Territorial

Un MIC de gran selecció

Futbol de base. Els organitzadors treballen per fer un torneig de seleccions en categoria sub-19. La intenció és programar-lo al setembre, també a les comarques gironines

Si fa unes setmanes es confirmava que el lligam entre el MIC i la demarcació de Girona s'ampliava quatre anys més, ahir, en la presentació del torneig a les comarques gironines, el seu director, Juanjo Rovira, va avançar un nou i ambiciós projecte: “Estem treballant en la idea d'organitzar un MIC de seleccions. Seria en categoria sub-19 i es disputaria durant el setembre també a les comarques gironines.” I és que en la quinzena edició del MIC, una de les principals absències és la selecció del Brasil, que no participarà en cap categoria. “Hem estat de mala sort, perquè la sub-20 està preparant el mundial i la sub-16 també té el campionat sud-americà. En el MIC de seleccions, el combinat del Brasil i el d'Espanya serien els caps de cartell”, va remarcar Rovira.

De primer nivell

En aquest ambiciós projecte hi ha diverses variables que són clau perquè es pugui acabar disputant. Una és que el futur torneig es pugui disputar en una data FIFA, ja que molts dels jugadors que hi participarien ja són professionals i al setembre les principals competicions estatals ja estan engegades. En aquest aspecte, en el calendari futbolístic del 2015, entre el 31 d'agost i el 8 de setembre està prevista una aturada en moltes lligues perquè les seleccions puguin disputar amistosos.

En les primeres converses entre els organitzadors del MIC de seleccions i les diverses federacions de futbol, la resposta no ha estat negativa ja que als seleccionadors els interessa poder tenir durant uns dies els seus jugadors i competir a un alt nivell.

En aquestes converses també és clau la selecció de les seus, ja que una condició indispensable és que es jugui en gespa natural. Girona, Palamós o Lloret tenen molts números per ser la seu de partits d'una competició que, si bé no reuniria tants equips com el MIC tradicional, sí que tindria el mateix ressò.

En creixement

Més enllà de la notícia d'un nou MIC de seleccions a l'horitzó, la tònica en la quinzena edició del torneig de referència del futbol formatiu torna a ser el creixement. Als més de 200 equips de 36 nacionalitat que participaran en les quatre categories habituals –juvenil, cadet, infantil i aleví– enguany també es fa un pas més en el MIC Integra, destinat a persones amb alguna discapacitat. En la tercera edició s'amplia el nombre d'equips participants, i per primer cop hi haurà representants de totes les demarcacions de Catalunya. El torneig es farà a Vidreres.

La femenina, a prop

Una altra de les bones notícies que va avançar Juanjo Rovira és que la recuperació del MIC en categoria femenina és a prop: “En els propers dies esperem tancar les últimes inscripcions i poder fer-ho realitat després d'un any d'absència.” Com és habitual, el MIC anirà més enllà de la competició i en la segona edició de les jornades de medicina esportiva també s'hi afegeix el MIC sobre menjar saludable, on es faran recomanacions per menjar bé. La seu de la Diputació de Girona, on ja es va anunciar l'acord per prorrogar el torneig fins al 2019, va ser també l'escenari de la presentació oficial. A més de representants de la Diputació, la Generalitat, la UFEC i els ajuntaments, hi havia els màxims responsables del planter del Barça (Jordi Roura) i l'Espanyol (Jordi Lardín) i els presidents del Girona, Francesc Rebled, i el Llagostera, Isabel Tarragó.

REACCIONS

Mai ens cansarem d'agrair que la gent de les comarques gironines vulgui formar part d'aquest equip i hi posi la seva empenta

D'ALT NIVELL

La idea és apostar per una data FIFA, perquè molts juvenils són ja professionals
Volem continuar creixent. La paraula màgica és l'excel·lència, i costa molt d'arribar-hi
Juanjo Rovira
DIRECTOR DEL MIC
És un acte de responsabilitat ser al torneig de casa nostra i ajudar a fer-lo el millor
Jordi Lardín
cOORDINADOR DEL FUTBOL DE BASE DE L'ESPANYOL
El MIC és un dels referents i és important ser-hi. L'objectiu és la formació, però s'ha de competir
Jordi Roura
DIRECTOR DEL FUTBOL DE BASE DEL BARÇA

Àmplia cobertura de la primera fase a TV Girona

Televisió de Girona farà un ampli seguiment del MIC. Serà l'encarregada de produir partits sobretot de la primera fase, entre el dimecres 1 i el divendres 3 d'abril. Com ja és habitual en les últimes edicions, Televisió de Girona cobrirà l'acte d'inauguració i el partit inaugural, el dimecres, amb sis càmeres des de la seva unitat mòbil. L'endemà produirà quatre partits des de Palafrugell, i divendres en farà quatre més, tot i que encara s'ha de definir si serà a Hostalric o a Lloret. La desena de partits, que oferirà als vespres en diferit, també els distribuirà a Televisió de Catalunya, que els oferirà a través d'Esport3 i del seu web. Aquest any les imatges produïdes per Televisió de Girona també es distribuiran a La Xarxa de televisions locals, cosa que permetrà a cada televisió oferir partits dels equips del seu àmbit. Tant dissabte com en les finals de diumenge, Televisió de Catalunya s'intercanvia els papers amb TV Girona i assumeix la producció.

Jordi Roura confia en la reacció del Barça B

El Barça serà al MIC amb els equips d'alevins, infantils i juvenils, i l'Espanyol, amb els alevins, els infantils i els cadets. Tant Jordi Roura com Jordi Lardín van destacar la importància de participar en un torneig de referència del futbol de base. Roura també va parlar del Barça B, en zona de descens a segona B: “La segona A és una categoria complicada, i tenim gent molt i molt jove. Aquest any estem patint més del normal, però falten molts partits i el nostre objectiu és la permanència, perquè és la nostra obligació i tenim categoria i nivell per aconseguir-ho.” El director del planter blaugrana considera que és qüestió de dinàmiques: “Els jugadors ho fan tot per guanyar, i al final s'escapa. Estic convençut que si guanyem un partit la confiança serà més gran.” El llagosterenc també va elogiar el paper del Llagostera, amb el qual va començar a jugar de petit: “Té molt mèrit i m'omple de satisfacció. Va començar amb algun dubte, però s'està consolidant.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)