Territorial

Cita de llarga durada

Quatre anys més. La Diputació firma un acord amb l'organització del MIC per assegurar la disputa del torneig a la Costa Brava fins al 2019

El torneig de futbol de base que es disputa cada Setmana Santa a les comarques gironines té la continuïtat assegurada. El MIC arriba aquest any a la quinzena edició –catorze a la Costa Brava– i n'hi haurà com a mínim quatre més a la demarcació, arran de l'acord firmat ahir entre representants de l'organització i el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut.

“El torneig genera prestigi a la destinació, la Costa Brava, i aporta beneficis directes sobre l'economia local”, va destacar Giraut, que va fer partícips de l'acord els dinou municipis (hi ha vint-i-una seus) on es disputarà el MIC: “La Diputació avala el projecte perquè és un esdeveniment transversal que uneix pobles de la costa i de l'interior”.

El director del torneig, Juanjo Rovira, va justificar que haguessin trencat la tradició de lligar els convenis a legislatures polítiques: “Per poder preparar i planificar els esdeveniments, perquè tenim moltes peticions. Hi ha equips que vénen de molt lluny i que ho volen preparar tot amb temps.” Rovira va parlar de l'orgull que representa que el MIC s'hagi convertit en un referent del futbol de base. “Ens fa especial il·lusió recuperar la categoria femenina i també mantenir el MIC Integra”, va destacar el director del torneig, que va sentenciar: “El MIC té llarga vida, i llarga vida a les comarques gironines.”

La quinzena edició del MIC es disputarà entre el 31 de març i el 5 d'abril. S'hi acrediten 5.000 persones, amb més de 200 clubs de 36 països. “Tornarem a tenir tots els països representats”, va dir Juanjo Rovira. El president de la Diputació va assegurar que l'esdeveniment té un impacte directe de 3,5 milions d'euros al territori.

Accions per potenciar el turisme

La Diputació i els dinou municipis on es disputaran partits del MIC estan treballant en diverses accions conjuntes per potenciar el turisme a la zona, aprofitant la nombrosa presència de jugadors i famílies de fora. Una de les idees és l'elaboració d'un menú MIC saludable que puguin oferir restaurant de les diverses seus. El Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona serà el responsable de promocionar i executar el projecte del menú. L'acord també inclou l'elaboració d'un catàleg que repartiran als participants del torneig amb una quinzena d'activitats genèriques per fer aquells dies a les comarques gironines, i recolliran propostes més concretes de cada municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)