Territorial

Entre la il·lusió, el destorb i la reivindicació

Copa Catalunya. L'Europa, el Sabadell, el Girona i el Gavà miren des de punts de vista diferents la competició marcada per l'atenció que mereix el respectiu partit de diumenge

D'una competició que ha donat tantes voltes en formats i plantades, costa treure'n una motivació. Els que van bé (com l'Europa i el Girona), perquè no volen ni lesionats ni res que pugui afectar-los, i els que van malament (com el Sabadell i el Gavà), perquè el risc de la desfeta pot ser majúscul. Però no deixa de ser futbol, i quan la pilota roda no hi ha ningú que vulgui perdre. En joc, a partit únic, un lloc a la final de la copa Catalunya.

La dualitat és majúscula en l'Europa-Sabadell tot i que els dos equips tenen una característica en comú: estan plens de lesionats. Dólera no pot comptar amb tres jugadors i té dos dubtes (el de Javi Sánchez i el de Padilla), mentre que el Sabadell arrossega el carro habitual de baixes. Amb tot, els escapulats, quarts classificats a tercera, tenen molta fe en aquesta competició perquè van derrotar el Barça B i van gaudir d'una injecció de moral enorme. Pel que fa al Sabadell, tothom està pendent del que passarà a Sòria diumenge i d'una possible destitució d'Àlex Garcia.

Precisament per la il·lusió generada, l'Europa sortirà amb un onze de gala conscient de l'oportunitat única que té a davant: “Fa sis anys estàvem jugant al camp de l'Equipo Ja i ens ha costat molt arribar a jugar contra un equip com el Sabadell. Hem d'aprofitar-ho i donar la cara per la nostra gent”, assenyala Pedro Dólera, que no amaga que, en l'aspecte esportiu, la competició els destorba. Per als arlequinats, en canvi, servirà perquè alguns jugadors que no hi compten juguin (Porcar i Juanto) i perquè els fitxatges agafin més rodatge: “Tots els partits són importants per veure coses noves i jugadors. Aquest ho serà perquè tenim un rival a davant que ens exigirà molt”, explica Àlex Garcia.

Objectiu, reivindicar-se

En les seves respectives categories, el Gavà i el Girona viuen moments ben diferents. Els gavanencs lluiten per sortir del descens, mentre que els gironins passen per una setmana dolça en què ocupen la segona posició de la segona divisió A. En el partit d'avui, però, tots dos conjunts intentaran deixar de banda la competició domèstica per aconseguir l'accés a una final que els il·lusiona. A Gavà, Juanma Pons utilitzarà el partit per conjuntar una plantilla que ha patit un reguitzell d'altes i baixes, i que diumenge passat va començar a carburar amb un bon triomf a Palamós (1-4): “Tenim molta il·lusió però som conscients que serà molt complicat. Caldrà molt ordre en defensa, molta intensitat i aconseguir arribar vius en el tram final del partit”, va apuntar l'entrenador gavanenc.

Per part gironina, Machín compta amb els jugadors del primer equip amb menys protagonisme i també amb joves del planter per jugar el duel d'aquest vespre: “Pot semblar un títol menor, però no crec que el Girona tingui les vitrines plenes de trofeus. Jugarem amb molt de respecte.”

LA PRÈVIA

Hem d'aprofitar l'oportunitat i donar la cara per la nostra gent i per nosaltres mateixos
Pedro Dólera
entrenador de l'europa
Tots els partits són importants per veure coses noves. El rival, a més, ens exigirà molt
Àlex García
entrenador del sabadell
Tenim il·lusió per vèncer el Girona. Ens caldrà molt ordre en defensa i jugar amb molta intensitat
Juanma Pons
entrenador del gavà
Ens anirà bé perquè els jugadors amb menys minuts agafin ritme de competició
Pablo Machín
entrenador del girona

Els ingressos econòmics, un al·licient més per guanyar la copa

Més enllà del prestigi que suposaria per a qualsevol dels quatre equips que encara queden en competició guanyar la copa Catalunya, els ingressos econòmics que poden aconseguir el Girona, el Sabadell i sobretot l'Europa i el Gavà són molt interessants. De fet, per disputar les semifinals d'aquest vespre cada club rebrà 2.000 euros, tant si guanya com si perd. Els dos equips que accedeixin a la final veuran augmentats els ingressos amb 5.000 euros més. Un cop a la final, qui s'adjudiqui la copa Catalunya ingressarà 15.000 euros. Així doncs, el campió rebrà en total uns 22.000 euros. La xifra seria benvinguda pels equips de 2a divisió A, però sobretot ho seria si un dels dos representants de tercera divisió que queden en competició se l'adjudiqués. En la copa Catalunya d'aquest any, la federació catalana també ha tingut un gest amb els participants, ja que es fa càrrec de les despeses que es generen amb els arbitratges i també amb els desplaçaments. Un cop es coneguin els dos finalistes de la copa Catalunya, s'haurà de decidir la data en què es juga el partit i també l'escenari. Precisament els dos clubs que es trobin en la final tindran força poder de decisió sobre on es disputa el partit decisiu, i fins i tot és molt probable que es jugui al terreny de joc d'un dels dos finalistes de la competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)