2a divisió A

El líder passa revista

Barça B. El filial visita el feu més complicat de la segona divisió immers en un bon moment de forma. Per la seva banda, l'Eibar busca un nou triomf que el reforci al capdavant de la taula

Quatre jornades consecutives sense perdre i deu punts sumats dels últims dotze en joc, sisens classificats a la lliga i “volen continuar dalt”, com va dir ahir el seu entrenador. Aquests són, sobre el paper, els números del Barça B d'Eusebio Sacristán en les darreres setmanes. Els blaugrana encadenen una de les millors ratxes de resultats i de joc de tota la temporada i aquesta tarda tenen a Ipurua un dels exàmens més durs del curs per confirmar la seva actual bona dinàmica.

El filial blaugrana visita el camp de l'actual líder, l'Eibar, que encadena deu jornades sense conèixer la derrota i ha sumat 22 dels últims 30 punts possibles. Els guipuscoans, ara mateix amb només un punt més que el segon classificat, el Deportivo, però, el que és més important, amb cinc respecte del tercer, l'Sporting, passaran, doncs, revista i avaluaran l'estat de la jove plantilla del Barça B. Un per un i posició per posició, l'equip entrenat per Gaizka Garitano exigirà al màxim les virtuts i els defectes dels blaugrana, instal·lats en una meritòria sisena posició, amb els mateixos punts que el Tenerife, setè classificat. A més a més, a Ipurua pocs equips han puntuat i només tres –el Girona, el Mallorca i el Numància– han pogut guanyar aquest curs.

Lateral d'urgència

Patric Gabarrón ha estat, des de l'inici de la temporada, un dels pocs fixos en la línia defensiva dels d'Eusebio Sacristán. Sense fer soroll i complint amb la seva feina, el jove defensa murcià s'ha fet seu el lateral dret de l'equip i no el deixarà fins a final de temporada. Però les lesions han trencat una ratxa de set partits sent titular. El jugador de Mula es va fer un esquinç al turmell dret i estarà dues setmanes de baixa. La seva posició l'ocuparà, presumiblement, Lucas Gafarot, que viurà, contra el líder, una nova prova per anar creixent i madurant dins la plantilla del filial blaugrana.

La baixa de Patric Gabarrón s'afegeix a la ja coneguda d'Espinosa, que encara la recta final de la seva recuperació. La lesió al genoll del talentós jugador manxec ha deixat un mig del camp clar i en què Eusebio confia molt i que, a més, li està donant bon resultat. Illie, Denis Suárez i Edu Bedia semblen fixos ara mateix. Al davant, Dani Nieto podria treure el lloc a Dongou, un pèl espès en el darrer partit contra l'Alavés i que no marca des del mes de gener. Sandro Ramírez, que va fer l'1-1 la setmana passada i travessa un gran moment, no hauria de caure de la titularitat contra l'Eibar, que encara no coneix la derrota en la segona volta.

LES FRASES

L'Eibar es diferencia dels altres equips de la categoria per l'estabilitat anímica. Li treuen molt de profit a això
Estan en un gran moment i són dels equips més fiables. Tenen jugadors que han crescut molt
Gaizka Garitano
ENTRENADOR DE L'EIBAR
Volem seguir en la línia positiva en què ens trobem. El nostre objectiu és estar com més amunt millor
Eusebio Sacristán
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)