Territorial

La il·lusió dels novells

1a catalana. L'Escala i el Manresa, que han pujat aquesta temporada, s'han convertit en dos dels millors equips del moment i diumenge s'enfrontaran per aconseguir la segona posició

L'Escala i el Manresa van ser els campions del grup 1 i 4 de la segona catalana el curs passat i, després de pujar, aquest diumenge es trobaran al camp per disputar-se el segon lloc de la primera catalana, que dóna opció a la promoció d'ascens. Dos dels equips novells en la categoria aquest curs són també dues de les plantilles que més bon rendiment estan oferint un cop superat l'equador de la competició. “Tenim una bona ratxa i s'ha anat allargant. Estem bé, molt forts i ara, a més, podem disposar de tots els efectius”, explica el tècnic de l'Escala, Pitu Batlle. Tot i que en el pròxim partit hi haurà en joc la segona posició, Batlle té clar que encara és molt d'hora per parlar d'un possible ascens a tercera. “El fet de guanyar a Manresa no vol dir que a final de curs estarem a dalt. La lliga és molt llarga i molt igualada. La temporada és molt llarga i nosaltres tenim clar que el primer objectiu és la permanència. Guanyar a Manresa voldria dir que estem en un magnífic moment i que l'hem d'aprofitar per sumar el màxim de punts”, remarca l'entrenador, que ha portat l'equip des de la tercera catalana fins on és ara.

A davant, l'equip blaugrana es trobarà una plantilla molt potent que, a diferència de l'Escala, sí que té l'obligació de lluitar per l'ascens a tercera en l'any del seu retorn a primera catalana. “No els conec gaire, però pel que he pogut saber, tant des del punt de vista econòmic com d'infraestructures, és clar que el seu projecte és diferent del nostre. Volen pujar a curt termini, i al darrere tenen una ciutat molt gran com és Manresa. Nosaltres ens volem consolidar a primera catalana amb uns recursos més limitats. Som un poble petit”, comenta Batlle, que malgrat això té clar que el seu equip té arguments de sobres per sumar els tres punts a la capital del Bages.

Pel que fa al partit, el tècnic blaugrana té molt clar que caldrà treballar molt si volen tornar del Nou Congost amb alguna cosa positiva. “Serà un duel molt igualat. En el partit de la primera volta ens va costar molt i és un dels equips que ens ha creat més problemes”, recorda Batlle. En la jornada 4 l'Escala va sumar un punt contra els manresans després d'empatar a zero: “Haurem de tornar a estar molt concentrats en defensa, i en atac tenim ocasions. Les haurem d'aprofitar.”

Experiència al camp

Tot i haver pujat tot just aquest curs procedents de segona catalana, tant l'Escala com el Manresa tenen a les seves plantilles futbolistes amb experiència en categories superiors a l'actual. A les files dels empordanesos destaquen noms com ara Casagran (va jugar a tercera i fins i tot a segona B amb el Palamós), Ricard Ferrer, Adrià Serra o Muniesa, que ja saben què vol dir jugar a tercera. Per part manresana, futbolistes com l'exjugador de l'Olot Enric Vallès o Juancho –el curs passat a Terrassa– són una clara mostra del potencial dels del Bages. El que sembla clar és que diumenge (12 h) al Nou Congost de Manresa es veurà un bon espectacle entre dos dels equips de moda de la primera catalana.

EL PROTAGONISTA

Guanyar a Manresa voldria dir que estem en un gran moment i que l'hem d'aprofitar per sumar el màxim de punts, i no que serem a dalt al final
Serà un partit molt igualat contra un dels rivals que més problemes ens han creat aquesta temporada
Pitu Batlle
entrenador de l'escala
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)