'ascens garantida. Per amarrar el lideratge, això sí, caldrà, segurament, obtenir també bons resultats en les visites.

L'Hospitalet és el segon català immers en la pugna de les ambicions. La puixança dels riberencs arran de l'arribada de Kiko Ramírez els converteix en un rival temible. Això sí, un cop instal·lats entre la noblesa, els del Barcelonès volen consolidar-s'hi. El tram més immediat de calendari sembla propici, ja que esperen quatre equips de la part baixa. Això sí, el Prat i el Sant Andreu es jugaran moltíssimes coses i no ho posaran fàcil. En tot cas, mantenint la pistonada, l'equip riberenc té tots els arguments per repetir l'èxit de jugar el play-off.

El Lleida haurà de suar la cansalada per trencar la seva mala ratxa –2 punts de 15– i tornar a la zona d'ascens. Té un grapat de cites complicades, sobretot a domicili, començant per la de diumenge a Magaluf, on espera un Atlètic Balears que no ha perdut com a local. També toca desplaçar-se després a Xàtiva i a Alcoi.

D'altra banda, hi ha un quart català que somia a enganxar-se a la lluita: el Nàstic (8è amb 46 punts). Els grana, pendents de recuperar 3 punts perduts als despatxos, tenen molt clar que no poden fallar.

A L'HOSPITALET

Els del Gironès juguen quatre dels pròxims set duels a casa i serà clau fer-s'hi fort
El conjunt riberenc s'enfronta amb quatre equips de la part baixa consecutivament

A LLEIDA

Els blaus tenen encara tres visites molt difícils: Magaluf, Xàtiva i Alcoi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)