Territorial

Rendiment per a tots els gustos

Els sis equips gironins tanquen la primera volta repartits al llarg de la classificació: des de l'Escala com a més ben posicionat fins al Banyoles, en llocs de descens

En la zona alta, encara cap equip ha obert forat

Fer una valoració general dels sis equips de la demarcació que competeixen en la primera catalana un cop s'ha finalitzat la primera volta és molt complicat. Arribats a l'equador, els representants gironins han passat per alts i baixos i ara es troben repartits al llarg de la classificació. Així doncs, just en la meitat de la temporada, trobem sorpreses molt positives com l'Escala i el Lloret, –sense cap dubte els dos equips revelació–, i també altres projectes que després d'una primera volta molt discreta afronten el segon tram de la lliga amb l'objectiu de sortir de la zona descens –com el cas del Banyoles–, o millorar el rendiment.

Contra pronòstic

Els dos equips més regulars de la primera volta són dos clubs que a l'inici de la temporada no entraven en les travesses per ocupar la zona alta. L'Escala ha sorprès tothom en l'any del seu debut en la categoria. Acabats d'arribar a primera catalana, però amb un projecte barreja de veterania –Casagran i Ricard Ferrer en serien dos exemples– i joventut els resultats han sigut magnífics. Els blaugrana només han perdut un partit com a locals i això els ha situat en tercer lloc i a només quatre punts del líder: “La primera volta és immillorable: 33 punts i la tercera posició mereixen una bona valoració.”

Amb la mateixa satisfacció poden valorar la primera volta a Lloret. I és que els d'Edu Urdiales encadenen una ratxa de partits sense perdre de dotze jornades que fa que amb 30 punts l'objectiu de la permanència estigui molt ben encarrilat: “Hem superat les previsions que vam fer a principi de curs. Ara cal lligar com més aviat millor la permanència.”

Objectiu: créixer

Al Girona B li va costar arrencar aquesta temporada. El filial gironí, entrenat per Pep Triadú, tenia el repte de mantenir els bons resultats del curs anterior malgrat la renovació de gran part de la plantilla. Aquest fet va provocar que en la primera meitat de la primera volta els blanc-ivermells es moguessin per la zona baixa: “L'equip progressa adequadament. És una plantilla molt jove i s'han fet molts canvis des del curs passat. De mica en mica, ens hem anat conjuntant i crec que l'objectiu en la segona volta ha de ser créixer i ser més competitius”, destaca Triadú, que a poc a poc ha trobat la tecla per fer funcionar l'equip. I és que el Girona B acaba en bona forma la primera volta tal com demostra el fet que en els últims dos mesos només han perdut dos partits i n'han guanyat cinc.

Amb aquest mateix objectiu, el de créixer i millorar els resultats de la primera volta, afronten la segona part del curs el Farners i la Jonquera. A Santa Coloma de Farners, les disset primeres jornades no han estat gens fàcils. Les lesions han tornat a afectar el club que enguany dirigeix Miquel Ángel Muñoz, i la irregularitat en els resultats no els ha permès sortir de la zona baixa, malgrat que la distància amb el descens és força àmplia: “Estem en plena progressió. Cal ser positiu i després de tot el que hem passat crec que estem fent un bon paper. Tot i això hem de créixer en aquesta segona volta i ho hem de fer a través de la millora del joc”, explica Muñoz.

A la Jonquera, l'exili de quatre partits seguits a fora de casa i també les lesions van provocar que els de Xavi Agustí no guanyessin cap partit ni en el mes de novembre ni en el de desembre. El poc rendiment els va fer caure a la zona baixa de la lliga malgrat haver fet una bona arrencada: “Amb tota la plantilla disponible s'han fet grans coses. Després d'un bon inici, tot es va torçar amb lesions, els mals resultats a fora de casa... Desitjàvem que arribés l'aturada i crec que a partir d'ara hem de créixer”, destaca el tècnic dels jonquerencs, que assegura que l'objectiu inicial s'està complint: “Estem en el camí d'aconseguir el que volem, que és la permanència.”

Sortir del forat

El Banyoles és l'únic equip de la demarcació en descens. Els del Pla de l'Estany van arrencar la lliga de manera pèssima, i un balanç de tres punts en les onze primeres jornades els va encallar en la zona perillosa. Enguany, els quatre equips en descens han quedat força despenjats, però Joan Mallart –va substituir Aja en la jornada 12– no es dóna per vençut: “Si no hi cregués, me n'aniria cap a casa. L'equip desprèn bones sensacions i cal treballar per un repte difícil, però que ens motiva molt”, destaca el tècnic dels banyolins. La salvació els queda ara a vuit punts, i en aquesta segona volta hauran de fallar molt poc.

GIRONA B

El filial gironí està en ple procés de creixement i la seva millor versió encara ha d'arribar

LA VALORACIÓ DELS ENTRENADORS

La permanència està encarrilada en un any en què estan trencant tots els registres
La classificació no enganya i el balanç és just. Crec que hem millorat molt en els últims partits
Joan Mallart
entrenador del banyoles
La primera volta ha sigut immillorable en una categoria que no coneixíem. La valoració és bona
Pitu Batlle
entrenador de l'escala
Vam fer un gran inici, però després vam tenir molts problemes. Estem millorant
Xavi Agustí
entrenador de la jonquera

LLORET

Les lesions i la irregularitat no els han permès fer una primera volta més bona

FARNERS

Els de Xavi Agustí han anat de més a menys. Ara han recuperat peces i volen créixer

LA JONQUERA

En l'any del seu debut, l'equip de Pitu Batlle ha superat totes les expectatives

L'ESCALA

L'inici va ser molt dolent i ara han de fer una segona volta perfecta si es volen salvar
Hem superat les previsions inicials, per tant la valoració no pot ser cap altra que molt bona
Edu Urdiales
entrenador del lloret
L'equip ha hagut de superar molts problemes i crec que en la segona volta podem créixer més
Miquel Ángel Muñoz
entrenador del farners
Som un equip jove i va ser complicat encaixar moltes peces noves. Ara progressem bé
Pep Triadú
entrenador del girona b
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)