Territorial

Una processó de bon futbol

Com ja és habitual, el MIC aterra a la Costa Brava carregat d'il·lusions per a nens i nenes de diverses edats

Fins a 36 països seran representats entre els més de 200 equips participants

Com en els últims tretze anys, la festivitat de Setmana Santa és sinònim de futbol de base del bo a la Costa Brava. Avui al matí comença la quinzena edició del torneig internacional de futbol de base més important del món, el MIC (Mediterranean International Football). El torneig manté des dels seus inicis els mateixos objectius per al qual va ser creat i ideat. I és que en el MIC s'ofereix l'oportunitat a joves de qualsevol club del món de poder conviure i a la vegada competir amb els millors clubs i seleccions del futbol mundial, un caramel que eleva els joves jugadors a un nivell d'il·lusió competitiva poc usual durant la resta de l'any.

Entre avui, 1 d'abril, i el proper diumenge dia 5, múltiples poblacions de la Costa Brava –hi haurà 20 seus amb 24 camps en total– com ara Palafrugell, Palamós, Lloret, Tossa, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina i Sils acolliran uns 600 partits de futbol corresponents a les set categories que engloben nens nascuts entre el 2003 i el 1996, nenes nascudes després del 2001 i el MIC Integra, que enguany arriba a la tercera edició amb l'objectiu d'oferir una integració en el marc del torneig a futbolistes discapacitats. Una maquinària imparable que dóna vida a tota la zona costanera gironina, i també ajuda l'ocupació hotelera, amb participants, acompanyants, voluntaris, visitants de diversos països –hi haurà més de 200 equips representant fins a 36 nacionalitats diferents dels cinc continents del planeta– o localitats de la zona que s'apropen a veure els partits, scouts, aficionats, etc.

Molta mobilització

El flux de persones que mou el torneig més important del futbol de base al món acaba generant un gran impacte econòmic a la zona. L'organització de l'esdeveniment ocupa diversos hotels de localitats de la Costa Brava, promou una xarxa de transports per al desplaçament de participants –hi haurà més de 5.000 jugadors i cossos tècnics acreditats– i acompanyants, que, com és lògic, permetrà uns guanys indirectes a diversos comerços i restaurants de la zona, ja que, a més, es preveu que hi hagi més de 220.000 aficionats acumulats entre els centenars de partits programats. Si bé la costa gironina ja rep visitants de tot arreu durant la festivitat de la Setmana Santa, una mena de preparació per a la temporada alta d'estiu, el MIC aporta un plus de moviment els dies que dura el torneig.

Els últims guanyadors

L'edició passada, la catorzena del torneig i la tretzena que es feia a la Costa Brava –la primera va ser a les illes Canàries– va ser tot un èxit i l'organització la va catalogar com la millor de la història. El clima a la zona sol acompanyar, i l'increment any rere any de participants i novetats permet mantenir una evolució progressiva al MIC, que en l'edició passada va tenir el Màlaga com a campió de la categoria juvenil, l'Aspire Academy de Qatar en les edicions de cadet i infantil, el Barça en la categoria aleví per a futbol 11 i l'Espanyol com a guanyador aleví per a futbol 7 –l'equip CEFA va ser el brillant vencedor del MIC Integra–. S'esperen successors dels anteriors guanyadors entre equips de primer nivell de diversos països com ara l'Anji (Rússia), l'Adelaide United (Austràlia), les acadèmies de l'Aspire (a Senegal i Qatar), el Liverpool (Anglaterra), a banda dels tradicionals en l'àmbit estatal, català,i fins a 55 equips gironins repartits entre els 36 clubs de la demarcació que hi aporten representants en totes les categories.

Inauguració i partits

Per encabir tots els partits que es disputaran corresponents a la primera jornada del torneig, avui es farà l'acte de benvinguda i la inauguració del MIC 15. L'estadi Palamós-Costa Brava serà l'escenari encarregat (a les 10 h) d'acollir l'acte inaugural, amb l'encesa ja tradicional del peveter i, posteriorment, el partit d'estrena del torneig entre el Palamós i el Barça de categoria juvenil (a les 11.15 h). Andreu Subies, president de la FCF i Adel Mechaal, atleta internacional resident a Palamós i participant del MIC 2009 amb l'equip juvenil del Sant Antoni de Calonge, seran els encarregats de l'encesa del peveter succeint l'entrenador de diverses seleccions i una eminència en el futbol formatiu de diversos països del món, Bora Milutinovic i la tennista Helena Jansen en l'edició passada. La resta del matí, i sobretot durant tota la tarda, el torneig pujarà de revolucions i es disputaran un centenar d'enfrontaments. Al llarg de la setmana s'aniran establint els equips classificats i es disputaran les fases finals del torneig.

SENSE ATURADOR

El MIC, en la seva quinzena edició, apuja l'exigència amb més de 5.000 jugadors i tècnics
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)